LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie «Hotel Jurmala Spa & Conference Centre» Pārdošanas un mārketinga nodaļas vadītājas Kristīnes Štālas-Bulas

LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie «Hotel Jurmala Spa & Conference Centre» Pārdošanas un mārketinga nodaļas vadītājas Kristīnes Štālas-Bulas

Hotel Jurmala Spa & Conference Centre Pārdošanas un mārketinga nodaļas vadītāja Kristīne Štālas-Bula savulaik redzēja kā cēla šo viesnīcu, nodomāja, ka šeit vēlas strādāt, un viņas vēlme ir īstenojusies jau vairāk nekā 13 gadus. Arī viņa ar savu darbu iegulda daudz, lai Hotel Jūrmala Spa būtu vieta, kur mums baudīt neaizmirstamu atpūtu, aizbēgt no ikdienas stresa un burzmas, gūt iedvesmu jaunām idejām.

BalticTravelnews.com: Ja mēs tūrismu Jūrmalā salīdzinām aizvadītajā gadā un šogad, kas varētu mainīties?

Kristīne Štāla-Bula: Mēs ceram, ka šis gads noteikti būs veiksmīgāks. Hotel Jurmala Spa & Conference Centre redzam, ka pirmie divi mēneši viesnīcai jau bija labāki nekā pagājušajā gadā. Tas vairāk saistīts ar korporatīvo klientu apkalpošanu, notika vairāk pasākumu, konferences.

Mēs esam pieraduši pie tā, ka pašiem daudz jāstrādā, lai viesus izklaidētu, jo Jūrmalā nav daudz citu izklaižu iespēju. Jūrmala cilvēkus pašreiz vairāk saista ar dabu, svaigo gaisu, jūru.

BalticTravelnews.com: Pirms dažiem gadiem Jūrmalu pameta jauno izpildītāju konkurss “Jaunais vilnis”. Vai uz tā aiziešanu no pilsētas Jūs skatāties ar skumjām?

Kristīne Štāla-Bula: Nē, neskumstam. Tas bija tāds laiks, pasākums naudas izteiksmē bija izdevīgs daudziem Jūrmalā, bet nevar paļauties tikai uz vienu pasākumu, lai uzturētu biznesu. Nemitīgi notiek pārmaiņas, arī viļņi nāk un iet. Mums arī tagad ir daudz viesu no Krievijas, bet skaitlisku pieauguma iespējamību no šī tirgus tuvākajā laikā nesaredzu. Uz Jūrmalu brauc aizvien vairāk ceļotāju no Skandināvijas, Izraēlas. Sagaidām viesus arī no eksotiskākām valstīm – Ķīnas, Japānas.

BalticTravelnews.com: Bieži vien saka, ka Austrumu tirgos Jūrmala ir populārāka pat par Rīgu. Vai tas tā ir?

Kristīne Štāla-Bula: Grūti spriest. Protams, ka daudziem cilvēkiem Jūrmala saistās ar agrāko laiku atmiņām, turklāt šī nostalģija ir ne tikai cilvēkiem gados, bet arī jaunākiem. Noteikti arī “Jaunā viļņa” iespaidā joprojām daudzi mēdz braukt tieši uz Jūrmalu.

BalticTravelnews.com: Kas joprojām pietrūkst Jūrmalas veiksmīgai attīstībai?

Kristīne Štāla-Bula: Jāattīstās infrastruktūrai. Pilsētā joprojām pietrūkst vēl kāds liels un interesants objekts. Piemēram, tāda tipa kā akvaparks – tāds, kura dēļ cilvēki būtu gatavi ierasties tieši Jūrmalā. Jā, cilvēki atbrauc atpūsties, apmeklē SPA, pēc tam vēl aiziet uz Dzintaru Mežaparku. Taču šim objektam nav tik liela unikalitāte, kura dēļ cilvēki ierastos mērķtiecīgi.

