Krievijas blogere norāda uz 7 turku netikumiem [1]

Kāda Krievijas ceļotāja savā blogā nosaukusi septiņas nelāgas īpašības, kas piemīt turkiem. Ar tām viņa saskārusies daudzu ceļojumu laikā un iepazīstot turkus dažādās valsts daļās. Daļai novērojumu tiešām var piekrist. Bet par daļu – šādi grēkojam arī mēs.

Pārāk daudz ēd maizi

Blogere novērojusi, ka par uz nelielu ģimeni ik dienas tiek iegādāti vismaz pieci klaipi maizes. Turklāt nereti klaips tiek pārgriezts uz pusēm, tajā iepildīti dārzeņi un, piemēram, zivs, un tas tiek notiesāts vienā piegājienā. Iespējams, šāds paradums palicis no tiem laikiem, kad turkiem bija grūtības ar ēdienu, un maize palīdzēja piepildīt vēderus un nomākt bada sajūtu.

Ēdienā nav mēra sajūtas

Ja ēd, tad ēd. Un katra ēdienreize turkiem pārvēršoties par īstu mielastu. Zupa, kārtīgs gabals gaļas vai zivs, salāti, maize vai pica, un nenoliedzami arī deserts. Tādēļ neizbrīna fakts, ka Turcijā redzami tik daudz cilvēku ar lieko svaru.

Visi dzer kolu

Katras ģimenes ledusskapī varot atrast veselu rindu ar kolas bundžiņām vai pudelēm. Un, ja tā nebūs kola, tad tas būs kāds cits saldināts gāzēts dzēriens. Turklāt gāzētos dzērienus labprāt dzeros arī bērni, aizmirstot, ka ikdienā būtu vēlams lietot ūdeni.

Pārāk daudz “fast food”

Turki pārāk aizraujoties ar ātrajām uzkodām, un šis bizness ir ļoti attīstījies. Tas veicinot to, ka mājās labs un veselīgs ēdiens tiekot gatavots aizvien retāk.

Bez apdomas pagaršo visu

Blogere norādījusi, ka pat pandēmijas apstākļos turki nav atradinājušies no paraduma, ejot uz tirgo, pagaršot visu. Arī augļus, kas, visdrīzāk, nav mazgāti, un tos ar rokām apčamdījis jau ne viens vien pircējs. Turklāt, ja atsakoties pagaršot, pārdevēji kļūstot nīgri.

Atkarība no televizora

Blogere novērojusi, ka turkiem mājās teju vai visu diennakti strādā televizors. Viņa nevienā pasaules valstī neesot redzējusi tik ļoti no televizora atkarīgu nāciju. Vīrieši lielākoties skatoties futbolu, bet sievietes – ziepju operas un sarunu šovus.

Mazkustīgs dzīvesveids

Katrā turku ģimenē ir automobilis vai vismaz skūteris, novērojusi blogere. Ja jānoiet kājām attālums, kas būtu veicams 15 minūtēs, turki tomēr izvēlēšoties doties uz savu galamērķi ar kādu no saviem transporta līdzekļiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Labvēlis 11/02/2021 14:42 Ļoti "vērtīga" ziņa... Pat blogeres vārds nav noskaidrots...


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55377603sec.