kartupeļi.

Apskatām 1 - 40 no 350 vārdam 'kartupeļi'

Ļauties rudens garšu modei Valmieras novada Restorānu nedēļā

No 18. novembra līdz 1. decembrim pieredzi rudens garšu modi Valmieras novada restorānos un kafejnīcās! Tāpat kā katrai gadalaiku...

Latvijas pavāriem labi panākumi «Global chef chellenge» pasaules pavāru konkursa finālā

Latvija pirmo reizi nostartēja starptautiskās pavāru asociācijas Worldchefs organizētajā “Global chef chellenge” pasaules pavāru konkursa finālā...

No tuksneša līdz sērfošanai: 5 kontrastu piepildīti ceļojumu galamērķi ziemā

Atnākot rudenim, kaislīgākie vasaras mīļi sāk lūkoties pēc saulainiem un siltiem ceļojumu galamērķiem, kur kaut uz mirkli aizmirst...

Recepte: olimpiete Līna Mūze-Sirmā gatavo zupu no Latvijas lielākās ogas

Rudens ir īstais laiks, kad galdā celt Latvijas dabas veltes – gardas, smaržīgas, pilnas zemes spēka. Un kam gan tas vēl vairāk vajadzīgs nekā mūsu sportistiem...

Rudens baudĒŠANAS dienas Jelgavā un Jelgavas novadā

Nākamnedēļ, no 14. līdz 20. oktobrim, Jelgavā un tās apkārtnē norisināsies gardēžu svētki - “baudĒŠANA Jelgavas pusē”, kuras ietvaros pilsētas iedzīvotāji...

12. oktobris vēsturē: Kolumbs atklāj Ameriku

Visdrīzāk ikviens, kas gājis skolā, zina vismaz vienu ar ģeogrāfiju saistītu faktu - Ameriku atklāja Kolumbs. Jā, tieši...

Rudens baudĒŠANAS dienas Jelgavā un Jelgavas novadā

Oktobra vidū, no 2024. gada 14. līdz 20. oktobrim, Jelgavā un tās apkārtnē norisināsies gardēžu svētki - “baudĒŠANA Jelgavas pusē”...

No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem

Uzkodas ir neatņemama sastāvdaļa, baudot siltas vasaras dienas ģimenes un draugu lokā mājās, zaļumos vai dodoties pārgājienā...

Marta Mackeviča: 10 iemesli, kāpēc doties ceļojumā uz Bulgāriju

Vasara vēl ir pašā plaukumā, tāpēc, ja visas iekrātās atvaļinājuma dienas vēl nav iztērētas, bet visas nervu šūnas gan, ir īstais brīdis nelielam atvaļinājumam...

Valmieras novada tūrisma piedāvājums Burtnieka ezera svētkos

2024. gada 10. augustā aicinām uz Burtniekiem, kur norisināsies tradicionālie Burtnieka ezera svētki. Arī šovasar prieku, smieklus un...

Tūrists viļas dārgākajā Lielbritānijas «Fish & Chips» restorānā

Lielbritānijā viens no iecienītākajiem ēdieniem ir “Fish & Chips” jeb latviski sakot – zivis ar fritētiem kartupeļiem. Pats dārgākais šāda...

Melnkalne no A līdz Z: kas jāzina, pošoties ceļojumā uz šo valsti

Balkānu centrā esošā Melnkalne ir nedudz apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti. Ar savu satriecošo Adrijas jūras piekrasti, varenajiem kalniem un...

3. augusts vēsturē: Kolumbs dodas jūras ceļojumā, kurā atklās Ameriku

Visdrīzāk ikviens, kas gājis skolā, zina vismaz vienu ar ģeogrāfiju saistītu faktu - Ameriku...

28. jūlijs vēsturē: Eiropā pirmo reizi ievesti kartupeļi

Kartupelis noteikti ir teju katra latvieša iemīļotākais dārzenis. Pastāv tik daudz un dažādi veidi, kā to pagatavot, ka...

25. jūlijs vēsturē: Latvijā atzīmē Jēkaba dienu

Jēkabi iezīmē viena darba posma beigas un otra sākumu: līdz Jēkabiem tika pabeigta siena pļauja, un sākta...

Ar uzkodu pret izsalkumu: kā remdēt apetīti veselīgi?

Vasaras periodā, kad populāra kļūst aktīvā atpūta, ir īpaši svarīgi sabalansēt uzturu un uzņemt ne tikai svaigos zaļumus un dārza veltes...

Kas ir hroniskā noguruma sindroms?

Arvien biežāk tiek runāts par hroniskā noguruma sindromu un tā iespējamajiem iemesliem. Par to, kas ir hronisks nogurums un kas – hroniskā noguruma sindroms...

Vai iespējams mazināt celulītu? Skaidro speciālisti

Šis nekaitīgais, bet reizēm vizuāli traucējošais ādas stāvoklis var ietekmēt mūsu pašapziņu. Lai palīdzētu labāk izprast celulīta veidošanās cēloņus...

Fizisko aktivitāšu ietekme uz sirds veselību: kā senioriem pasargāt sevi vasaras svelmē

Fiziskās aktivitātes senioriem ir īpaši svarīgas, rūpējoties par sirds veselību un garāku mūžu. Vasaras karstajās dienās, ir svarīgi atcerēties...

30. jūnijs vēsturē: Kongo Demokrātiskā Republika iegūst neatkarību

Šajā dienā, 30. jūnijā, pēc platības otrā lielākā valsts Āfrikā un 11. lielākā valsts pasaulē, kurai ir...

Uztura speciāliste: nav neveselīgu produktu, bet – kas par daudz, tas par skādi

Pēdējās desmitgadēs diskusija par veselīgu uzturu un tā lomu cilvēka veselības un labsajūtas nodrošināšanā kļuvusi īpaši aktuāla...