BalticTravelnews.com: Piekrītam, piemēram, Druskininkos, Lietuvā “Snow Arena”,pirmais ziemas izklaižu komplekss Baltijas valstīs, darbojas visu gadu un veiksmīgi piesaista slēpot gribētājus arī no Latvijas. Tomēr kuri Jūrmalā ir tūristu magnēti?

Kristīne Štāla-Bula: Jūrmalā jau arī bija ideja veidot lielu izklaides centru ar slēpošanas kalnu, bet neizdevās. Nesezonā mums ļoti noderētu šāds tūristu piesaistes objekts. Runājot ar Jūrmalas uzņēmējiem, bija idejas par baseinu ar jūras ūdeni jūras krastā, tāpat par speciālu baseinu jūras roņiem. Cik zinu, tad Jūrmalas dome ir atvērta dažādām investoru idejām, bet neesmu dzirdējusi, ka kaut ko reālu apspriestu, par ko varētu teikt – wow!

Jā, pilsētas muzeji cenšas kļūt mūsdienīgi, Dzintaru Mežaparks patīk ģimenēm, magnēti jau esam arī mēs – viesnīcas, sanatorijas. Tādā veidā Jūrmala uztur savu tēlu kā kūrorta, SPA pilsēta. Ķemeru Nacionālais parks cenšas piedāvāt dažādas ekskursijas, putnu vērošanu, tomēr būtu labi, ja arī tur nedaudz sakārtotu infrastruktūru, būtu pieejamas tualetes. Viesi, kuriem patīk daba, labprāt tur dodas pastaigāt. Būtu labi, ja paši Ķemeri vairāk attīstītos.

BalticTravelnews.com: Pieminējāt, ka skandināvi labprāt apmeklē Jūrmalu. Kas viņus īpaši šeit piesaista?

Kristīne Štāla-Bula: SPA procedūras, medicīnas un zobārstniecības pakalpojumi, jo mājās viņiem tas viss maksā daudz vairāk. Esmu ievērojusi dāmas, kuras regulāri ierodas pie mums, lai šādā veidā atpūstos un uzlabotu veselību, vairotu skaistumu. Protams, ka mums gribētos, lai skandināvu tūristi brauc vēl vairāk. Viņi gan nelīdzinās krieviski runājošajai publikai, kura, kad atpūšas, tad atpūšas no sirds! Tomēr skandināvi – norvēģi, zviedri arī var daudz atļauties, vienmēr pasūta dažādas SPA procedūras.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs raksturotu Baltijas ceļotājus?

Kristīne Štāla-Bula: Nesezonā Hotel Jūrmala Spa 50% noslogojuma nodrošina tieši Igaunijas, Lietuvas viesi. Aizvadītajos divos gados strauji pieaudzis viesu skaits tieši no Lietuvas. Esam Igaunijas viesnīca, diezgan daudz mārketinga aktivitātes veicam šajā kaimiņvalstī, līdz ar to no Igaunijas mums vienmēr ir daudz apmeklētāju.

BalticTravelnews.com: Ar ko Jūs skaidrojat Lietuvas ceļotāju pieaugošo interesi par Latviju?

Kristīne Štāla-Bula: Noteikti tas notiek aktīvākas reklāmas iespaidā. Latvijas iedzīvotāji arī aktīvi apmeklē Igauniju, Lietuvu. Tā mēs visi ceļojam pa tuvajām ārzemēm.

BalticTravelnews.com: Un kāds pēc Jūsu vērojumiem ir Igaunijas, Lietuvas SPA viesnīcu piedāvājums?

Kristīne Štāla-Bula: Igaunijā SPA ir ļoti attīstīta joma, ļoti daudz viesnīcas piedāvā šāda veida pakalpojumus. Jā, piekrītu, ka reklāma ir intensīva no Igaunijas viesnīcu puses, bet tas viss arī ir saistīts ar to, ka šī joma Igaunijā ir daudz attīstītāka. Grūti pateikt, kāpēc Latvijā SPA jomā neejam tikpat strauji uz priekšu, ir tikai trīs lielās SPA viesnīcas un vēl dažas mazās.

