Izbaudiet pasakainu decembri Daugavpilī

Līdz ar decembra iestāšanos sākas atskaites laiks līdz Jaunā gada sagaidīšanai.  Šogad pilsētas dekoratīvais un gaismas noformējums ienesīs jaunas vēsmas, savukārt pasākumi un svētku rosība norisināsies ne tikai kultūras iestādēs, bet visā pilsētā.

Ziemassvētku gaidīšanas laikā Daugavpils pilsēta aicina gan lielus, gan mazus daugavpiliešus un viesus ļauties ziemas priekiem. Lai piepildītu katru decembra dienu ar kādu aktivitāti un izmantotu kā iedvesmas avotu savā ikdienā, aicinām ieskatīties kalendārā, kurā esam ierakstījuši idejas piepildītam decembrim!

Daugavpils svētku noskaņās

Šogad Latvijas otrā lielākajā pilsētā Daugavpilī ir iespējams izbaudīt īstu Ziemassvētku brīnumu! Pošoties svētkiem tā iemirdzēsies pasakā par Ziemassvētku vilcienu, kas no Daugavpils stacijas traucoties pie pilsētas galvenās svētku egles aiz sevis ir atstājis, izbirušas dāvanas, saldumus un pat mazu eglīti. Ar šiem mirdzošajiem pārsteigumiem būs „piebirusi” visa Rīgas iela un arī Vienības laukums, kura centrā rotāsies krāšņās bantēs ietērpta lielā svētku egle. Savukārt pasākumi, tirdziņš un radošo darbnīcu rosība piepildīs Vienības laukumu visu decembri.

 Pirmo reizi Daugavpils cietoksnī savus vārtus apmeklētājiem vērs Ziemassvētku vecīša rezidence, kurā rūķi kopā ar Ziemassvētku vecīti būs sarūpējuši daudz pārsteigumu lieliem un maziem apmeklētājiem. Adventes svētdienās, 3., 10. un 17. decembrī Vecīša rezidencē notiks Ziemassvētku lasījumi, radošās meistarklases un aktivitātes pieaugušajiem un bērniem. Turklāt 25. decembrī Ziemassvētku vecītis ikvienu ielūdz apmeklēt diskotēku zem zvaigžņotām debesīm. Plašāku informāciju par pasākumiem vari apskatīt daugavpils.lv.

Ziemas piedāvājums tūrisma un atpūtas objektos

Daugavpils cietoksnī nepalaid garām Rotko muzeja Ziemas sezonas izstāžu atklāšanu 8. decembrī, kas papildinās jau iepriekš atklātos projektus – starptautisko laikmetīgās keramikas konkursa izstādi “Martinsona balva” un lietuviešu keramiķes Agnes Šemberaites personālizstādi “Baiļu vārdošana”. Apmeklē arī Tehnikas un industriālā dizaina centru “Inženieru arsenāls”, kur nupat papildināta retro tehnikas un industriālā dizaina ekspozīcija ar jaunu, unikālu automašīnu. Turpat cietoksnī apmeklē ekspozīciju “Medicīnas izstāde ar kontracepcijas ekspozīciju”, kas veltīta medicīnas vēsturei. Savukārt salonā “Housevintage” iespējams apskatīt un iegādāties 19. gs. beigu un 20. gs. vēsturiskās mēbeles un citus interjera elementus. I Pasaules kara muzejs “Pie Komendanta” piedāvā iepazīties ar priekšmetiem un dokumentiem, kas atspoguļo Pirmā pasaules kara militāro ikdienas dzīvi. Ekspozīcija “RetroGaraž-D” piedāvā bagātināt redzesloku ar privātu retro automašīnu kolekciju un padomju laika lietu kolekciju. Turklāt cietoksnī atskatīties pagātnē ļaus ekspozīcija “Nikolaja vārti – durvis pagātnē”, kas ir neliela vēsturiska ekspozīcija ar lielu artefaktu daudzumu.

