Limbažu novads: Nēģu diena Salacgrīvā un Svētciemā

Limbažu novads: Nēģu diena Salacgrīvā un Svētciemā

2024. gada 12. oktobrī Salacgrīvā un Svētciemā tradicionāli tiks svinēta Nēģu diena – pasākums, kas pulcē gan vietējos iedzīvotājus, gan apmeklētājus no citām vietām, lai tuvāk iepazītos ar nēģu zvejas tradīcijām un baudītu dažādas ar nēģi saistītus ēdienus – zupu, ceptus nēģus u.c. Šī rudens sestdiena sola daudzveidīgas aktivitātes, no izklaides līdz izglītojošiem pasākumiem visai ģimenei.

Nēģu zveja un kulinārija

Diena būs īpaša ar iespēju tuvāk iepazīt nēģu zvejas noslēpumus, ko paši zvejnieki atklās apmeklētājiem, daloties stāstos par savu ikdienu un zveju Salacas un Svētupes tacī. Zvejnieki pastāstīs arī par to, kā no gadiem ilgi gatavinātiem egļu kokmateriāliem tiek būvēts zvejas tacis – īpaša būve, kas tiek izmantota nēģu ieguvei. Pasākuma laikā apmeklētāji tiks cienāti ar gardu nēģu zupu, uz oglēm ceptiem nēģiem un citām delikatesēm, kas veidotas no šīs īpatnējās un garšīgās zivs.

Radošās un izklaidējošās aktivitātes

Papildus zvejas tradīcijām, gan lieliem, gan maziem būs iespēja piedalīties dažādās radošajās darbnīcās un izklaidējošās aktivitātēs. Starp tām īpašu vietu ieņem Radio vadāmo modeļu rallijs – aizraujoša un dinamiska sacensība, kas noteikti piesaistīs dažādu vecumu apmeklētājus.

Uzņēmēju kvartāls 2024

Uzņēmēju kvartāls 2024 būs lieliska iespēja apmeklētājiem iepazīt Limbažu novada uzņēmēju daudzveidīgo piedāvājumu. Kvartāls pulcēs vietējos ražotājus un amatniekus, kas prezentēs gan savus produktus, gan pakalpojumus. Šī būs vieta, kur uzzināt vairāk par novada uzņēmējdarbības jaunākajām iniciatīvām, inovatīviem risinājumiem un tradicionāliem vietējiem izstrādājumiem.

Apmeklētājiem būs iespēja ne tikai apskatīt un iegādāties Limbažu novadā ražotus produktus, bet arī iepazīt uzņēmējus personīgi, uzdot jautājumus par viņu darbību un attīstības plāniem. “Uzņēmēju kvartāls 2024” sola būt dinamiska un iedvesmojoša vieta, kur novada uzņēmējdarbība satiksies ar sabiedrību, piedāvājot plašu klāstu ar kvalitatīviem vietējiem produktiem.

Sporta aktivitātes – Nēģu kross

Nēģu kross būs aizraujošs sporta pasākums, kurā aicināti piedalīties sportisti un aktīvās atpūtas cienītāji no visām vecuma grupām – gan mazi, gan lieli. Katram dalībniekam būs iespēja startēt savā vecuma grupā, un katrai grupai tiks pielāgots atbilstošs trases garums, nodrošinot, ka sacensības ir izaicinošas un aizraujošas ikvienam.

Šis tradicionālais kross piedāvās gan izturības pārbaudījumus, gan jautrību, radot lielisku atmosfēru sporta entuziastiem. Tas būs ne tikai sacensību gars, bet arī lieliska iespēja izbaudīt kustību brīvību svaigā gaisā, pievienojot šai īpašajai dienai aktīvu un enerģisku noti.

Tikšanās ar makšķerniekiem un lašu zupas baudīšana

Ne tikai nēģi būs svētku galvenais elements – pasākuma ietvaros tiks rīkota arī tikšanās ar biedrības “Makšķernieku klubs “SALACKRASTI”” pārstāvjiem, kuri dalīsies stāstos par Salacas upes ekosistēmu un lašiem. Būs iespējams apmeklēt Lašu taci, kā arī baudīt gardu lašu zupu, kas būs sagatavota tieši šim pasākumam.

Nēģu diena solās būt bagāta ar tradīcijām, gardumiem un dažādām aktivitātēm, kur katrs apmeklētājs atradīs sev interesējošo – sākot no zvejas noslēpumu atklāšanas līdz pat sportiskām un radošām nodarbēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.09.2024 - 20.09.2024 Orientēšnās nakts Kandavā. Tukuma TIC
GADA LIELĀKAIS ORIENTĒŠANĀS NOTIKUMS 2024! | Skatīt vairāk
Latvija
"Patiesība par vīriešiem un sievietēm" Tukuma TIC
Vai esiet dzirdējuši teoriju, ka sievietes nāk no Venēras, bet vīrieši no Marsa? Šī ir interesanta versija par pasaules rašanos. | Skatīt vairāk
Rudens ekskursijas skolēniem 2024 Bauskas TIC
Iepazīsti novada plašo piedāvājumu–radošās meistarklases, degustācijas, aktīvās atpūtas izklaides, gan ceļojumu laikā! | Skatīt vairāk
Rudens brīvdienu piedāvājums Madonas pusē Madonas TIC
Izmantojiet šo rudeni, lai atklātu Madonas novada burvību kopā ar saviem mīļajiem un radītu kopīgas atmiņas! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49973488sec.