Igaunijā nesen ir atklāta ļoti laba viesmīlības skola “Tallinna Teeninduskool” https://uus.teeninduskool.ee/, kas ir valsts mācību iestāde, mūsdienīga, pārdomāta, ar praktizēšanās iespējām. Tāda līmeņa skola, domāju, ka spēj jauniešus ieintersēt apgūt viesmīlību un gribēt tur veidot savu karjeru. Igaunija saprot, ka šajā jomā ir jāiegulda daudz un jāceļ kopējais līmenis. Pie mums, diemžēl, attiecīgās skolas ir diezgan bēdīgas... Jauniešu izglītošanai viesmīlībā būtu nepieciešama mūsdienīgāka pieeja, lai spētu viņus ieinteresēt par tālāko darbu.

BalticTravelnews.com: Hotel Jūrmala Spa strādā jau 13 gadus, pastāstiet par tās vēsturisko izcelsmi!

Kristīne Štāla-Bula: Te kopš astoņdesmito gadu vidus bija viesnīca “Jūrmala”, vēlāk 10 gadus vieta bija pamesta un nekas nenotika. Paldies Jūrmalas domei, ka viņu nostāja toreiz bija diezgan stingra, ka te ir jābūt tieši viesnīcai, nevis daudzdzīvokļu namam. Tā nu šo ēku iegādājās Igaunijas uzņēmēji. Viņiem kaimiņzemē ir vēl citas viesnīcas. Neesam viesnīcu ķēde, pieminētās Igaunijas viesnīcas īpašniekiem pieder dažādās daļās. Sākotnēji daļa menedžmenta šeit bija no Igaunijas, šobrīd tikai direktors mums ir igaunis.

BalticTravelnews.com: Kāds ir ceļotāju procentuālais sadalījums Hotel Jūrmala Spa?

Kristīne Štāla-Bula: Gada griezumā lielāko daļu viesu sastāda Latvijas vietējie iedzīvotāji, 2017. gadā tie bija 21%, tad seko igauņi ar 18%, tad Krievijas iedzīvotāji – 17%, Lietuva - 8%, Skandināvu tūristi sastāda 12%, un tad nāk visi pārējie.

Numuriņu cenas viesnīcā mainās atkarībā no sezonas, līdz ar to Baltijas valstu ceļotājiem vasarā esam nedaudz par dārgu. Nesezonā notiek dažādas akcijas, piemēram, divvietīgā numura cena par nakti tagad var būt 65-70 EUR. Vasarā šāds piedāvājums būs jau par 120 EUR.

BalticTravelnews.com: Kāds ir viesnīcas piedāvājums, kāds ir īpašākais viesnīcas numurs?

Kristīne Štāla-Bula: Hotel Jūrmala Spa mūsu viesiem ir pieejami 190 dažādu kategoriju numuri. No tiem četri Luksus numuri, kas ir plašāki – ar divām dzīvojamajām zonām, divos no šiem numuriem ir sauna, divos vanna. Visi šie numuri ir izvietoti astotajā, devītajā stāvā ar skatu no augšas uz Jūrmalu. Luksus numuri ir pieprasīti jauno pāru, ārzemju mākslinieku vidū, reizēm cilvēki vienkārši vēlas skaisti atpūsties un izvēlas Luksus numuru.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs apmierina iespējas viesiem nokļūt līdz Jūrmalai no starptautiskās lidostas “Rīga”?

Kristīne Štāla-Bula: Šajā ziņā vienmēr ir bijušas problēmas. Ja ir runa par Rīgu, tad viesi uz centru un atpakaļ no lidostas var nokļūt arī ar sabiedrisko transportu. Tikmēr uz Jūrmalu diemžēl var nokļūt tikai ar taksometru. Vienubrīd kursēja autobuss, bet šis projekts izgāzās, jo nebija izdevīgi uzturēt šo maršrutu. Par taksometriem – kā nu kurš taksometrs prasa, bet vidēji brauciens no lidostas līdz Jūrmalai maksā aptuveni 15-20 EUR.

