LATVIJA | Ogre

Ogres novads: Pieejams marštuts "Pa Andreja Pumpura pēdām"

Ogres novads: Pieejams marštuts

Godinot ievērojamo eposa "Lāčplēsis" autoru un novadnieku Andreju Pumpuru, Ogres novada Kultūras un tūrisma pārvalde organizēja īpašu bezmaksas ekskursiju "Pa Andreja Pumpura pēdām". Pasākums pulcēja 59 dalībniekus, kuriem bija brīnišķīga iespēja apmeklēt Pumpura dzimto Birzgales pagastu un ar viņa jaunības dienām saistīto Lielvārdi, kur dzima ideja par Latvijas tautas varoni - Lāčplēsi. (15 bildes)

Ekskursijas laikā dalībnieki apmeklēja vairākas vēsturiskas vietas, tostarp Birzgales muzeju “Rūķi”, Birzgales Baznīckalnu, Andreja Pumpura dzimto māju vietu un simbolpieminekli, kā arī piemiņas akmeni "Robežkrogs". Noslēgumā, Andreja Pumpura Lielvārdes muzejā, dalībnieki piedzīvoja teatralizētu uzvedumu, kura laikā bija iespēja iejusties eposa "Lāčplēsis" tēlos.

Svinīgajā brīdī pie simbolpieminekļa Andrejam Pumpuram piedalījās folkloras kopa “Josta”, kas radīja īpašu atmosfēru, savukārt pie piemiņas akmens "Robežkrogs" dalībnieki iepazinās ar Pumpura nepabeigto romānu "Kurmis". Pēc teatralizētā uzveduma Lielvārdes parkā dalībnieki pulcējās pie ugunskura, lai pavadītu vakaru sarunās un atmiņās par izcilā dzejnieka dzīvi un daiļradi.

Pasākuma organizatori - Ogres novada Kultūras un tūrisma pārvalde sadarbībā ar Birzgales muzeju “Rūķi” un Andreja Pumpura Lielvārdes muzeju gan izstrādāja maršrutu, gan nodrošināja transportu un pasākuma vadību. Dalībnieki izteica pateicību par iespēju piedalīties šajā izglītojošajā un patriotiskajā ekskursijā, kas ļāva iepazīt dzejnieka dzīves un daiļrades vietas tuvāk.
Organizatori atgādina, ka šī ekskursija "Pa Pumpura pēdām" ir pieejama arī individuāli, izmantojot digitālu karti ar norādītajiem punktiem un aprakstiem: https://ej.uz/a-pumpura-maršruts Kopējais auto maršruta garums ~ 65 km, ja sāk braucienu no Ķeguma.

Braucot maršrutu individuāli, aicinām lejuplādēt bezmaksas aplikāciju “Ogres novadnieks” un noklausīties audiogida stāstus:
• Simbolpiemineklis: https://manapilseta.makit.lv/ogre/public/map_objects/443
• Dzejnieks Andrejs Pumpurs: https://manapilseta.makit.lv/ogre/public/map_objects/547

Aicinām visus interesentus izzināt Ogres novada kultūras bagātības un godināt Andreju Pumpuru, iepazīstot viņa nozīmīgākās dzīvesvietas un darba vietas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rudens baudĒŠANAS dienas Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 14. līdz 20. oktobrim, Jelgavā un tās apkārtnē norisināsies gardēžu svētki - “baudĒŠANA Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.09.2024 - 03.10.2024 Izstāde “7xDivi Jūliji=?”  Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Jelgavas Vecpilsētas mājā izstāde “7xDivi Jūliji=?” skatāma līdz 3. oktobrim. 3.oktobrī 15:00 tikšanās ar vienu no māksliniecēm - lektori | Skatīt vairāk
Ciemos pie NeParastā barona Bumbiera  Madonas TIC
NeParastumi Ērgļu pusē- barona Bumbiera "Bumbiermuižā". Viņš pats šeit iegriežas reti, tādēļ viesiem ir iespēja nakšņot muzikālajā sveču | Skatīt vairāk
Baudi rudeni dabas takās Bauskas novadā! Bauskas TIC
Atklāj senāko zemgaļu, augstāko iekšzemes, iespaidīgākās karsta kritenes Latvijā, mītisko Dievdārziņu un salu, kur Mūsai un Mēmelei satekot, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.76139092sec.