Nedēļas nogale Tukuma novadā: Koncerti, svētki un sporta sacensības

Nedēļas nogale Tukuma novadā: Koncerti, svētki un sporta sacensības

Šonedēļ Tukuma novadā notiek daudzveidīgi pasākumi, kas iepriecinās gan mūzikas cienītājus, gan aktīvās atpūtas piekritējus. Aicinām baudīt muzikālos vakarus Tukumā, piedalīties pagastu svētkos, sporta sacensībās un citos aizraujošos notikumos. Izbaudiet vasaras priekus un bagātīgo kultūras piedāvājumu!

Muzikālie vakari Tukumā

Trešdien, 31. jūlijā, būs jau otrā norise ciklā TM Open stage Tukku Magi pagalmā Tukumā. Tikšanās laiks – nemainīgs, no pulksten 19:00. Uzstāsies: Agnese Vīksne, Zane Mirdza Paikena, Laura Vilciņa, Laura Vucena, Inga Upatniece, Atis Štāls ar grupu un īpašais viesis, jaunā singla “Atpakaļ sauc” autore DIONA. Pasākumu organizē Tukuma pilsētas Kultūras nams sadarbībā ar biedrību Jauniešu klubs 10x10 un kopienu Radi Tukku Magi. Atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija un Kurzemes NVO centrs. Adrese: Pasta iela 26, Tukums.

Izcilais pianists un komponists Vestards Šimkus apvienojies duetā ar Zviedrijā dzīvojošo mūzikas producenti un dziedātāju Kristīni Botros un gatavs iepriecināt tukumniekus un viesus 2.augustā pulksten 19:00 Radi Tukku Magi pagalmā. Kopā mūziķi ir radījuši 6 skaņdarbus, kas gaumīgi savieno klasiskās, popa un elektroniskās mūzikas elementus. Viņu sadarbības projekts piedzīvoja savu pirmatskaņojumu 2023. gada maijā Stokholmā, un tas saņēma augstu atzinību no publikas, kā arī tika apbalvots ar JM International balvu kā inovatīvākais projekts klasiskajā mūzikā. Ieeja EUR 10. Bērni, studenti, pensionāri, 3+ kartes īpašnieki, personas ar invaliditāti - 50% Bērniem līdz 6 g. v. (ieskaitot) bez maksas. Biļetes "Biļešu Paradīzes" kasēs un internetā. Ērtībai lūgums līdzi ņemt savus krēslus vai pledus. Adrese: Pasta iela 26, Tukums.

Svētki pagastos

2.un 3. augustā notiks Slampes pagasta svētki "Augsim kopā!". 2. augustā pulksten 19.00 Ozolnieku ciemā notiks Slampes pagasta svētku ieskaņas koncerts kopā ar Sabīni Berezinu. Bet 3. augustā jau pulksten 10.00 būs Slampes pagasta svētku atklāšana radošajā kvartālā “KultūrElpa Liepās”, pēc tam - sporta svētki, no pulksten 11.00 tirdziņš, radošās darbnīcas un aktivitātes ģimenēm. Savukārt pulksten 15.00 būs ķīmijas eksperimentu šovs radošajā kvartālā “KultūrElpa Liepās” kopā ar Rīgas Tehniskās universitātes zinātkāres centru “Futurimo Rīga”. Svētku gājiens kopā ar pūtēju orķestri “Dobele” būs skatāms pulksten 19.30, bet svētku koncerts kopā ar Miku Dukuru - 20.30. Pēc koncerta no pulksten 22:00 būs svētku ballīte kopā ar DJ Piksi. Pagasta svētku pasākumos ieeja bez maksas. Slampes svētku laikā notiks arī glezniecības plenērs. Adrese: Slampes Kultūras pils, Slampe, Slampes pagasts, Tukuma novads.