Mūsu viesi var izmantot arī viesnīcas sadarbības partnera transfēra pakalpojumus.

BalticTravelnews.com: Kā Jūrmala varētu nākotnē attīstīties? Jūs varat balstīties uz kādiem kopīgiem mērķiem – starp pašvaldību, uzņēmējiem? Vai tomēr katram pašam jādomā par savu attīstību?

Kristīne Štāla-Bula: Noteikti katram pašam jādarbojas un jāattīstās, un ir labi, ja arī pašvaldība ir mūsu pusē, un izprot, cik liela nozīme ir tūrisma objektiem un tūrisma attīstībai pilsētā kopumā. Ir svarīgi, lai netiek bremzēta uzņēmumēju iniciatīva, netiek traucēta viņu darbība. Turklāt, jāuzteic Jūrmalas regulāri nesezonā organizētā kampaņa “Veselības mēnesis Jūrmalā!”, mudinot cilvēkus šeit atpūsties, uzlabot veselību, atgūt enerģiju arī nesezonas mēnešos. Jūrmala izsenis ir bijusi kūrortpilsēta, un tai tādai arī jāpaliek. Pilsēta nedrīkst pārvērsties par guļamrajonu! Uzskatu, ka pilsētai ir ļoti liels potenciāls, ko visiem kopistiski attīstīt, lai Jūrmalu varētu ierindot pasaules labāko kūrortu sarakstā.

BalticTravelnews.com: Jūrmalā atver, renovē jaunas viesnīcas. Vai arī Jums ir kādi attīstības plāni?

Kristīne Štāla-Bula: Viesnīcu negatavojamies paplašināt, turklāt jebkuras piebūves utml. ir ārkārtīgi grūti saskaņot. Šovasar vērsim ciet saunu un baseina centru, lai šajā viesnīcas daļā veiktu renovāciju. Šis ir viens no iecienītākajiem viesnīcas produktiem, ko mīl izmantot, gan tie, kas nakšņo viesnīcā, gan iedzīvotāji no dažādām Latvijas pilsētām, braucot relaksēties saunu un baseinu centrā. 13 gados tas ir apkalpojis ļoti daudz viesu, nolietojums ir manāms. Renovējot baseinus, pirtis, padomāsim vairāk par ģimenēm ar bērniem, kuriem būs īpašs stūrītis. Vide kļūs skaistāka, modernāka. Šo viesnīcas daļu viesiem atkal atvērsim augusta vidū.

BalticTravelnews.com: Kad Hotel Jūrmala Spa viesi ierodas, kāda ir viņu atpūtas programma?

Kristīne Štāla-Bula: Lielākā daļa viesu nesezonas nedēļas nogalēs brauc pie mums atpūsties uz vienu nakti, citi ierodas uz divām naktīm. Daļa ierodas piektdienā, bet vairums viesu atpūtu sāk sestdienā.

Viesi atbrauc, iekārtojas numuriņā un dodas uz saunām, baseiniem, kur mierīgi pavada laiku. Pozitīvi, ka aizvien vairāk viesu izmanto SPA procedūras. Daļa izvēlas mazās procedūras – šarko dušu, zemūdens masāžu, sāls istabu. Citiem aktuālākas ir ilgstošākas procedūras, piemēram, stundu garā visa ķermeņa masāža par 50 EUR.

Pāriem pieprasīta ir romantiskā procedūra, kas notiek abiem vienlaicīgi. Iesākumā pāris iet aromātiskā pērļu vannā, baudot šampanieti un augļus. Pēc tam nāk meistari, un abiem tiek veikta viņu izvēlēta pilna ķermeņa masāža. Citi papildus izvēlas arī romantiskās vakariņas, kas tiek servētas sveču gaismā, pie īpaši dekorēta galda, romantiskā gaisotnē.