15. maijs vēsturē: ASV atver pirmo McDonalds restorānu

Mūsdienu ātrās ēdināšanas ķēdes "McDonalds" pirmais restorāns savas durvis vēra jau...

Latvieši darba dienās dod priekšroku tradicionāliem ēdieniem, bet brīvdienās – burgeriem un picām

Kā liecina tehnoloģiju uzņēmuma “Wolt” apkopotie dati, latvieši darba dienās lielākoties iecienījuši uz mājām vai biroju pasūtīt tradicionālu ēdienu...

Kā garšīgi apēst vārītās Lieldienu olas? «Lidl» piedāvā piecas receptes

Daudziem noteikti būs pazīstama šī situācija - Lieldienas atnākušas, olas skaisti novārītas un nokrāsotas, arī jautrās olu kaujas jau aizvadītas...

Recepte: Elitas Patmalnieces Lieldienu katliņā top pavasarīgā skābeņu zupa

Jūs teiksiet – olas ir tipisks Lieldienu ēdiens? Modes māksliniece Elita Patmalniece atbildētu – jā, ja vien tās glīti gozējas skābeņu zupas šķīvī...

Recepte: Kristīne Virsnīte cep fritatu

Garšīgam ēdienam nav jābūt sarežģītam, reizēm pilnīgai laimei pietiek ar ceptiem kartupeļiem – par to pārliecinājusies ceļotāja, satura veidotāja un ētera personība...

Sāc sportot? Uzzini, kādi vitamīni un minerālvielas noderēs šajā laikā

Vai arī jūs šogad apņēmāties sākt vairāk kustēties vai pat nopietnāk sportot? Fiziskās aktivitātes ir lieliska daudzu slimību profilakse, turklāt, pārdomāti veiktas...

Recepte: Aija Andrejeva gatavo pastu kā Itālijā

Pasta kā Itālijā? Tātad aromātiska, bagātīga un – pašu rokām gatavota! Tieši tādu ēdienu galdā ceļ dziedātāja Aija Andrejeva, kura kopā...

Vegāniskais janvāris – augu izcelsmes bumbiņas ar tomātu mērci grieķu stilā

Svētki ziemas sezonā parast tiek svinēti, galdā ceļot tradicionālos ēdienus, kas bieži vien ir visai sātīgi. Tādējādi visai dabiski, ka pēc svētkiem daudzi labprātāk...

Idejas ziemas brīvdienām Augšdaugavas novadā

Arī ziemā daba ir apbrīnojami skaista, un pastaigas svaigā gaisā pa apsnigušām takām, mežiem un parkiem var kļūt par lielisku brīvdienu piedzīvojumu...

C vitamīna vēsture un nozīme veselības uzturēšanā

Šodien C vitamīns ir pašsaprotama ikdienas sastāvdaļa – uzņemot to ar uzturu vai vīrusu sezonās uztura bagātinātāju veidā...

Kā norvēģi sagaida Jauno gadu?

Vecgada vakarā norvēģi uzklausa Norvēģijas karaļa runu, šauj salūtu, saskandina dzirkstošā vīna glāzes un vēl veiksmīgu Jauno gadu...

Iedvesma svētku galdam: trīs gardas, tradicionālas zviedru receptes

Zviedri Ziemassvētkos klāj bagātīgu mielasta galdu, kam ir pat īpašs vārds – Julbord, kas no zviedru valodas nozīmē “Ziemassvētku galds”...

Uzzini, kādus Ziemassvētku ēdienus galdā ceļ citās valstīs

Šajos svētkos visai ģimenei pieņemts sēsties pie bagātīga svētku galda, līdz ar to daudziem rodas jautājums – ko gan celt galdā, ja...

3. decembris vēsturē: Anglija iepazīstas ar kartupeli

Viena no versijām, kā Anglija uzzināja par tādu dārzeni kā kartupelis, ir tāda, ka to tālajā 1586. gada 3. decembrī atveduši no Kolumbijas...

Recepte: basketbolists Dairis Bertāns šmorē desiņas ar kāpostiem

Lielam vīram vajadzīgs kārtīgs ēdiens! Basketbolists Dairis Bertāns labprāt izbauda izsmalcinātas garšas, piemēram, trifeles, taču arī brangu desiņu un sautētu kāpostu porciju nesmādē...

Halovīns jeb kā senie ķeltu svētki pārtapa mūsdienu tradīcijās

Amerikāņu tradīcija Visu svēto dienas priekšvakarā grebt ķirbjus, pārģērbties par spokiem, raganām, miroņiem vai citiem mošķiem un staigāt pa mājām...

Travelnews.lv redaktore: Novērojumi, kas palīdzēs ietaupīt, dodoties uz Gruziju

Savu atvaļinājumu, kuru vienmēr izvēlos paņemt rudenī, kad pāri lielie karstuma viļņi, cenas nedaudz samazinājušās un pazuduši ceļotāju pūļi, šoreiz nolēmu pavadīt Gruzijā...

Madara Meiere iesaka: 4 padomi veselībai un labsajūtai rudenī

Izmaiņas gaisa temperatūrā, dienasgaismas ilgums, socializēšanās biežums, atgriešanās skolā vai stingrākā darba ritmā – rudens sezonā cilvēks gan fiziski, gan emocionāli...

Ķirbis – krāšņs, daudzveidīgs un vērtīgs uzturā! Stāsta speciālisti

Lai kādas būtu mūsu attiecības ar ķirbjiem – vai tie garšo vai nemaz nav mūsu gaumē –, tos nevar nepamanīt! Rudenī košie un daudzveidīgie ķirbji rotā veikalu...

Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.34953499sec.