Arī Viesatu pagasts 2.un 3.augustā svinēs svētkus! 2. augustā pulksten 17.30 Viesatu Birzītē būs sportiskas aktivitātes bērniem, velokross. Bet 3. augustā jau no pulksten 5.00 būs makšķerēšanas sacensības - tikšanās pie Viesatu upes Laivu piestātnes. Savukārt no pulksten 10.00 būs pieaugušo tradicionālās un netradicionālās sporta spēles, 12.00 - Viesatu pagasta svētku atklāšana, no 12.10 līdz 15.00 būs arī radošās darbnīcas, seju apgleznošana piepūšamās atrakcijas bērniem, cukurvate (maksas), mājražotāju tirdziņš. Būs apskatāma arī Signes Krastiņas un Intara Krastiņa Pērļoto mozaīku izstāde. Pēc sporta spēļu noslēguma pulksten 20.00 būs svētku koncerts ''Es Viesatās - Savu Latviju mīlot'', pēc tam pulksten 22.00 zaļumballe Viesatu Birzītē - kopā ar muzikantu Zigi no Talsiem. Pagasta svētku pasākumos ieeja bez maksas. Adrese: Viesatu kultūras nams, "Viekaļas", Viesatas, Viesatu pag., Tukuma novads.

Bet 3.augustā pagasta svētkus svinēs Vāne. 3.augustā svētkos no pulksten 10:00 rītā būs sportiskās aktivitātes, piepūšamā atrakcija, svētku tirgus pie kultūras nama, kā arī muzikālie sveicieni, perkusijas un iespēja nobaudīt Vānes spēka zupu. Vānes estrādē pulksten 19:00 sāksies svētku koncerts ar "Ziņģes brāļiem" (ieeja 3 EUR), 21:00 - svētku balle ar grupu "Audiovētra" (ieeja 7 EUR), bet pulksten 23:30 būs skatāms ugunsšovs. Adrese: Vānes kultūras nams, "Gaismiņas", Vāne, Vānes pagasts, Tukuma novads.

Savukārt ciemata svētkus “Dzintara ciematam – 75” svinēs Dzintara ciemats Pūres pagastā. 3. augustā Dzintara stāvlaukumā no pulksten 15.00 būs radošās aktivitātes; pulksten 17.00 -svētku atklāšana, sarunas, dalīšanās atmiņās. Pulksten 20.00 koncerts - zaļumballe "Savā zemē stādu rozi". Koncertā dziedās un par labu muzikālo fonu rūpēsies Aija Lagzdiņa un Juris Pavlovs. Ieeja bez maksas. Adrese: Dzintars, Pūres pagasts, Tukuma novads.

Citi pasākumi nedēļas nogalē

1.augustā Kandavā, Melnajā mežā pie Aizubēju ceļa norisināsies Kandavas taku skriešanas seriāla 4. posms. Starts no plkst. 18:30 līdz 19:30. Vairāk info: uldis.vecins@tukums.lv

Jaunatnes diena Tumē jau 2.augustā no pulksten 16:00 pie Tumes kultūras nama. Jaunatnes dienā būs iespēja satikt iluzionistu Edžu, gruzīnu dziedātāju SHOTA ADAMASHVILI, zemessardzi, šāvēju Margaritu Kanopku, kā arī mazpulkus. Adrese: Tumes kultūras nams, Pasta iela 1A, Tume, Tumes pagasts, Tukuma novads.

Bet Kandavas Vīna nams aicina uz pasākumu “No skaidra pirmavota...” 3.augustā pulksten 19:00. Sarunu vakars ar suitu sievu Lidiju Jansoni un Gudenieku suitiem. Dalības maksa 7€. Vietu skaits ierobežots. Zvani, lai rezervētu galdiņu: 22320214. Kā jau allaž, Kandavas Vīna nams nodrošinās ģimeniski tuvu atmosfēru un vietējo mājražotāju labumus. Adrese: Kandavas vīna nams, Ūdens iela 2, Kandava, Tukuma novads.

Uz tikšanos svētkos!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.07.2024 - 05.08.2024 Iepazīsti Zemgali - Bauskas novadu!  Zemgales Tūrisma asociācija
Iepazīsti Bauskas novada daudzveidīgo piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Ieplāno ceturtdienas muzikai pie Igo  Zemgales Tūrisma asociācija
Igo mūzikas un mākslas centrā "Ceplis" ik ceturtdienu notiek koncerti, ieskaties un ieplāno! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.07.2024 - 03.08.2024 Vaiņode svin! Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
Tiekamies 3. augustā, kad visas dienas garumā Vaiņodes stadionā, norisināsies koncerti un visdažādākās aktivitātes gan lieliem, gan maziem. | Skatīt vairāk
Vasaras festivāls Bauska TASTE 2024 Bauskas TIC
Vasaras vērienīgākais notikums Bauskā – mūzikas festivāls “Bauska TASTE 2024” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.1667068sec.