BalticTravelnews.com: Kas ir šo pakalpojumu auditorija?

Kristīne Štāla-Bula: Gan jauni cilvēki, gan cilvēki gados. Vairāk viņu vidū gan ir klienti vecumā no 30 līdz 45 gadiem.

BalticTravelnews.com: Ar ko vēl unikāla ir viesnīca Hotel Jūrmala Spa tieši šāda veida atpūtas ziņā?

Kristīne Štāla-Bula: Mums ir viens no plašākajiem SPA procedūru klāstiem Latvijā. Specializējamies tieši manuālo procedūru jomā. Līdz ar to liels izaicinājums ir piesaistīt darbā atbilstošas kvalifikācijas speciālistus, viņi uz darbu brauc arī no tālākām Latvijas pilsētām, tādām kā Tukuma, Saulkrastiem, Rīgas, Jelgavas. Protams, mēs priecātos, ja vairums darbinieku būtu jūrmalnieki, bet diemžēl šeit nav tik daudz atbilstošu speciālistu.

Lielākai daļai mūsu SPA speciālistu ir medicīniskā izglītība, jo mums ir būtiski, lai speciālisti pilnībā izprastu veiktās procedūras un sagaidāmo efektu.

Sekojam pasaules tendencēm, lai vienmēr būtu aktuāli piedāvājumi, tāpat katrai sezonai ir atsevišķas piemērotākās procedūras. Piemēram, ziemā tās vairāk ir sildošas, ādu mīkstinošas, sargājošas procedūras. Vasaras periodā atkal jāpadomā par to, lai ādu sargātu no saules.

BalticTravelnews.com: Atceramies, ka pirms kāda laika Hotel Jūrmala Spa notika arī kabarē vakari. Kādēļ to vairs nav?

Kristīne Štāla-Bula: Tolaik mērķis bija pievērst mūsu viesnīcai papildu interesi, dot tai kādu odziņu, vienlaicīgi arī atdzīvināt kādreizējās viesnīcas “Jūrmala” tēlu. Cilvēkiem tiešām arī bija interese par minētajiem kabarē vakariem, tomēr pēc laika izlēmām tos vairs neorganizēt. Mums gribējās, lai kabarē programma būtu kvalitatīva, un ilgstoši nodrošināt augstu līmeni šādam pasākumam nav viegli. Arī tagad vēl klienti reizēm apjautājas, vai šādi vakari varētu notikt nākotnē. Kas zina, varbūt...

Kā jau minēju, klientu papildu izklaide nesezonā ir īpaši aktuāla. Viņi mums jautā, kur aiziet, ko vēl darīt, bet īsti nav ko piedāvāt. Protams, vasarā, kad Dzintaru koncertzālē ierodas mākslinieki no Krievijas, tad mūsu viesiem ir lielāka interese to apmeklēt. Arī ziemā Dzintaru koncertzālē notiek dažādi pasākumi, un, ja ir vēlme, var atpūsties baudot mūziku, koncertus. Bet Jūrmalā, piemēram, nav naktsklubu, kas varētu būt aktuāli jaunākiem viesiem.

BalticTravelnews.com: Kā vēl Hotel Jūrmala Spa viesi atpūšas?

Kristīne Štāla-Bula: Viesi labprāt dodas ekskursijās apskatīties Vecrīgu, Rundāli, Ventspili. Viesiem no Izraēlas ir interese apmeklēt ebreju piemiņas vietas utml., viņiem ir pieejamas speciālas ekskursijas. Recepcijā var saņemt bukletus par dažādām Latvijas vietām, citiem viesiem Latvijas apceļošanu ir nokomplektējušas ceļojumu aģentūras. Ierodas arī viesi, kuri tikai apmeklē SPA, baseinus, restorānu un dodas prom. Līdz Rīgas centram no Jūrmalas ir pusstundas brauciens, tā ceļotāji var ērti izmantot abu pilsētu tuvumu.