Pilsētas centrā apmeklē Latgales zoodārzu, kas ir tropu un dažādu dzīvnieku mājvieta. Daugavpils inovāciju centrā, kas atrodas netālu no zoodārza, var iepazīt dažādas tehnoloģijas, apmeklēt nodarbības un vērot eksperimentus, kas palīdzēs saistoši izzināt apkārtējo pasauli. Savukārt muzejā “Ebreji Daugavpilī un Latgalē”, vietējā gida – novadpētnieka Josifa Ročko pavadībā ir iespējams iepazīties ar ebreju kultūru, ebreju dzīvi un sadzīves tradīcijām Latgalē un Daugavpilī kopš 1935. gada. Latgales kulinārā mantojuma centrā "Šmakovka" Daugavpilī iepazīsti Latgales viesmīlību un kulinārā mantojuma tradīcijas. Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs piedāvā iepazīties ar vēsturi, kultūru, mākslu un dabu Daugavpilī un novadā. Muzejā atrodas pastāvīgas vēstures, dabas ekspozīcijas un mākslas zāle. Daugavpils Māla mākslas centrā var uzzināt par Latgales kultūras mantojumu – keramikas un podniecības tradīcijām un aplūkot podnieku darbus.

Aktīvā atpūta

Ja esi aktīvas atpūtas cienītājs, tad apmeklē Stropu Aktīvās Atpūtas un Sporta trasi, kur iespējams iznomāt nepieciešamo inventāru ziemas aktivitātēm un baudīt ziemas priekus.. Savukārt Daugavpils Ledus hallē apmeklētājiem slidošanas seansi pieejami visa gada garumā. Baudīt ziemas pastaigas aicinām Daugavpils skvēros, parkos un promenādēs, kas vakarā iekrāsojas svētku noformējuma gaismās.

Gūsti svētku noskaņu apmeklējot izrādes un pasākumus

Aizraujoši iestudējumi, pirmizrādes un meistarīga aktierspēle raksturo Daugavpils teātri, kur katra izrāde ir emocionāli piepildīta. Ja vēlies pavadīt vakarus atraktīvi, tad dodies uz Daugavpils Kultūras pili vai Vienības nama koncertzāli, kur notiek daudzveidīgi muzikālie koncerti un izrādes.

Izbaudi garšu dažādību

Daugavpils restorānos un kafejnīcās iespējams baudīt daudzveidīgu ēdiena piedāvājumu, protams, ziemas laikā neiztikt bez siltas tējas vai kafijas krūzes, kas sasildīs pēc pastaigām pa pilsētu. Svētku dienās un nedēļas nogalēs restorānos un kafejnīcās piedāvā apmeklēt muzikālos vakarus, tādēļ rezervē galdiņu laikus, lai baudītu vakaru lieliskā kompānijā.

 Parūpējies par savu veselību un labsajūtu

 Ziemā noslīdot termometra stabiņam zem nulles atzīmes, aktualizējas vēlme apmeklēt SPA procedūras un izbaudīt siltumu, kas atjauno enerģiju un iekšējo līdzsvaru. Ieskaties piedāvājumu klāstā mūsu mājaslapas sadaļā Skaistumam un veselībai un palutini sevi!

Laika pavadīšanas ideju kalendārs decembrim

Tas ir vienkārši! Šo decembra kalendāru 2023 var lejupielādēt, to var izdrukāt (vai saglabāt tikai digitālā formātā) un izmantot kā iedvesmas avotu visa mēneša garumā.

Ar Daugavpilī organizētajiem decembra pasākumiem plašāk var iepazīties tīmekļvietnē visitdaugavpils.lv, kā arī sekot līdzi jaunumiem sociālā tīkla Facebook lapā “Daugavpils.Events”.  

Tiekamies Daugavpilī

 Lai izdevies decembris mūsu pilsētā! Iepriekš  minētais ir tikai nedaudzas no idejām, ko darīt Daugavpilī. Vairāk iedvesmas smelies lapā www.visitdaugavpils.lv.  Priecāsimies, ja šī gada ziemas foto, kas uzņemti Daugavpilī sociālajos tīklos tiks ievietoti ar mirķļbirku #visitdaugavpils un #ziemadaugavpilī, lai varam kopīgi baudīt ziemas burvību mūsu pusē! Ja rodas papildu jautājumi par atpūtas iespējām Daugavpilī un novadā, aicinām sazināties ar mums:

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82038188sec.