TŪRISMA BIZNESS | Bizness

airBaltic uzsāk iekšējās līderības programmas ALFA piekto sezonu

airBaltic uzsāk iekšējās līderības programmas ALFA piekto sezonu

Latvijas lidsabiedrība airBaltic atzīmē savas iekšējās līderības programmas airBaltic Leaders for Future (ALFA) (airBaltic līderi nākotnei) piektās sezonas sākumu. Turklāt šī programma tagad pārtapusi plašākā apmācību struktūrā – airBaltic Līderības akadēmijā. Ņemot vērā darba tirgus dinamiku, šī gada pasākums bija vērsts uz līderību mākslīgā intelekta un liela datu apjoma laikmetā. Kopā ar citiem vietējo un starptautisko uzņēmumu pārstāvjiem, kuri dalījās savā pieredzē un atziņās, pasākums tika organizēts airBaltic darbiniekiem – programmas dalībniekiem, treneriem un iekšējiem koučiem, kopumā pulcējot vairāk nekā 200 viesus.

airBaltic vecākā viceprezidente personālvadības jautājumos Alīna Aronberga norāda: “ALFA programma ir kļuvusi par airBaltic kultūras stūrakmeni, veicinot nepārtrauktu mācīšanos, zināšanu apmaiņu un personīgo izaugsmi. Atzīmējot programmas piekto gadu un tās pārtapšanu par airBaltic Līderības akadēmiju, mēs ar prieku iesaistāmies nozīmīgā ideju un pieredzes apmaiņā ar mūsu darbiniekiem un viesiem. Ar šo iniciatīvu airBaltic ir apņēmusies ieguldīt savos cilvēkos, paaugstinot mūsu pašreizējo līderu kvalifikāciju, lai pielāgotos pastāvīgi mainīgajai uzņēmējdarbības videi, un vienlaikus nākamajai paaudzei nodrošinot prasmes un pārliecību, lai droši stātos pretī nākotnes izaicinājumiem.”

Pasākumā piedalījās arī augsta līmeņa starptautiski vieslektori. IATA talantu, mācību, iesaistes un daudzveidības nodaļas direktore Džeina Hoskisone (Jane Hoskisson) papildināja pasākumu ar savu plašo globālo pieredzi cilvēkresursu un līderības attīstības jomā. Pasākuma apmeklētājus aizkustināja viņas pārdomas rosinošās atziņas, ko viņa guvusi no savās plašās pieredzes aviācijas nozarē un ārpus tās. Savukārt Korn Ferry vecākais klientu partneris Maikls Bells (Michael Bell) aizrāva apmeklētājus ar padziļinātu diskusiju par to, kā lidsabiedrības pārveido savus līderības modeļus, lai pilnībā izmantotu mākslīgā intelekta un datu analīzes potenciālu, piedāvājot starpnozaru pieredzi, kas veicina inovatīvu domāšanu.

Turklāt vietējie profesionāļi, tostarp Tele2 produktu un inovāciju direktors un Mākslīgā intelekta Latvijas asociācijas biedrs Arvils Kupris dalījās atziņās par mākslīgā intelekta lomu inovāciju un biznesa transformācijas veicināšanā, tikmēr airBaltic informācijas tehnoloģiju direktors Dainis Bērziņš, balstoties uz savu vadības pieredzi Rimi Baltic un Swedbank, pārrunāja digitalizācijas priekšrocības aviācijā. Tikmēr APPLY dibinātājs Agnis Jakubovičs uzsvēra, kā mākslīgais intelekts un datorredze var uzlabot inovācijas un efektivitāti dažādās nozarēs. Arī HR Podcast vadītāja un līderības koučs Ilze Medne izklāstīja trīs galvenās prasmes, kas nepieciešamas līderiem, lai sekmīgi attīstītos mākslīgā intelekta laikmetā. Savukārt TET mākslīgā intelekta attīstības daļas direktors Pauls Jansons piedāvāja stratēģijas, kā integrēt mākslīgo intelektu uzņēmuma darbībā, lai veicinātu inovācijas un biznesa vērtību.

Īpašā paneļdiskusijā, kurā piedalījās A. Kupris, D. Bērziņš un A. Jakubovičs, tika aplūkota mākslīgā intelekta ietekme uz līderību, liela mēroga integrācijas izaicinājumi un uz mākslīgo intelektu balstīta lēmumu pieņemšana.

airBaltic Līderības akadēmija ir īpaši izstrādāta iekšējā airBaltic apmācību un izaugsmes programma, kas radīta ar mērķi lidsabiedrības darbiniekiem uzlabot savas prasmes un talantus, lai sasniegtu karjeras mērķus un veicinātu uzņēmuma panākumus nākotnē. Kopš šīs programmas izveides 2020. gada oktobrī tā ir ievērojami attīstījusies. Šogad programmai pievienojās jauna grupa ar 32 cilvēkiem, no kuriem 22 ir vadītāji un 10 ir darbinieki ar augstu potenciālu. Kopumā līderības programmā šobrīd ir 252 studenti, no kuriem 195 ir vadītāji un 57 darbinieki ar augstu potenciālu, kas apzināti stingrā iekšējā novērtēšanas procesā.

Programmu atbalsta komanda ar 27 iekšējiem treneriem un ārējiem ekspertiem, kā arī deviņi sertificēti iekšējie kouči un divi komandu kouči. Šogad arī pirmā grupa ar 70 studentiem uzsāks četrarpus gadu ilgās līderības apmācības pēdējo gadu.

airBaltic nodrošina lidojumus vairāk nekā 130 maršrutos no Rīgas, Tallinas, Viļņas, Tamperes un sezonāli no Grankanārijas piedāvājot ērtus savienojumus lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Tuvajos Austrumos, Ziemeļāfrikā un Kaukāza reģionā. Pilns airBaltic lidojumu saraksts un biļetes ir pieejamas uzņēmuma mājaslapā www.airbaltic.com.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.09.2024 - 30.09.2024 Esi izbraucis ar Abavline?  Tukuma TIC
Zviedru Cepure ir atpūtas bāze gleznainajā Abavas senlejā. Abavline ir trosu nobrauciens 200 m garumā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.08.2024 - 30.09.2024 Rudens brīvdienu piedāvājums Madonas pusē Madonas TIC
Izmantojiet šo rudeni, lai atklātu Madonas novada burvību kopā ar saviem mīļajiem un radītu kopīgas atmiņas! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.09.2024 - 30.09.2024 Miķeļdiena Tukuma tirgū Tukuma TIC
Apjumību laiks, Rudenāji, Miķeļdiena - prieks par novākto, bagātīgo ražu. Andelei labvēlīgu gaisotni nodrošinās burvīgais ansamblis ZIŅĢES | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.09.2024 - 04.10.2024 "Patiesība par vīriešiem un sievietēm" Tukuma TIC
Vai esiet dzirdējuši teoriju, ka sievietes nāk no Venēras, bet vīrieši no Marsa? Šī ir interesanta versija par pasaules rašanos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.506603sec.