BalticTravelnews.com: Pastāstiet, kā veidojat viesnīcas restorāna piedāvājumu?

Kristīne Štāla-Bula: Nesen darbu pie mums sācis jauns šefpavārs, kurš noteikti ieviesīs kādus jauninājumus mūsu klasiskās Eiropas virtuvē. Jau vairākus gadus katru mēnesi veidojam atsevišķu – esošajai sezonai atbilstošu trīs ēdienu piedāvājumu 20 EUR vērtībā. Piemēram, tikko bija “Lauku labumu mēnesis”. Šomēnes ir “Sparģeļu” mēnesis. Izveidojusies pat tradīcija, ka februārī rīkojam “Pankūku mēnesi”, bet jūnijā “Siera mēnesi”, kas ir iecienītakie mēneši viesu vidū.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs nonācāt viesnīcu jomā?

Kristīne Štāla-Bula: Esmu dzimusi Rīgā, dzīvoju lielāko savas dzīves daļu Jūrmalā, bet nu jau 4 gadus esmu Rīgā. Augstskolā “Turība” pabeidzu uzņēmējdarbību un vadību, bet maģistra grādu uzņēmējdarbībā un vadībā ieguvu Latvijas Universitātē. Studējot “Turībā”, man vajadzēja nopelnīt kabatas naudu un nejauši nonācu toreizējās Jūrmalas viesnīcas “Liesma” recepcijā. Pa naktīm strādāju, bet pa dienu studēju. Tā darīja lielākā daļa manu kursabiedru. Mūsdienu studentiem šāds režīms nav vairs raksturīgs...

Viesmīlība man iepatikās, turklāt tūrismā man “ieveda” Olga Slaugotne (toreiz viesnīcas “Liesma” pārdošanas un mārketings vadītāja, šobrīd AAA “Via Latvia” īpašniece). Man viņa ir un bija cilvēks tūrisms, tajā esot iekšā ar sirdi un dvēseli, rādīja un stāstīja visu, ko pati zināja. Olga man ļoti daudz iemācīja, un par to, ka esmu te kur esmu, lielā mērā esmu pateicīga tieši viņai! “Liesmu” slēdza, bet būvēja šo viesnīcu. Es skatījos uz būvdarbiem un nodomāju, ka gribētu šeit strādāt – liela, skaista, mūsdienīga viesnīca pašā Jūrmalas sirdī... Lietas salikās tā, ka 2005. gadā patiešām nonācu šeit, un te man ir bijusi brīnišķīga iespēja veidot savu karjeru. Sāku strādāt rezervāciju daļā, vēlāk par pārdošanas speciālistu.

Pašreiz man ļoti patīk mans pārdošanas un mārketinga nodaļas vadītājas darbs, tas ir vispusīgs, aktīvs un neļauj ne mirkli sēdēt rokas klēpī salikušai. Darbs tādā viesnīcā kā Hotel Jūrmal Spa, nekad nav garlaicīgs un vienmuļš. Varu teikt lielu paldies viesnīcas īpašniekiem un direktoram, kas ir man uzticējušies un devuši brīvību izpausties, realizēt dažādas trakas un mazāk trakas idejas. Tas ir darbs ar brīnišķīgiem cilvēkiem, kuri srtādā manā komandā. Jo tieši komanda ir tas spēks, kas veido viesnīcas produktu un virza šo lielo “mašīnu” uz rezultātu.

BalticTravelnews.com: Kāda ir Jūsu darbadiena?

Kristīne Štāla-Bula: Manos pienākumos ir gan pārdošana, gan mārketings un viss ar to saistītais. Kā arī esmu atbildīga par darba organizāciju viesnīcas galvenajā recepcijā. Nedēļa sākas ar dažādām sapulcēm, tiekoties katrā nodaļā ar saviem cilvēkiem, spriežam, pārrunājam, analizējam rezultātus. Pienākumi ir daudz un dažādi, kam ir viens mērķis – pilna viesnīca un apmierināti klienti.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs atpūšaties, kādi ir Jūsu hobiji?Vai Jūs arī esat regulāra viesnīcas SPA daļas apmeklētāja?

