TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«Novaturas» grupas provizoriskie augusta rezultāti

«Novaturas» grupas provizoriskie augusta rezultāti

Baltijas tūrisma tirgus līdera “Novaturas”, kas ietver arī Latvijas uzņēmumu “Novatours”, ieņēmumi augustā bija 18,8 miljoni eiro. Pērn šajā pat laikā ienākumi bija 18,9 miljoni. Tika apkalpoti 25,9 tūkstoši klientu, savukārt pērn to bija 27 tūkstoši.

Laika periodā no 2024. gada janvāra līdz augustam uzņēmuma kopējie ieņēmumi fiksēti 129,5 miljonu eiro apmērā un ir apkalpoti 164 tūkstoši klientu. Pērn attiecīgajā periodā ieņēmumi fiksēti 139,6 miljonu eiro apmērā un apkalpots 181 tūkstotis klientu.  

Latvijā kopš gada sākuma līdz jūlija noslēgumam apkalpots 31 tūkstotis klientu. Pērn šajā laikā apkalpoti 30 tūkstoši klientu.

“Grupas ietvaros šī gada augustā esam pārdevuši aptuveni 90 procentus no visas šī gada ceļojumu programmas. Vasarā izdevies nodrošināt stabilu lidmašīnu piepildījumu, kas saistīts ar savlaicīgu ceļojumu programmas pārvaldību, pielāgojoties ceļotāju vajadzībām un esošajai tirgus situācijai. Kā ziņojām, prezentējot pirmā pusgada rezultātus, optimizējam ceļojumu programmu tā, lai arī turpmāk būtu uzticams un kvalitatīvs ceļojumu partneris saviem klientiem. Klientu un partneru uzticība, ilgstošas sadarbības palīdz orientēties ārkārtīgi dinamiskos apstākļos – šogad turpinājām saglabāt līderpozīcijas Baltijas valstu tūrisma tirgū”, “Novaturas” grupas vadītājs Kristijons Kaikaris (Kristijonas Kaikaris).

Pēc ziemas sezonas ceļojumu programmas iepriekšpārdošanas prezentācijas jūnijā “Novaturas” visas vasaras garumā novērojis aktīvāku interesi par eksotiskiem galamērķiem nekā pērn (kopā +28%). Latvijas ceļotājiem kopumā būs pieejami 13 eksotiskie galamērķi: Gambija (sezonas jaunums), Dominikānas Republika, Taizeme (Bangkoka un Puketa), Vjetnama, Tanzānija, Indonēzija, Meksika, Kuba, Maurīcija, Šrilanka, Maldīvu salas un Seišelu salas.

Aplūkojot kopējo ziemas ceļojumu iepriekšpārdošanas rezultātus, redzams, ka augusta pārdošanas apjomi ir lielāki nekā 2023. gada attiecīgajā periodā: Latvijā (+34%), Lietuvā (+27%) un tikai Igaunijā fiksēts samazinājums, ko uzņēmums saista ar vispārējo tirgus palēnināšanos saistībā ar makroekonomisko situāciju šajā valstī.

Vasaras periodā uzņēmums grupas mērogā, kā ierasts, gatavojās rudens atvaļinājumu periodam, gaidāmajai ziemas sezonai un nākamās vasaras ceļojumu programmas iepriekšpārdošanas atklāšanai, kas šogad plānota jau septembrī. “Novaturas” arī turpmāk saviem klientiem piedāvās plašāko atpūtas galamērķu klāstu reģionā, ceļotājiem piedāvājot jau iemīļotus galamērķus ar īpaši izdevīgiem iepriekšpārdošanas nosacījumiem.

Turklāt rudenī uzņēmums turpinās populāros komandu saliedēšanas ceļojumus uzņēmumiem, darbatpūtas ceļojumus un cita veida ceļojumus lielākām grupām. Grupas līmenī Latvijā, Lietuvā un Igaunijā no pavasara līdz ziemas sākumam plānoti aptuveni 70 šāda veida reisi (jau pabeigti 29), kuru laikā "Novaturas" plāno izlidot un izmitināt vairāk nekā 6300 ceļotāju un klientu. No visām trim valstīm lielākais pieprasījums pēc šāda pakalpojumu ir Lietuvā. Kā novērojis uzņēmums, ievērojams skaits lielo un vidējo uzņēmumu, kas izmantojuši reiz “Novaturas” pakalpojumus grupas ceļojuma organizēšanai, pēc šī pakalpojuma atgriežas atkārtoti. Šāda veida ceļojumi tiek organizēti arī pēc individuāliem pasūtījumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Dominikāna. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Puntakana no Barselonas vai Madrides // Septembris - Maijs // Aviobiļešu akcija | Skatīt vairāk
no 429 EUR
Naukšēnu brūža svētki 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
21.septembrī no plkst.12.00 visi laipni aicināti uz Naukšēniem ar dažādām aktivitātēm svinēt Naukšēnu brūža svētkus! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23087692sec.