TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Latvijas iedzīvotājiem šobrīd aktuālie jautājumi ir saistīti ar mentālo veselību, valsts drošību un valodas lietošanu

Latvijas iedzīvotājiem šobrīd aktuālie jautājumi ir saistīti ar mentālo veselību, valsts drošību un valodas lietošanu

Pēdējo četru gadu laikā Latvijas iedzīvotāju ikdienu ir ietekmējuši dažādi globāla mēroga notikumi kā, piemēram, Covid-19 pandēmija, Krievijas iebrukums Ukrainā. Vienlaikus šiem notikumiem iedzīvotāju ikdienu ietekmējuši arī dažādi sociāli-politiskie notikumi Latvijā.

Pētījumu kompānija Kantar veica Latvijas iedzīvotāju vērtību pētījumu, kura ietvaros tika noskaidrots, kā dažādi globālie un vietēja mēroga notikumi ir ietekmējuši iedzīvotāju noskaņojumu un attieksmi pret aktualitātēm valstī.

Pēc pētījuma rezultātiem var secināt, ka Latvijas iedzīvotājiem pēdējā gada laikā biežāk ir bijuši aktuāli jautājumi par mentālo veselību (41%), valsts drošību (39%), valsts valodas lietošanu (38%) un taupīšanas iespējām (35%).

Mentālās veselības jautājumus (izdegšanu un depresiju) kā šobrīd sabiedrībā aktuālus biežāk atzīmē iedzīvotāji vecumā no 40 līdz 54 gadiem (47%).

Valsts drošības jautājumi kopumā ir aktuāli 39% iedzīvotāju, bet retāk to atzīmējuši iedzīvotāji vecumā no 20 līdz 34 gadiem (33%).

Valsts valodas lietošanas jautājumus kā svarīgus biežāk atzīmē gados vecāki iedzīvotāji (vecumā no 61 līdz 74) gadiem (45%).

Cenu pieauguma un taupīšanas jautājumi vairāk ir aktuāli iedzīvotājiem vecumā no 40 līdz 54 gadiem (41%), bet retāk - iedzīvotājiem vecumā no 25 līdz 39 gadiem (29%).

Atbildot uz jautājumu, kādiem notikumiem ir pozitīvs iespaids uz Latvijas iedzīvotāju noskaņojumu, biežāk tiek sniegtas atbildes: Latvijas sportistu panākumi (31%), Dziesmu un deju svētku pasākumi (29%), kā arī attālinātā darba iespējas (25%).

Jauniešu vidū (16-24 gadi) biežāk nekā sabiedrībā kopumā pozitīvas emocijas veicinājušas jauna prezidenta ievēlēšana (27%), daudzveidīgs kultūras pasākumu piedāvājums (16%), Partnerības likuma pieņemšana (15%), tautas sporta attīstība (13%) un Eiropas zaļā kursa realizācija (10%).

Jauno profesionāļu vidū (25-39 gadi) biežāk nekā sabiedrībā kopumā pozitīvas emocijas veicinājušas attālinātā darba iespējas.

Vidējai un vecākai paaudzei (55-74 gadi) biežāk nekā sabiedrībā kopumā pozitīvas emocijas veicinājuši Latvijas sportistu panākumi (37%), Dziesmu un deju svētki (35%), valsts pabalsti iedzīvotājiem (26%) un patriotisma pieaugums sabiedrībā (17%).

Par pētījumu

Kantar veica pētījumu no 2024.gada 25.marta līdz 5.aprīlim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 1200 iedzīvotājus vecumā no 16 līdz 74 gadiem.

Kantar pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas iedzīvotāju kopumam. Izlases kopa ir veidota, balstoties uz gadījuma izlasi, un tās organizēšanā Kantar strikti ievēro ESOMAR rekomendācijas aptauju internetā izlašu veidošanā un veikšanā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.08.2024 - 16.08.2024 Brīvdabas koncertuzvedums Bruknā Bauskas TIC
Programma, kas guvusi skatītāju un kritiķu atzinību, skanot Latvijas baznīcās, klausītājus aicina uz brīnumainu satikšanos “dabas katedrālē”! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.08.2024 - 15.08.2024 Atpūties augustā Baltvillā! Baltvilla
Atvaļinājuma noskaņojums turpinās augustā! Var nopeldēties ezerā, vai ar laivu, divriteni izbraukt, garšīgi paēst pludmalē vai restorānā! Ķer | Skatīt vairāk
Magnētiņu krāšana ar "Sakrāj Latviju" Tukuma TIC
Tukuma pusē magnētus var iegādāties Tukuma TIC un vīna darītavā "ABAVAS"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.08.2024 - 18.08.2024 Šīs vasaras klusākais festivāls Bauskā Bauskas TIC
Kādā klusā Latvijas vietā, pilskalna pakājē, pussalā, kur divas upes kļūst par vienu - Bauskā, nolaižas Klusuma festivāls. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.51446819sec.