Kristīne Štāla-Bula: Saistībā ar atpūtu viesnīcā par mani ir tas pats stāsts kā par kurpnieku bez kurpēm, jo diemžēl nesanāk daudz laika SPA kūrēm. Reizēm bērni izlūdzas brīvdienās apmeklēt viesnīcas saunu un baseinu centru. Man ir trīs bērni, kuriem ir 3, 10 un 14 gadi, un viņiem baseinu centrs ļoti patīk. Lielais puika, ja tā var teikt, viesnīcā ir uzaudzis, jo ļoti bieži tika ņemts līdzi uz darbu. Mūsu bērniem te vispār ļoti patīk.

Brīvajā laikā man patīk šūt, piemēram, skaistas kleitas. Tam gan man nav daudz laika, bet tas ir veids, kā es varu relaksēties. Esmu arī vīram šo to uzšuvusi, piemēram, burāšanai šortus. Eju arī šūšanas kursos.

Mans vīrs profesionāli nodarbojas ar burāšanu, es arī nedaudz burāju, reizēm paņemam līdzi bērnus. Kopā esam pieci ģimenē un pēc gadiem, iespējams, mums būs pašiem sava burātāju komanda. Uz sporta jahtas PLATU 25 komandā ir tieši 5 dalībnieki. Vecākais bērns jau pats piedalās sacensībās un cīnās par vietām. Es pati sāku burāt no 11 gadu vecuma. Tā ir laba iespēja izvējot galvu. Tālu nekur neesmu burājusi. Vienreiz ar draugiem bijām Kanāriju salās, kur uz vietas arī nedaudz paburājām.

Burājam ar sporta jahtu PLATU 25 un vasarā bieži vien esmu sastopama Rīgas Sporta Burāšanas Centra piestātnē Ķīpsalā, Rīgā. Tās ir speciāli aprīkotas, ātras sporta jahtas. Ātrums gan atkarīgs ne tikai no vēja stipruma, bet arī no komandas meistarības. Uz šo brīdi valstī ir jau 18 šāda tipa jahtas, un šī ir vienīgā monotipa jahtu klase kreiserburāšanā Latvijā. Komandas pārsvarā ir vīriešu, bet mums ir arī viena sieviešu komanda un arī jauktas komandas. Jāatzīst, ka burāšana ir viens no dārgākajiem sporta veidiem. Komandā katram ir savs pienākums. Mani visbiežāk vīrs nosēdina jahtas priekšgalā, un mans uzdevums ir uzvilkt/novilkt to skaisto, krāsaino apaļo buru, kas redzama jahtas priekšgalā, braucot pa vējam.

Šovasar plānojas liels un nozīmīgs pasākums burāšanā Latvijā, kur galvenais organizators ir mans vīrs. 18.-25. augustam Rīgā norisināsies Pasaules čempionāts sporta burāšanā PLATU 25 jahtu klasē. Arī es esmu iesaistījusies šī pasākuma organizēšanā. Tas būs vērienīgs pasākums. Jau uz šo brīdi ir pieteikušās 42 jahtas. Šis noteikti būs arī vizuāli baudāms pasākums Rīgas iedzīvotājiem un viesiem.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs vēl ceļojat?

Kristīne Štāla-Bula: Man gribētos ceļot biežāk, īpaši uz siltām vietām garos ziemas mēnešos. Tāpat vien gulēt pludmalē man nepatīk, labāk jūtos dažādās aktivitātēs. Man patīk kalni, labprāt dotos vairāk kalnu pārgājienos. Nav tādas vietas, uz kurām ceļoju regulāri, jo katru reizi gribas redzēt ko jaunu un nebijušu.

BalticTravelnews.com: Ja Jums atļautu gadu padzīvot trīs dažādās pasaules vietās, kuras tās būtu?

