gastronomija.

Apskatām 81 - 120 no 495 vārdam 'gastronomija'

Latviešiem piederošs restorāns Berlīnē gūst «Michelin» atzinību

Restorānu grupai “The Catch Family” piederošais restorāns “November Brasserie” kļuvis par pirmo latviešiem piederošo ēdināšanas uzņēmumu, kas iekļauts...

No 10. marta modinās Vecrīgu

No 2023. gada 10. līdz 19. martam “Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra” (RITA) sadarbībā ar “Latvijas bāru asociāciju” un Vecrīgas restorāniem organizē “Vecrīgas modināšanas nedēļu”...

Latvijas vīnziņu asociācija vērsusies pie valdības ar lūgumu Pasaules čempionam vīnzinībās piešķirt naudas balvu

Par Vīnziņu olimpisko spēļu jeb reizi trijos gados Association de la Sommellerie Internationale (ASI) rīkotā pasaules someljēru čempionāta uzvarētāju kļuvis latvietis Raimonds Tomsons...

Pulcējot teju 6000 gardēžus, Siguldā aizvadīta gardēžu festivālu «Ziemas garšu svinēšana»

Sestdien, 28. janvārī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī jau piekto gadu norisinājās lielākais Siguldas gastronomijas festivāls “Ziemas garšu svinēšana”, pulcinot...

Cīņa par iekļūšanu kulinārijas galamērķu TOP jeb dzīšanās pēc zvaigznēm

Ja ne reizi dzīvē neesat baudījuši ēdienu, kas tapis restorānā ar “Michelin” piešķirtajām zvaigznēm, noteikti zināt, ka šīs zvaigznes nozīmē daudz...

Latvijas nacionālā virtuve - viena no zemāk novērtētajām pasaulē «Taste Atlas» skatījumā

Populārais gastronomijas ceļvedis “Taste Atlas” publicējis 2022. gada pasaules labāko nacionālo virtuvju reitingu, ierindojot Latviju ļoti zemajā...

«Michelin» pētīs Latvijas restorānu potenciālu

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) noslēgusi līgumu ar "Manufacture Francaise des Pneumatiques Michelin" 150 000 eiro apmērā par...

Liepājas LRTIB vadītāja: Aizvadītais gads bija pārsteigumu pilns

Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojam (turpmāk – LRTIB) šis gads ir bijis neziņas un vienlaikus pārsteigumu pilns...

Kuldīgas restorānu nedēļa atgriežas ar astoto gardēžu sezonu

Kuldīgas restorānu nedēļa šogad norisināsies astoto sezonu pēc kārtas un jau kļuvusi par gardēžu ikgadēju tradīciju ne tikai kuldīdzniekiem, bet arī pilsētas viesiem...

Arī ārpus aktīvās tūrisma sezonas, piedāvājums Latvijas apceļotājiem plašs un izdevīgs

Šajā izaicinošajā laikā tūrisma uzņēmēji mācās strādāt efektīvāk un plāno saglabāt pēc iespējas mazāku cenu kāpumu saviem pakalpojumiem, lai...

Viļņas restorāniem piešķirtas īstas zvaigznes debesīs - alternatīva «Michelin» zvaigznēm

Kvalificēti kulinārijas talanti, daudzkultūru gastronomiskais mantojums, kā arī drosmīgs tradicionālo un moderno garšu sajaukums vilina vietējos un ārvalstu apmeklētājus uz daudziem...

Viesnīcā «Grand Hotel Kempinski Riga» viesojas «Michelin» restorāna šefpavārs

Par godu Latvijas vadošās pieczvaigžņu viesnīcas Grand Hotel Kempinski Riga piecu gada jubilejai, bārā un restorānā Stage 22 notika vakariņas ar šefpavāru no Spānijas...

«Grand Hotel Kempinski Riga» aicina uz vakariņām ar ''Michelin'' šefpavāru

Par godu Latvijas vadošās pieczvaigžņu viesnīcas Grand Hotel Kempinski Riga piecu gada jubilejai...

