TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Tūrisma konferencē spriedīs, kā tūrismu Latvijā padarīt «garšīgu»

Tūrisma konferencē spriedīs, kā tūrismu Latvijā padarīt «garšīgu»

Atzīmējot Pasaules Tūrisma dienu un uzsverot tūrisma nozares nozīmi Latvijā un pasaulē, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija sadarbībā ar Biznesa augstskolu Turība 25. septembrī rīkos tūrisma konferenci “Tūrisma attīstības recepte: kā padarīt to garšīgu?”.

Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) prezidents Andris Kalniņš norāda: ““Šī konference ir nozīmīgs notikums, kas veicina viesmīlības nozares izaugsmi, nodrošinot platformu, kurā nozares profesionāļi var dalīties savā pieredzē un iegūt jaunas zināšanas. Konferences ietvaros tiks prezentētas tēmas, kas palīdzēs padziļināti izprast aktuālās nozares tendences un stratēģijas. Šāda veida pasākumi ir būtiski, lai stiprinātu uzņēmumu spēju pielāgoties mainīgajiem tirgus apstākļiem un veicinātu to konkurētspēju. Konferences mērķis ir sniegt dalībniekiem praktiskus rīkus un zināšanas, kas nepieciešamas, lai nodrošinātu ilgtspējīgu nozares attīstību un augstas kvalitātes pakalpojumu sniegšanu gan vietējā, gan starptautiskā mērogā.”

 Savukārt Biznesa augstskolas Turība Starptautiskā tūrisma fakultātes dekāns Ēriks Lingebērziņš uzsver: “Esam laikā, kad tūrisma un viesmīlības nozare atrodas nopietnu pārmaiņu laikā – mainās mūsu galvenie mērķa tirgi, mainās tūristu paaudzes, mainās priekšstati par nozari kopumā. Šajā laikā visām nozares iesaistītajām pusēm ir jārada Latvijas tūrisma nākotne. Nākotnes radīšana nav iedomājama bez tiem, kuri tajā strādās pēc gada, pieciem vai desmit. Tāpēc kā lietišķo zinātņu universitāte uzņemamies savu atbildību, sadarbojoties ar Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju, veltām šo pasākumu Latvijas tūrisma nākotnei, nākamajiem talantiem un līderiem, ar kuriem kopā konferencē runāsim gan par uzdevumiem, gan darāmajiem darbiem.”

Konferences pirmajā daļā tūrisma un viesmīlības nozares pārstāvji dalīsies ar nozares aktualitātēm, pieredzes stāstiem un nākotnes izaicinājumiem, savukārt pēcpusdienā LVRA biedru izglītības iestāžu pasniedzējiem notiks meistarklases par ekonomisko situāciju viesmīlības nozarē, budžetēšanu, nākotnes prasmju attīstību viesmīlības nozarē un veiksmīgu sadarbību starp nodaļām kā veiksmes atslēgu.  Bet topošie tūrisma un viesmīlības speciālisti risinās dažādas problēmsituācijas un ekspertiem piedāvās savu redzējumu.  

Šobrīd viens no biežāk dzirdamajiem vārdiem ir ilgtspēja, bet kas aiz tā patiesībā slēpjas un ko tas praktiski nozīmē viesnīcā?  Kas ir ilgtspēja un atbildīga uzņēmējdarbība viesnīcās, par to konferencē stāstīs Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel, Radisson Blu Elizabete Hotel Pārdošanas un mārketinga direktors Jānis Priede.

Savukārt par ieņēmumu pārvaldību, kas piedāvā analītiskus un radošus izaicinājumus, dažādas karjeras iespējas un iespēju būtiski ietekmēt uzņēmuma panākumus, dalīsies savās zināšanās LVRA valdes loceklis Valdis Vanadziņš.  

Runājot par karjeras iespējām tūrismā, Hotel Jūrmala Spa & Conference Centre Pārdošanas un mārketinga nodaļas vadītāja Dace Šķēle savā prezentācijā pieskarsies galvenajiem punktiem, kādas prasmes jāpielieto un kā labāk sevi izcelt un prezentēt darba tirgū.

Savukārt par F&B (Food&Beverage) nodaļas daudzveidību un aizkulisēm stāstīs Mogotel Hotel Group F&B nodaļas stratēģiskais direktore Jeļena Kašina: ”Laipni lūdzam dinamiskajā F&B pasaulē, kurā katrs detalizējums ir svarīgs  - sākot ar virtuves dizainu un beidzot ar ēdamtelpu atmosfēru. Iepazīstieties ar sarežģītajām niansēm aprīkojuma izvēlē, juridisko prasību izpratnē un ideālas komandas veidošanā.”

Tūrisma un viesmīlības nozare arī nevar iztikt bez laba mārketinga. Tāpēc par viesmīlības mārketinga karuseli, kur tradicionālās un digitālās stratēģijas nevainojami saplūst, lai viesiem radītu aizraujošu pieredzi, runās Mogotel Hotel Group mārketinga direktors Igors Porohs.

Konferencei LVRA biedri var reģistrēties līdz 20. septembrim šajā saitē, bet izglītības iestādēm par kolektīvo reģistrāciju ir jāraksta pieteikums uz e-pastu: info@hotel.lv.  Konference notiks 25. septembrī Biznesa augstskolā Turība, Graudu ielā 68, Rīgā. Ar tās programmu var iepazīties šeit.

Tūrisma konferenci atbalsta  - Cēsu alus, BHRS, ChefHits, Gemoss, Future Robots, Paynt un  Lido.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.09.2024 - 10.09.2024 Ar klasi uz Pļaviņām! Aizkraukles novada TIC
Skola - tā nav tikai mācīšanās skolas solā. Skola - tās ir neaizmirstamas, kopīgas atmiņas par aizraujošiem piedzīvojumiem! | Skatīt vairāk
Latvija
"Leonardo da Vinči mašīnas" Motormuzejā Motormuzejs
No 6. septembra Rīgas Motormuzejs piedāvā iespēju apmeklēt starptautisko ceļojošo izstādi "Leonardo da Vinči mašīnas”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.09.2024 - 15.09.2024 Tēva diena | Džūkstes Pasaku muzejā Tukuma TIC
Orientēšanās sacensības un radošās darbnīcas tēviem ar bērniem, kur nepieciešams tēva padoms, prasmes, iemaņas un gudrība. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.09.2024 - 10.09.2024 Vēsturnieka Andra Tomašūna lekcija Koknesē Aizkraukles novada TIC
Lekcijas laikā izcilais vēsturnieks Andris Tomašūns atklās dažādas interesantas un, iespējams, nezināmas nianses par Kokneses vēsturi. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.239012sec.