Kristīne Štāla-Bula: Nav tādas vienas vietas, kur būtu gatava uzturēties veselu gadu. Es drīzāk šo gadu izmantotu, lai apceļotu iespējami vairāk dažādas, neredzētas vietas. Gribu būt Meksikā, Portugālē, Brazīlijā, tāpat labprāt redzētu Japānu, Ķīnu, pabūtu Dienvidamerikā....

BalticTravelnews.com: Kur Jums patīk Latvijā paceļot?

Kristīne Štāla-Bula: Man ļoti patīk Liepājā, cenšos tur aizbraukt regulāri, tur dzīvo arī mana ome no mammas puses. Liepājā man patīk tas kurzemnieciskais gars, jūras un vēja enerģija. Man tur ir ļoti īpašas sajūtas. Kā saka man ome: “Jums jau tur tai Jūrmalā nav ne vēja, ne īstas jūras, kā te Liepājā....”

Uzziņa

Hotel Jūrmala Spa strādā kopš 2005.gada un ir viena no trim lielākajām SPA viesnīcām Latvijā ar 190 numuriem un 380 gultas vietām.

Viesnīcas konferenču centrs piedāvā 7 moderni aprīkotas dažāda lieluma konferenču zāles, kas kopumā spēj uzņemt līdz 700 viesu. Lielākā konferenču zāle ar 350 vietām atrodas viesnīcas 11.stāvā, no kuras paveras lielisks skats uz Jūrmalas pilsētu un Rīgas jūras līci.

11.stāva bārs piedāvā krāsainus kokteiļus, garšīgus desertus un neaizmirstamu skatu pār Jūrmalu.

Restorāns “Jūrmala” piedāvā eiropas ēdienkarti, vasaras laikā atvērta arī terase ar skatu uz Jomas ielu. Šī ir ideāla vieta banketiem un citiem svinīgiem pasakumiem.

Spa un skaistumkopšanas centra piedāvājumā ir vairāk 100 dažādas spa procedūras.

Saunu un baseinu centrs “Wellness Oasis” – 5 dažādas saunas, 3 dažādu temperatūru baseini, burbuļvannas, ūdens kaskāde un bārs baseinā.

EKSPRESS JAUTĀJUMI & ATBILDESs.com...

Esmu dzimusi un izaugusi...

dzimusi Rīgā, uzaugusi Jūrmalā, lielu daļu savas bērnības pavadījusi Liepājā

Mans zelta likums ir...

ja darīt, tad kārtīgi un uz visiem 100%, vai nedarīt nemaz.

Viena no manām jaunākajām atziņām ir...

jebkas, ko mēs dzīvē daram ir jādara viegli un ar prieku. Ir traki, ja mūs dzīvē dzen uz priekšu bailes, vēl trakāk, ja mēs to neapzinamies...

Finanšu budžets....

savus ikdienas tēriņus uzskaitu, bet īsti nezinu kāpēc. Jo tērēju tāpat emocionāli, ja gribu palutināt sevi, vai pārsteigt savus mīļos.

Sevi iepriecinu ar....

smaržīgu vannu, pirti, vai kādu patīkamu procedūru.

Mans iecienītākais restorāns...

jāatzīst, ka uz restorāniem eju ļoti reti, bet no tiem kurus esmu apmeklējusi, patīk OSTA, 36 Līnija, Naples.

Jaunajā gadā esmu apņēmusies...

veltīt vairāk laika sev!

Es iedvesmojos no...

pozitīviem, veiksmīgiem un laimīgiem cilvēkiem sev apkārt.

Mana ideālā diena...

kad ārā spīd saule, noskaņojums labs un viss iet “no rokas”

Ja man būtu iespēja, es stundu sarunātos ar...

savu mammu, kuras vairs diemžēl nav....

Ticu, ka man izdosies doties ceļojumā...

apkārt pasaulei!

Mans novēlējums Baltictravelnews.com...

vienmēr būt uz viļņa!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42336392sec.