Intervija ar ceļotāju - Elīnu Jakubaņecu

Vārds, uzvārds: Elīna Jakubaņeca
Vecums: 24
Ģimenes stāvoklis: neprecējusies
Izglītība: bakalaurs finansēs, šobrīd studēju MBA
Darba vieta: TietoEnator Alise
Dzīves vieta: Rīga
Intereses/hobiji: ceļošana, slēpošana, fotografēšana

elina


Travelnews.lv: Pastāstiet lasītājiem, kāda veida ceļojumos Jūs esat devies visbiežāk (privātie, komandējumi, biznesa ceļojumi u.c.)? un kā Jūs izvēlaties sava ceļojuma maršrutu vai vietu?

Elīna Jakubaņeca: Visbiežāk es esmu komandējumos un tad, protams, gala mērķu izvēle nav visai plaša – Oslo, Helsinki un Tallina. Tomēr divas reizes gadā cenšos pati aizbraukt kaut kur atpūsties. Vienreiz gadā braucu slēpot vai nu uz Norvēģiju, vai Alpiem. Otro reizi izvēlos kādu siltāku vietu, piemēram, Portugāli. Gala mērķus izvēlos diezgan spontāni – ja pēkšņi sagribas kaut kur aizbraukt, tad tā arī daru.

Travelnews.lv: Kam, ceļojot, Jūs pievēršat vislielāko uzmanību (arhitektūrai, dabai, cilvēkiem, u.c.)?

Elīna Jakubaņeca: Noteikti pievēršu uzmanību atmosfērai. To rada konkrētās valsts iedzīvotāji un kultūra. Ir vietas, kas liek justies labāk kā citur.

Travelnews.lv: No kurienes Jūs iegūstat informāciju par ceļojuma galamērķi?

Elīna Jakubaņeca: Informāciju par ceļojuma galamērķi meklēju internetā. Es lasu gan ceļojuma aprakstus, gan arī skatos konkrētas mājas lapas, piemēram, par transportu. Pirms braukšanas parasti iepazīstos arī ar ceļvedi – DK vai Lonely Planet.

Travelnews.lv: Pastāstiet, lūdzu, īsi par Jūsu pēdējo ceļojumu? Kāds bija tā mērķis? Spilgtākie mirkļi?!

Elīna Jakubaņeca: Mans pēdējais ceļojums bija uz Argentīnu. Braucu tur apciemot savu draugu, kas Buenosairesā mācās spāņu valodu. Divu nedēļu laikā pabiju Argentīnas dienvidos - El Calafate, pēc tam Medozā, Iguazu un, protams, Buenosairesā. Šis bija ļoti neparasts ceļojums, jo tā laikā nācās pārvarēt ļoti lielus attālumus. Kopumā esmu ārkārtīgi apmierināta ar redzēto, un visiem iesaku kādā savas dzīves periodā paviesoties šajā brīnišķīgajā valstī. To, kas bija spilgtākie mirkļi, ir ļoti grūti noteikt, jo visas apmeklētās vietas ir tik ļoti dažādas, bet, tomēr visvairāk man palika atmiņā Perito Moreno ledājs.

elina

Iguazu

elina

Perito Moreno ledājs

Travelnews.lv: Kas ir Jūs pārsteidzis ārvalstu vai Latvijas tūrisma pakalpojumu sniedzēju rīcībā, piedāvājumā? Vai Jūsuprāt ir kāds tūrisma pakalpojums, kas Latvijā nav piedāvāts?

Elīna Jakubaņeca: Vispār tūrisma aģentūru pakalpojumus izmantoju reti. To daru ārzemēs, kad nepieciešams apskatīt kādu konkrētu vietu, uz kuru pašas spēkiem nav iespējams nokļūt. Pēdējais pozitīvais pārsteigums bija Mendozā, kad piedalījos ekskursijā uz vīna darītavām. Serviss bija ļoti augstā līmenī ar lielu pretimnākšanu klientiem. Latvijā neesmu izmantojusi tūrisma aģentūru pakalpojumus. Visus ceļojumus plānoju pati, vai kopā ar draugiem, izmantojot interneta piedāvātās iespējas.

Travelnews.lv: Ko Jūs esiet ieplānojusi apskatīt vēl šogad?

Elīna Jakubaņeca: Uz šo gadu man vēl nav konkrētu plānu. Mazliet jāiekrāj atvaļinājums un jāpavēro ekonomiskā situācija valstī.

