TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«Carguru» apvienojas ar «OX Drive», kļūstot par lielāko elektroauto koplietošanas pakalpojumu sniedzēju Latvijā

«Carguru» apvienojas ar «OX Drive», kļūstot par lielāko elektroauto koplietošanas pakalpojumu sniedzēju Latvijā

Viens no Latvijā vadošajiem automašīnu koplietošanas pakalpojumu sniedzējiem Carguru noslēdzis līdz šim vērienīgāko darījumu nozarē, pievienojot savam biznesam elektroauto koplietošanas jaunuzņēmumu OX Drive. Ar šo darījumu Carguru stirpina savas līdera pozīcijas tirgū, vienlaikus kļūstot arī par vadošo elektroauto koplietošanas pakalpojumu sniedzēju.

Darījuma rezultātā Carguru savu autoparku papildina ar vairāk nekā 200 jauniem elektroauto, tostarp Tesla un Audi ražotāju modeļiem, kurus turpmāk varēs rezervēt un izmantot braucieniem tikai caur Carguru mobilo aplikāciju.

Carguru ir automašīnu koplietošanas biznesa celmlauzis Latvijā, kas jau kopš 2017. gada piedāvā pārvietošanās iespējas autovadītājiem, kuriem nav sava personīgā transportlīdzekļa. Ar OX Drive pievienošanu, Carguru savu piedāvājumu tagad papildina ar videi vēl draudzīgāku risinājumu, kas ilgtermiņā veicinās pāreju uz ilgtspējīgu un efektīvu urbāno mobilitāti. Tikmēr OX Drive sevi kā automašīnu koplietošanas jaunuzņēmumu skaļi pieteica pirms vairāk nekā diviem gadiem. Savas atšķirīgās koncepcijas un Tesla automašīnu dēļ, OX Drive ātri kļuva par vienu no populārākajām automašīnu koplietošanas platformām Latvijā, kas līdz tam vēl nebijušā apjomā piedāvāja klientiem izbaudīt ērti pieejamus jaunākās paaudzes elektroauto.

"Mūsu klienti jau sen mums jautāja, kad mūsu piedāvājumā būs pieejami Tesla un citi elektroauto. Mēs vienmēr esam rūpējušies par to, lai mūsu klienti saņemtu vislabāko servisu un iespējas, tāpēc OX Drive iegāde bija loģisks solis mūsu attīstībā," saka Carguru dibinātājs Vladimirs Reskājs. "Elektroauto sniedz spēcīgu un tūlītēju jaudu, modernāko tehnoloģiju priekšrocības un videi draudzīgāku pārvietošanās iespēju. Tas viss padara šo pakalpojumu par labāko izvēli mūsu klientiem, kuri vēlas efektīvi un komfortabli pārvietoties pa pilsētu un ārpus tās. Tagad vienā aplikācijā var tikt gan pie auto ar hibrīda dzinējiem, gan pie elektroauto, kas ir ļoti ērti klientiem un saskan ar Carguru iekšējo moto - mēs mīlam mūsu klientus.”

Nedaudz vairāk kā divu gadu laikā OX Drive ir spējis kļūt par lielāko elektroauto koplietošanas platformu Latvijā. OX Drive klienti līdz šim ir mērojuši teju 4 milj. kilometru īsākos un garākos pārbraucienos, tādējādi kompensējot aptuveni 500t CO2, kas būtu nonācis dabā, ja elektroauto vietā būtu izvēlēta tradicionāla ar iekšdedzes dzinēju darbināta automašīna. OX Drive ir pierādījis, ka ilgtspējīga un zaļa mobilitāte ir konkurētspējīga automašīnu koplietošanas tirgū, un to apliecina ne vien augstie autoparka izmantošanas rādītāji, bet arī 50 000 klientu, kuri kopš platformas dibināšanas ir izmantojuši šo pakalpojumu. Šis darījums sniedz iespēju Carguru paplašināt savu piedāvājumu, nodrošinot klientiem vēl plašākas izvēles iespējas un stiprinot uzņēmuma pozīcijas kā vienam no top 3 auto koplietošanas pakalpojumu sniedzējiem Latvijā.

