TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Jūrmala un Liepāja iekļautas «Eiropas Viedā tūrisma zaļais pionieris 2025» sarakstā

Jūrmala un Liepāja iekļautas «Eiropas Viedā tūrisma zaļais pionieris 2025» sarakstā

2024. gada 23. septembrī Eiropas Komisija izziņoja septiņas pilsētas, kas iekļautas balvas “Eiropas Viedā tūrisma zaļais pionieris 2025” kandidātu sarakstā. Šis prestižais tituls tiks piešķirts pilsētai, kas demonstrēs izcilu apņemšanos veidot ilgtspējīga un inovatīva tūrisma nākotni. Viedā tūrisma ietvaros Eiropas Komisija ir izsludinājusi divus konkursus — “Eiropas Viedā tūrisma galvaspilsēta” un “Eiropas Viedā tūrisma zaļais pionieris”, lai veicinātu viedu un ilgtspējīgu tūrismu ES, veidotu tīklu un stiprinātu galamērķus, kā arī veicinātu paraug prakses apmaiņu.

Sarindotas alfabētiskā secībā: Aveiru (Portugāle), Benidorma (Spānija), Jūrmala (Latvija), Liepāja(Latvija), Nea Propropontida (Grieķija), Panevēža (Lietuva) un Slivena (Bulgārija) ar saviem pieteikumiem atstāja iespaidu uz neatkarīgo ilgtspējas ekspertu žūriju un tika atlasītas no 16 kandidātu galamērķiem.

Eiropas Komisija ir nolēmusi paplašināt konkursa "Eiropas Viedā tūrisma zaļais pionieris" kandidātu sarakstu no četriem līdz septiņiem galamērķiem, jo vairāki kandidāti iesniedza augstas kvalitātes pieteikumus un vērtēšanas procesā ieguva vienādu punktu skaitu. Uzziniet vairāk par katru no izraudzītajiem galamērķiem šeit.

Pēc šī posma finālisti tiks aicināti 2024. gada 26. un 27. novembrī iesniegt savus priekšlikumus Eiropas žūrijai, kas izvēlēsies Eiropas Viedā tūrisma zaļo pionieri 2025. Uzvarējušais galamērķis tiks pozicionēts kā tūrisma ilgtspējas pionieris, kas apņēmies sasniegt Eiropas zaļā kursa mērķus, un saņems ekspertu atbalstu komunikācijas un zīmola veidošanā ES līmenī visa 2025. gada garumā.

Konkursā varēja piedalīties Eiropas Savienības un valstu, kas nav Eiropas Savienības dalībvalstis, pilsētas, kas piedalās Vienotā tirgus programmā. Noteikumi un nosacījumi ir pieejami šeit. Iesniegtos pieteikumus izvērtēja ilgtspējas ekspertu žūrija, un kandidāti ar visaugstāko kopējo punktu skaitu veiksmīgi izgāja atlasi.

Eiropas Viedā tūrisma zaļais pionieris — Green leads the way

Konkurss “Eiropas Viedā tūrisma zaļais pionieris” seko Eiropas Komisijas 2007. gadā izsludinātajam konkursam “Eiropas izcilākais tūrisma galamērķis (EDEN)”, kura mērķis bija novērtēt Eiropas netradicionālos un jaunos ilgtspējīga tūrisma galamērķus. Grosseto (Itālija) tika izvēlēta par 2024. gada Eiropas Viedā tūrisma zaļo pionieri, kas darbojas kā ilgtspējīga un zaļā tūrisma piemērs Eiropā.

“Eiropas Viedā tūrisma zaļais pionieris 2025” nosaukums varētu kalpot par iedvesmu citiem galamērķiem Eiropā. Tas varētu arī palielināt uzvarējušās pilsētas kā labākā galamērķa atpazīstamību, piesaistīt apmeklētājus un veicināt ilgtspējīgu ekonomisko izaugsmi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.09.2024 - 30.09.2024 Apskati dabas vērtības Bauskas novadā Bauskas TIC
Apskati dabas vērtības – bezmaksas dabas takas un ģeovietas, vēsturiskus parkus un godalgotus daiļdārzus, iegādājies stādus dārzniecībās un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.09.2024 - 28.09.2024 Liepājas skaņas Rundāles pilī 28.septembrī Bauskas TIC
Liepājas Simfoniskā orķestra metāla pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu ansamblis diriģenta Gunta Kuzmas vadībā atskaņos Viļņa Šmīdberga | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.09.2024 - 29.09.2024 Atklāj Bauskas novada daudzveidību TOP 12 Bauskas TIC
Atklāj Bauskas novada daudzveidību kādā no 12TOP objektiem–iespaidīgas muzeju kolekcijas,vēsturiskas vietas un ēkas,dzīvnieku sētas,augstākā | Skatīt vairāk
"Čikāgas piecīši" Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
Tikai viens koncerts, tikai Tukuma novadā, tikai 13.10.2024 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64380288sec.