gastronomija.

Apskatām 41 - 80 no 467 vārdam 'gastronomija'

Aicina uz Sklandraušu festivālu Dundagā

2023. gada 22. jūlijā no 12.00 līdz pat trijiem rītā Dundagā ikvienu apmeklētāju gaidīs tradicionālajā  Sklandraušu festivālā “Pie galda, pie goda, pie labiem ļaudīm’...

Pīters Pihers: Bites pilsētā – vai pieaugoša un pozitīva tendence?

Aizvien biežāk dzirdam par gadījumiem gan Latvijā, gan Igaunijā, kad dažāda veida uzņēmumi nolēmuši uz savu ēku jumtiem un terasēm izveidot nelielu bišu dravu...

Pīters Pihers: Vai stāvam uz jauna restorānu laikmeta sliekšņa?

Pērn Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra noslēdza līgumu ar “Manufacture Francaise des Pneumatiques Michelin” par gastronomijas potenciāla analīzi Latvijā...

Veikts pētījums par Latvijas pievilcību kā tūrisma galamērķim

Līdz kara sākumam Ukrainā aptuveni 30% tūristu, kas apmeklēja Latviju bija no Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas. Lai atgrieztos pie 2019. gada rādītājiem...

Projekts DABAS GALERIJA gūst atzinību Ņujorkas konkursā

Radošā apvienība “Skudras Metropole” un dizaina risinājumu uzņēmums “Don’t Panic” gūst atzinību, saņemot ZELTA godalgu pavisam jaunā konkursā...

Dubaija 2023. gada pirmajā ceturksnī uzņem 4,67 miljonus ārvalstu viesu

2023. gada pirmajā ceturksnī Dubaijā viesojušies 4,67 miljoni starptautisku viesu, kas, salīdzinot ar 3,97 miljoniem tūristu tajā pašā periodā...

Bulgārija - skaistums, kas salīdzināms ar Francijas Rivjēru, taču finansiāli daudz draudzīgāk

Gandrīz 400 km garā piekrastes līnija starp Rumānijas ziemeļiem un Turcijas dienvidiem tiek dēvēta par Bulgārijas Rivjēru, kas raisa arvien pieaugošu Eiropas ceļotāju interesi...

Latviešu radītā «Dabas Galerija» pirms jaunās sezonas atklāšanas saņem divas zelta godalgas pasaulē

Radošā apvienība “Skudras Metropole” un dizaina risinājumu uzņēmums “Don’t Panic” gūst atzinību, saņemot ZELTA godalgas vērienīgākajā un prestižākajā pasākumu rīkotāju konkursā...

Travelnews.lv unikālā izstādes atklāšanā Tallinā bauda «Michelin» novērtēta restorāna ēdienu

Satraucoši, pārsteidzoši, drosmīgi un koši – šādi var dažos vārdos raksturot amerikāņu mākslinieka Mailza Oldridža (Miles Aldridge) izstādes...

«Santa Maria» garšvielas iegūst prestižo «Superior Taste Awards» balvu

Santa Maria garšvielas Santa Maria Tellicherry melnie pipari un kardamons ieguvušas Starptautiskā garšu institūta prestižo Superior Taste Award augstāko apbalvojumu...

«Skudras Metropole» saņem divas augstas godalgas konkursā «Heavent Awards 2023» Kannās

Radošā apvienība “Skudras Metropole” un dizaina risinājumu uzņēmums “Don’t Panic” gūst atzinību Kannās un iekaro sarkano paklāju divkārtēji...

LIAA piedāvās gastronomijas tūrisma apmācību programmu, piesaistot profesionāļus no «Michelin» līmeņa restorāniem

Viena no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) tūrisma mārketinga prioritātēm ir gastronomijas tūrisma popularizēšana...

Latviešiem piederošs restorāns Berlīnē gūst «Michelin» atzinību

Restorānu grupai “The Catch Family” piederošais restorāns “November Brasserie” kļuvis par pirmo latviešiem piederošo ēdināšanas uzņēmumu, kas iekļauts...