No tradicionāliem ēdieniem līdz neparastiem eksperimentiem: galamērķi Lietuvā ēdienu cienītājiem

Kaut arī mēs paši vēl iepazīstam savu nacionālo virtuvi un atklājam jaunas garšu kombinācijas, tas neliedz doties gardēžu brīvdienās pie mūsu kaimiņiem lietuviešiem...

Bānīša svētkos ļaujies garšu un kultūras baudījumam Kalnienas pop-up restorānā

Turpinot 2021.gada Bānīša svētkos aizsākto tradīciju, arī šogad Bānīša svētku laikā ikviens tiek aicināts uz brīnumainu garšu un kultūras ceļojumu...

Ar ko Rīga atšķiras no citām Eiropas galvaspilsētām?

Rīgā ierodas tūristi no visas pasaules, un tam ir pamatots iemesls. Rīgas dzīvība ir kļuvusi par Baltijas radošo epicentru. Pilsētā ir ievērojams tūrisma piedāvājums...

Igaunijā ir iespējams komfortabli nakšņot kravas konteinerā

Jo vecāki mēs kļūstam, jo retāk kaut ko darām pirmo reizi savā dzīvē. Tas nozīmē, ka aizvien mazāk varam izbaudīt to patīkamo satraukumu...

Igaunijā ir iespējams komfortabli nakšņot kravas konteinerā

Jo vecāki mēs kļūstam, jo ​​retāk kaut ko darām pirmo reizi savā dzīvē. Tas nozīmē, ka aizvien mazāk varam izbaudīt to patīkamo satraukumu, kas...

Gundega Skudriņa startē ar jaunu projektu – Dabas Galeriju

Dabas Galerija ir mūsu vissarežģītākais un jaudīgākais projekts no visiem, kādi bijuši...

Sidra dienas Pāvilostā - vieta pie Baltijas, kur iepazīt un baudīt īstus autoru sidrus

SIDRA DIENAS PĀVILOSTĀ jeb BALTIC CIDER & FOOD CHALLENGE 2022 veltīts dabīgo sidru saskaņai ar vietējiem ēdieniem...

10.jūlijā aicina pop-up restorāns Kalnienas šaursliežu dzelzceļa stacijā

Ieskandinot tradicionālos Bānīša svētkus, kas Gulbenē un Stāmerienas pagastā notiks šīgada 3.septembrī, tiek turpināta 2021.gada Bānīša svētkos aizsāktā tradīcija...

18 idejas ziemas brīvdienām - tagad ir labākais laiks to plānošanai

Baltijas valstīs lielākais tūrisma operators “Novatours” izziņo 18 ziemas sezonas ceļojumu galamērķus, kas sagaida ar unikālu dažādību un iespēju bagātību...

Jūrmalas restorānu šefpavāri dalās ar receptēm gardākai Jāņu svinēšanai

Jūrmalai ir sava garša, kur dažādu gastronomijas kultūru tradīcijas savijušās tikai ar šeit rodamo unikālo dabas buķeti. Jūrmalas šefpavāri iesaka piecas receptes Līgo svētkiem...

Igaunija kļūst par gastronomijas galamērķi, iekļūstot «Michelin» ceļvedī

Tas nu beidzot ir noticis – Igaunija ir kļuvusi par pirmo Baltijas valsti, kas iekļauta prestižajā “Michelin” ceļvedī. “Michelin” eksperti vērtēja 31 Igaunijas restorānu no kuriem...

25. maijā Rīgā svinīgi atklās Austrumeiropā lielāko alus festivālu «LatviaBeerfest»

Pēc divu gadu pārtraukuma no 25. līdz 29. maijam Rīgā Vērmanes dārzā notiks 10. LatviaBeerfest

Kino, kas iedvesmo ceļot

Kino māksla gadu desmitiem ir ļāvusi iepazīt pasauli. Ar uzmundrinošām komēdijām, emocionālām drāmām, spraigiem trilleriem un mīļuma piesātinātām ģimenes filmām...

