Norvēģijas ainaviskāko autoceļu Top 5

Joprojām pastāv arī tādi ceļi, kuru galvenais uzdevums nav tikai un vienīgi palīdzēt pēc iespējas ātrāk sasniegt izvēlēto galamērķi. Skaistie Norvēģijas nacionālajos tūrisma maršrutos (National Tourist Routes) iekļautie 18 autoceļi piedāvā ko vairāk. Maršruti ir ne tikai bagāti ar elpu aizraujošām ainavām, bet arī tiek uzturēti kārtībā un pastāvīgi pielāgoti ceļotāju vajadzībām - tiek izveidoti skatpunkti, autostāvvietas, takas, piknika vietas, kā arī iekļauts mākslas akcents. Unikāla Norvēģijas nacionālo tūrisma maršrutu iezīme ir drosmīga un inovatīva arhitektūra. Maršrutus rūpīgi atlasa Norvēģijas Valsts ceļu pārvalde, un katram no maršrutiem ir sava vēsture un raksturs.

1. Atlantijas ceļš

Atlantijas ceļš ir labs piemērs tam, kā cilvēki un daba var veiksmīgi mijiedarboties. Tilti, kas savieno saliņas, ne tikai sniedz lielisku skatu, bet arī ir izcils inženierzinātņu sniegums. Ir pieņemts uzskatīt, ka šis ir viens no ainaviskākajiem autoceļiem pasaulē.

2. Geirangera – Troļļu ceļš

Unikāla braukšanas pieredze, dodoties tradīciju bagātā maršrutā caur iespaidīgām dziļu fjordu un leknu ieleju ainavām. Mežonīgi un dinamiski. Vēsturiskais Troļļu ceļš ar tā 11 matadatu līkumiem tika atvērts 1936. gadā, un 2005. gadā Geirangerfjords tika iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

3. Lofotu salas

Nacionālais Lofotu salu tūrisma maršruts izved cauri krāšņām ainavām un rosīgai piekrastes kultūrai. Ainavas ir kontrastu piepildītas, no dramatiskā okeāna plašuma līdz klinšainām kalnu virsotnēm, baltām smilšu pludmalēm, zvejnieku ciematiem un lauku saimniecībām.

4. Hardangervida

Hardangervidas maršruts Ziemeļeiropas lielākā augstkalnu plato teritorijā piedāvā kontrastiem bagātu braucienu no plašumiem un skatiem uz varenām virsotnēm, caur dziļām un zaļojošām ielejām līdz tirkīzzilajiem fjordiem. Hardangervidas plato ir Norvēģijas lielākais nacionālais parks un galvenais Eiropas savvaļas ziemeļbriežu biotops.

5. Sognefjells

Šajā ceļojumā pa maršrutu, kas gadsimtiem ilgi ir savienojis Norvēģijas austrumus un rietumus, jūs dodaties caur Ziemeļeiropā augstāko kalnu pāreju 1434 metrus virs jūras līmeņa. Sognefjella ceļš sākas ar Bēverdālenes bagāto kultūrainavu austrumos un ved pāri kalnu plato ar panorāmas skatu uz ledājiem un iespaidīgiem kalniem, līdz sasniedz Sognefjordu ar rāmajiem ciematiem rietumos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.05548215sec.