“OX Drive jau kopš idejas aizmetņiem ir iestājies par zaļiem un ilgtspējīgiem lēmumiem, uzstādot ļoti ambiciozu mērķi – mainīt ierastos pārvietošanās paradumus Latvijā ar labāko, ko piedāvā pasaules elektroauto industrija. Šodien, atskatoties uz sasniegto, droši var apgalvot, ka elektroauto ir teicams piedāvājums arī automašīnu koplietošanas jomā, un šādas koncepcijas pakalpojums te ir uz palikšanu. Esam pārliecināti, ka kopā ar Carguru spēsim pāreju uz zaļo mobilitāti nodrošināt ar daudz lielāku jaudu, efektivitāti un kvalitāti. Man ir prieks, ka Carguru un OX Drive vērtības saskan, un ka OX Drive savu ceļu turpinās ar vēl vienu spēcīgu partneri,” par OX Drive sasniegto teic platformas līdzdibinātaja Egija Gailuma.

OX Drive lielākais akcionārs līdz šim ir bijis Eleving Group, viens no straujāk augošajiem fintech uzņēmumiem Eiropā, kas nodrošina transportlīdzekļu un patēriņa finansēšanas pakalpojumus 16 pasaules tirgos. 2023. gadā Eleving Group biznesa mērogu raksturoja 189 milj. eiro lieli ieņēmumi, 26 milj. eiro neto peļņa un 77,5 milj. eiro EBITDA. Kopš kompānijas dibināšanas, Eleving Group ir izsniedzis vairak nekā 1,8 mljrd. eiro aizdevumos, kā arī apkalpojis vairāk nekā 660 000 klientu visā pasaulē.

Eleving Group sadarbība ar Carguru ir stratēģisks solis, kas nostiprina Carguru pozīcijas tirgū un ļauj tam paplašināt savu piedāvājumu, iekļaujot tajā augstākās klases elektroauto. Šis darījums nodrošinās Carguru klientiem pieeju jaunākajām tehnoloģijām, mūsdienīgām mobilitātes iespējām un videi draudzīgākai pārvietošanās izvēlei.

OX Drive integrācija Carguru operācijās tiks pabeigta līdz 30. augustam, un visas OX Drive automašīnas turpmāk būs pieejamas tikai Carguru aplikācijā. Pēc apvienošanās, abus uzņēmumus turpinās vadīt Carguru dibinātājs un vadītājs Vladimirs Reskājs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.08.2024 - 02.09.2024 "Uz Tobāgo!" Aizkrauklē Aizkraukles novada TIC
27.augusta vakarā ikvienam interesentam būs lieliska iespēja baudīt traģikomisko dziesmu spēli “Tobāgo”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.08.2024 - 11.08.2024 Maizes svētki Otaņķos Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
10. augustā Otaņķu pagasta Rudes estrādē no pulksten 13.00 līdz 16.00 norisināsies “Maizes svētki”, aicinot piedalīties meistarklasēs un citās | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.08.2024 - 04.09.2024 Izstāde Zirgi un zirgošanās Rundāles pilī Bauskas TIC
Muzeja pirmā stāva telpās, līdz nākamā gada februārim, bez maksas ir apskatāma izstāde “Zirgi un zirgošanās Kurzemes-Zemgales hercogistē”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.08.2024 - 06.09.2024 Bānīša svētki Gulbenē un Stāmerienā Gulbenes novada TIC
Pirmajā septembra sestdienā, 7.septembrī, jau ierasti tiekamies Gulbenē un Stāmerienā, lai svinētu Bānīša svētkus! Bānītim šogad - jau 121! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.01784801sec.