No 10. marta modinās Vecrīgu

No 2023. gada 10. līdz 19. martam “Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra” (RITA) sadarbībā ar “Latvijas bāru asociāciju” un Vecrīgas restorāniem organizē “Vecrīgas modināšanas nedēļu”...

Latvijas vīnziņu asociācija vērsusies pie valdības ar lūgumu Pasaules čempionam vīnzinībās piešķirt naudas balvu

Par Vīnziņu olimpisko spēļu jeb reizi trijos gados Association de la Sommellerie Internationale (ASI) rīkotā pasaules someljēru čempionāta uzvarētāju kļuvis latvietis Raimonds Tomsons...

Pulcējot teju 6000 gardēžus, Siguldā aizvadīta gardēžu festivālu «Ziemas garšu svinēšana»

Sestdien, 28. janvārī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī jau piekto gadu norisinājās lielākais Siguldas gastronomijas festivāls “Ziemas garšu svinēšana”, pulcinot...

Cīņa par iekļūšanu kulinārijas galamērķu TOP jeb dzīšanās pēc zvaigznēm

Ja ne reizi dzīvē neesat baudījuši ēdienu, kas tapis restorānā ar “Michelin” piešķirtajām zvaigznēm, noteikti zināt, ka šīs zvaigznes nozīmē daudz...

Latvijas nacionālā virtuve - viena no zemāk novērtētajām pasaulē «Taste Atlas» skatījumā

Populārais gastronomijas ceļvedis “Taste Atlas” publicējis 2022. gada pasaules labāko nacionālo virtuvju reitingu, ierindojot Latviju ļoti zemajā...

«Michelin» pētīs Latvijas restorānu potenciālu

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) noslēgusi līgumu ar "Manufacture Francaise des Pneumatiques Michelin" 150 000 eiro apmērā par...

Liepājas LRTIB vadītāja: Aizvadītais gads bija pārsteigumu pilns

Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojam (turpmāk – LRTIB) šis gads ir bijis neziņas un vienlaikus pārsteigumu pilns...

Kuldīgas restorānu nedēļa atgriežas ar astoto gardēžu sezonu

Kuldīgas restorānu nedēļa šogad norisināsies astoto sezonu pēc kārtas un jau kļuvusi par gardēžu ikgadēju tradīciju ne tikai kuldīdzniekiem, bet arī pilsētas viesiem...

Arī ārpus aktīvās tūrisma sezonas, piedāvājums Latvijas apceļotājiem plašs un izdevīgs

Šajā izaicinošajā laikā tūrisma uzņēmēji mācās strādāt efektīvāk un plāno saglabāt pēc iespējas mazāku cenu kāpumu saviem pakalpojumiem, lai...

Viļņas restorāniem piešķirtas īstas zvaigznes debesīs - alternatīva «Michelin» zvaigznēm

Kvalificēti kulinārijas talanti, daudzkultūru gastronomiskais mantojums, kā arī drosmīgs tradicionālo un moderno garšu sajaukums vilina vietējos un ārvalstu apmeklētājus uz daudziem...

Viesnīcā «Grand Hotel Kempinski Riga» viesojas «Michelin» restorāna šefpavārs

Par godu Latvijas vadošās pieczvaigžņu viesnīcas Grand Hotel Kempinski Riga piecu gada jubilejai, bārā un restorānā Stage 22 notika vakariņas ar šefpavāru no Spānijas...

«Grand Hotel Kempinski Riga» aicina uz vakariņām ar ''Michelin'' šefpavāru

Par godu Latvijas vadošās pieczvaigžņu viesnīcas Grand Hotel Kempinski Riga piecu gada jubilejai...

No tradicionāliem ēdieniem līdz neparastiem eksperimentiem: galamērķi Lietuvā ēdienu cienītājiem

Kaut arī mēs paši vēl iepazīstam savu nacionālo virtuvi un atklājam jaunas garšu kombinācijas, tas neliedz doties gardēžu brīvdienās pie mūsu kaimiņiem lietuviešiem...