Liepājas TIB par aizvadīto 2021.gadu un prognozēm jaunajā 2022.gadā

Šoreiz atbildes uz tiem sniedz Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja Mārketinga speciāliste Marta Kauliņa...

10 iemesli, lai apciemotu Lietuvu Ziemassvētkos

No ziemas pasakas Viļņā līdz Kauņas rātsnama dzīvīgi vasarīgajai noskaņai – šogad svētku laikā Lietuva aicina iedzīvotājus un viesus doties...

Aicina piedalīties lielākajā tūrisma izstādē – gadatirgū Īrijā

2022. gada  28. – 30. janvārī Dublinā, Īrijā norisināsies lielākā tūrisma izstāde – gadatirgus “Holiday World Show 2022”...

LRB: Ēdinātājiem ir jāļauj vakcinētos pieaugušos ar bērniem apkalpot “zaļajā” režīmā

Latvijas Restorānu biedrība (LRB) aicina valdību atbalstīt Ekonomikas ministrijas (EM) ierosinājumu atļaut bērniem līdz 12 gadu vecumam saņemt pakalpojumus...

Latvijas Restorānu biedrība: 36% ēdināšanas uzņēmumu bez valsts atbalsta neizdzīvos

36% uzņēmumu ir pesimistiski noskaņoti un uzskata, ka bez valsts atbalsta neizdzīvos...

Aptauja: Ēdināšanas uzņēmumos vakcinēta lielākā daļa darbinieku

Ēdināšanas uzņēmumu darbinieku vakcinācijas aptvere ir būtiski lielāka nekā valstī kopumā - aptuveni pusē visu uzņēmumu ir vakcinēti vairāk nekā 60% darbinieku...

Viļņa iedzīvinās rudens sezonu ar visu iemīļotiem kultūras festivāliem

Lietuvas galvaspilsētā vasaras izklaides turpināsies arī rudenī...

Seši gleznaini Eiropas galamērķi ideālām pludmales kāzām

Tā kā kāzu sezona šobrīd ir pilnā sparā, arvien vairāk pāru izmanto internetu, lai izpētītu, kā varētu izskatīties viņu ideālā diena. Daudzi vēlas...

Viesmīlības nozare: Jā iekštelpām! Nē diskriminācijai!

Viesmīlības nozare aicina valdību sekot citu Eiropas valstu piemēram un atgriezties pie iepriekš apstiprinātā “luksofora” principa, ļaujot ēdināšanas uzņēmumiem brīvi uzņemt viesus arī iekštelpās...

Hanzas perons atklāj kultūras un mākslas terasi Vasaras perons.

Hanzas perons atklāj kultūras un mākslas terasi Vasaras perons...

Slovēnija aicina tūristus

Slovēnija ir oficiāli atvērta tūristiem. Kā viena no pirmajām valstīm, kura saņēma Pasaules ceļojumu un tūrisma padomes Drošas ceļošanas zīmogu...

«Grand Hotel Kempinski Riga» jauns šefpavārs

Grand Hotel Kempinski Riga uzņem Havjeru Lopesu - viesnīcas restorānu jauno šefpavāru, kurš būs atbildīgs un pārraudzīs viesnīcas kulinārās zonas, tostarp jumta bāru un restorānu Stage 22, restorānu Amber, Lobby Lounge, Grand Bāru, apkalpošanu istabās

Piektdien «outlet» ciematā Piņķos atklās Gastro tirgu

Piektdien, 30. aprīlī outlet ciematā Via Jurmala Outlet Village durvis vērs Gastro tirgus un vairāki jauni veikali...

Covid-19 laikā ēdināšanas nozarē divkāršojies vienreizējā iepakojuma apjoms

Neraugoties uz to, ka ēdināšanas uzņēmumu apgrozījums Covid-19 pandēmijas laikā ir nokrities no 50 līdz 70%, vienreizējā iepakojuma apjoms pieaudzis vairāk nekā divas reizes...

Atpakaļ Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.12017703sec.