Slēpošanas piedzīvojumi Zviedrijas sniegotajos kalnos

Zviedrija apvieno neparastas kalnu ainavas un pasaules klases slēpošanas trases, kas padara Zviedriju par vienu no labākajām vietām, kur doties ziemas piedzīvojumu meklējumos. Ja plānojat doties slēpošanas ceļojumā kopā ar visu ģimeni, tad Zviedrija ir īstā vieta, apvienojot gan kvalitatīvas trases, gan izpriecas mazajiem slēpotājiem. Zemāk prāmju operatora DFDS ceļošanas eksperti apkopojuši piecus slēpošanas kūrortus, kur aizvadīt savu sniegoto piedzīvojumu Zviedrijā.

Zviedrijas ziemeļu Disnejlenda

Zviedrijas ziemeļu slēpošanas kūrorts Åre viennozīmīgi ir viens no populārākajiem un lielākajiem ziemas aktivitāšu centriem un ne velti – tā garākās trases stiepjas aptuveni sešu kilometru garumā. Šis slēpošanas apvidus ir ideāla vieta brīvdienām gan pieredzējušiem slēpotājiem, gan ģimenēm ar bērniem, jo piedāvā dažāda garuma un sarežģītības pakāpes slēpošanas trases.

Turklāt centru Åre patiesi var dēvēt par slēpošanas Disnejlendu, jo tajā ir arī nodalīta zona bērniem un iesācējiem, kas savienota ar kopējo slēpošanas kūrortu – Åre Björnen. Tajā apvienotas dažādas aktivitātes bērniem, piemēram, snovborda parks, šķēršļu josla un pat iespēja satikt sniegavīru Valli! Savukārt pieaugušajiem papildus slēpošanai kūrorts piedāvā arī snovborda apmācības, ledus kāpšanu, suņu pajūgu braukšanu un citas aktivitātes.

Atpūta distanču slēpošanas cienītājiem

Kaut arī slēpošanas kūrortu Idre Fjäll iecienījušas ģimenes ar bērniem, tas īpaši izceļas ar distanču slēpošanas iespējām. Aktīvākajā sezonā Idre Fjäll var izbaudīt līdz pat 82 kilometru garas, labi koptas distanču slēpošanas trases. Tās ved cauri kalna daudzveidīgajām un skaistajām ainavām, turklāt aptuveni 30 kilometru garumā stiepjas arī apgaismotās trases. Tās ir pieejamas visu līmeņu slēpotājiem – iesācējiem un atpūtas slēpotājiem, kā arī elites sportistiem.

Izaicinājums vai jautra laika pavadīšana – piedzīvojums visai ģimenei

Sälen ir bāzes kūrorts četrām savstarpēji saistītām nelielām slēpošanas zonām – Lindvallen, Högfjället, Tandådalen un Hundfjället. Šīs slēpošanas zonas kopā veido 151 kilometru garu un kokiem apaugušu slēpošanas trašu tīklu Zviedrijas kalnos, no kuru galotnēm paveras brīnišķīgi un ziemīgi skati. 

Visi četri kūrorti ir mazliet atšķirīgi un viegli sasniedzami viens no otra, lai cilvēki ar dažādiem slēpošanas iemaņu līmeņiem atrastu ko piemērotu. Ja interesē slēpošanas trases, kas paredzētas bērniem, tad DFDS ceļošanas ekspertu padoms ir izvēlēties Lindvallen slēpošanas zonu. Savukārt nedaudz izaicinošākam un sarežģītākam piedzīvojumam – Tandådalen slēpošanas zonu. Turklāt pēc garas dienas uz kalna varat atpūsties kādā no Sälen kūrorta restorāniem, izklaidēties kopā ar bērniem dažādās piedzīvojumu takās vai ūdens atrakciju parkā.

Slēpošana apvienojumā ar SPA un relaksāciju

Kaut arī slēpošanas kūrorts Vemdalen tiek atzīts kā viens no labākajiem Zviedrijā, pateicoties tā plašajām, labi koptajām un atvērtajām trasēm, tas ir īpaši populārs ar slēpošanas un relaksācijas apvienojumu. Storhogna Högfjällshotell & SPA ir kalnu un SPA kūrorts, kas atrodas skaistā vietā pie Vemdalen kūrorta – 755 metru augstumā virs jūras līmeņa.
Kūrorta apmeklētāji var baudīt gan kalnaino apvidu, slēpojot pa plašajām un dažreiz izaicinošajām trasēm, gan arī izbaudīt SPA centra relaksācijas piedāvājumus, lai atpūstos pēc aktīvi pavadītas dienas uz kalna.

Slēpošanas kūrorts drosmīgajiem

Romme Alpin ir slēpošanas entuziastu paradīze tiem, kas nevēlas pavadīt daudz laika ceļojot, jo šis kūrorts atrodas pavisam tuvu Stokholmai, bet neskatoties uz to – tas slēpj lielāko slēpošanas trašu skaitu ārpus Zviedrijas kalnu reģioniem. Kūrorta divos kalnos ar 13 pacēlājiem un 28 slēpošanas trasēm pat visdrosmīgākie slēpotāji varēs gūt adrenalīna pilnus nobraucienus, taču dabas baudītāji savas slēpošanas prasmes var izmantot slēpojot pa patīkamām un vieglām nogāzēm.

Šis kūrorts ir lielisks variants tiem, kas vēlas vienas dienas izklaidi vai arī garāku pārtraukumu no pilsētas steidzīgās ikdienas. Lai padarītu atpūtu vēl patīkamāku, ir iespēja pavadīt nakti slēpošanas trases mājiņā Ski Lodge – mini apartamenti ar privātu saunu. Turklāt katru gadu martā slēpošanas kūrortā notiek pasaulē vecākais distanču slēpošanas maratons – 90 kilometrus garais Wasaloop.

Prāmis - ērtākais risinājums slēpošanas ceļojumam uz Zviedriju

Ja plānojat doties ziemas piedzīvojumu meklējumos uz Zviedrijas kalniem, vislabākais veids, kā tur nokļūt, ir ar prāmi. DFDS prāmju pārvadātājs piedāvā regulārus maršrutus no Klaipēdas Lietuvā uz Kārlshamnu Zviedrijā, ļaujot ceļotājiem ne tikai baudīt rāmās jūras brauciena romantiku, bet arī pārvadāt savu transportlīdzekli. Ceļojot ar prāmi, ceļotāji var nesatraukties par līdzņemamo mantu un apģērba daudzumu. DFDS ceļotājiem ļauj ceļot bez bagāžas ierobežojumiem, tādēļ iespējams paņemt ne tikai visu nepieciešamo aprīkojumu slēpošanai, bet arī ragaviņas bērniem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 04.05.2024 Izpēdo Dienvidkurzemi Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā! Jurmala Golf Club & Hotel
Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām | Skatīt vairāk
no 6.50 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.84921598sec.