Travelnews.lv: Vai ir tādas vietas, kur Jūs vēl neesiet bijusi, bet uz kurām noteikti gribētos aizbraukt? Kura vieta Jums ir palikusi atmiņā vislabāk?

Elīna Jakubaņeca: Patiesībā ir ļoti daudzas vietas, kurās es neesmu bijusi, bet ļoti gribētu aizbraukt – uz tuvākām valstīm: Īrija, Lielbritānija, Itālija, Spānija, gan tālākām: Austrālija, Peru, ASV, īpaši, Ņujorka. Ceļošana ir viens no maniem vaļaspriekiem, tādēļ labprāt dotos gandrīz uz jebkuru vietu pasaulē. Visspilgtāk man palikusi atmiņā ir Portugāle, īpaši Ziemeļportugāle, kā vieta, kur dzīvo fantastiski viesmīlīgi cilvēki.

elina

Argentīno ezera ledājs

Travelnews.lv: Vai Jūs spējat būt spontāns un doties ceļojumā pusstundas laikā, vai arī Jums nepieciešams ilgs laiks, lai izplānotu ceļojumu?

Elīna Jakubaņeca: Es noteikti spēju būt spontāna, bet diemžēl šobrīd nevaru to atļauties darba dēļ.

Travelnews.lv: Pastāstiet kādu kuriozu/ interesantu gadījumu vai suvenīru, ko Jūs kādā no valstīm esiet redzējis/piedzīvojis!

Elīna Jakubaņeca: Pēdējā laikā man ceļojumos īpaši veicas ar eksotiskajiem dzīvniekiem. Pagājušā gada septembrī ar draudzenēm bijām Japānā, kur apmeklējām Nikko Nacionālo Parku. Mēs četratā stāvējām uz tilta un skatījāmies uz lejā tekošo upi, kad pēkšņi pamanījām, ka mēs esam nevis četratā, bet piecatā. Un piektais skatītājs ir neviens cits kā Japānas makaks. Tas bija viens mirklis, kad atskanēja četru izbiedētu meiteņu spiedzieni un sākās riņķa dancis, kur mēs mukām no makaka un makaks no mums. Pēc aptuveni minūtes ilgas skraidelēšanas metāmies bēgt kur nu kurā. Ja kāds to būtu nofilmējis, tad materiālu noteikti varētu iesniegt America’s Funniest Videos un cerības uz balvu būtu pavisam reālas.

Nākamais piedzīvojums ar savvaļas dzīvniekiem bija Argentīnā. Iguazu pirms došanās uz ekskursiju pa ūdenskritumiem nolēmu papusdienot. Manu nupat atvērto CocaCola apsēda bites, bet sviestmaizi aiznesa coatimundi, kas ir suņa lieluma jenotveidīgais zvēriņš. Tas bija viens mirklis, kad viņš bija uzlēcis uz galda un pazuda džungļos ar manu sviestmaizi.

elina

Travelnews.lv: Pabeidziet, lūdzu, teikumus!

Elīna Jakubaņeca:

· Vislabākā sezona ceļošanai Jūsuprāt ir... kad Latvijā ir agrs pavasaris vai vēls rudens.

· Noteikti ieteiktu cilvēkiem apmeklēt ...Argentīnu un Portugāli

· No ceļojumiem visbiežāk mājās es pārvedu ...kaut ko garšīgu un magnētiņus, kurus kolekcionēju.

· Lielākais sapnis ir aizceļot uz ... Austrāliju.

· Trīs lietas, kuras vienmēr atradīsies koferī ...fotoaparāts, kredītkarte un pase.

· Mans novēlējums pārējiem ceļotājiem ir ... lai jūsu ceļojumi būtu patīkamu pārsteigumu pilni, un lai jums nekad nevajadzētu nožēlot to, ka esat kaut kur atbraukuši.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskā Itālija jau 24.03.! Latvia Tours
Garantēts ekskursiju ceļojums! 24.03.-31.03. Grāca, Venēcija, San Marino, Roma, Florence, Pyramidenkogel | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem Estravel Latvia
Neaizmirstama pieredze, augstākās klases apkalpošana! Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem - Piepildiet sapni! | Skatīt vairāk
no 2210 EUR
Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 21.03.2024 Eksotiska atpūta - pēdējās vietas! Estravel Latvia
Ieleciet vasarā jau tyagad! - pēdējie lidojumi uz eksotiskiem galamērķiem Āzijā - Bali, Taizeme, Maldīvu salas... Tagad un tūlīt! | Skatīt vairāk
no 1329 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39864016sec.