Bānīša svētkos ļaujies garšu un kultūras baudījumam Kalnienas pop-up restorānā

Turpinot 2021.gada Bānīša svētkos aizsākto tradīciju, arī šogad Bānīša svētku laikā ikviens tiek aicināts uz brīnumainu garšu un kultūras ceļojumu...

Ar ko Rīga atšķiras no citām Eiropas galvaspilsētām?

Rīgā ierodas tūristi no visas pasaules, un tam ir pamatots iemesls. Rīgas dzīvība ir kļuvusi par Baltijas radošo epicentru. Pilsētā ir ievērojams tūrisma piedāvājums...

Igaunijā ir iespējams komfortabli nakšņot kravas konteinerā

Jo vecāki mēs kļūstam, jo retāk kaut ko darām pirmo reizi savā dzīvē. Tas nozīmē, ka aizvien mazāk varam izbaudīt to patīkamo satraukumu...

Igaunijā ir iespējams komfortabli nakšņot kravas konteinerā

Jo vecāki mēs kļūstam, jo ​​retāk kaut ko darām pirmo reizi savā dzīvē. Tas nozīmē, ka aizvien mazāk varam izbaudīt to patīkamo satraukumu, kas...

Gundega Skudriņa startē ar jaunu projektu – Dabas Galeriju

Dabas Galerija ir mūsu vissarežģītākais un jaudīgākais projekts no visiem, kādi bijuši...

Sidra dienas Pāvilostā - vieta pie Baltijas, kur iepazīt un baudīt īstus autoru sidrus

SIDRA DIENAS PĀVILOSTĀ jeb BALTIC CIDER & FOOD CHALLENGE 2022 veltīts dabīgo sidru saskaņai ar vietējiem ēdieniem...

10.jūlijā aicina pop-up restorāns Kalnienas šaursliežu dzelzceļa stacijā

Ieskandinot tradicionālos Bānīša svētkus, kas Gulbenē un Stāmerienas pagastā notiks šīgada 3.septembrī, tiek turpināta 2021.gada Bānīša svētkos aizsāktā tradīcija...

18 idejas ziemas brīvdienām - tagad ir labākais laiks to plānošanai

Baltijas valstīs lielākais tūrisma operators “Novatours” izziņo 18 ziemas sezonas ceļojumu galamērķus, kas sagaida ar unikālu dažādību un iespēju bagātību...

Jūrmalas restorānu šefpavāri dalās ar receptēm gardākai Jāņu svinēšanai

Jūrmalai ir sava garša, kur dažādu gastronomijas kultūru tradīcijas savijušās tikai ar šeit rodamo unikālo dabas buķeti. Jūrmalas šefpavāri iesaka piecas receptes Līgo svētkiem...

Igaunija kļūst par gastronomijas galamērķi, iekļūstot «Michelin» ceļvedī

Tas nu beidzot ir noticis – Igaunija ir kļuvusi par pirmo Baltijas valsti, kas iekļauta prestižajā “Michelin” ceļvedī. “Michelin” eksperti vērtēja 31 Igaunijas restorānu no kuriem...

25. maijā Rīgā svinīgi atklās Austrumeiropā lielāko alus festivālu «LatviaBeerfest»

Pēc divu gadu pārtraukuma no 25. līdz 29. maijam Rīgā Vērmanes dārzā notiks 10. LatviaBeerfest

Kino, kas iedvesmo ceļot

Kino māksla gadu desmitiem ir ļāvusi iepazīt pasauli. Ar uzmundrinošām komēdijām, emocionālām drāmām, spraigiem trilleriem un mīļuma piesātinātām ģimenes filmām...

Liepājas TIB par aizvadīto 2021.gadu un prognozēm jaunajā 2022.gadā

Šoreiz atbildes uz tiem sniedz Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja Mārketinga speciāliste Marta Kauliņa...

10 iemesli, lai apciemotu Lietuvu Ziemassvētkos

No ziemas pasakas Viļņā līdz Kauņas rātsnama dzīvīgi vasarīgajai noskaņai – šogad svētku laikā Lietuva aicina iedzīvotājus un viesus doties...

Atpakaļ Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.92657781sec.