ķirbji.

Apskatām 1 - 40 no 100 vārdam 'ķirbji'

Speciālistu padomi tiem, kam aukstā laikā pieaug apetīte un kāre pēc našķiem

Ziemai tuvojoties, bieži vien mainās arī mūsu ēdienkarte – vairāk gribas treknākus un barojošākus ēdienus. Kāpēc tā un vai tas ir normāli?

31. oktobris vēsturē: Pasaulē svin Halovīnu jeb Visu svēto dienas priekšvakaru

Tradīcija svinēt Visu Svēto vakaru pirms novembra iestāšanās, ir izplatīta lielā daļā pasaules - arī...

Ilgtspējīgi Halovīni - padomi, kā atzīmēt un dekorēt dabai draudzīgi

Halovīni strauji tuvojas, un līdz ar to mājās sāk parādīties ķirbji, dažādi krāšņi kostīmi un spocīgas dekorācijas. Taču, kamēr mēs gatavojamies...

26. oktobris vēsturē: Pasaulē atzīmē ķirbju dienu

Lai gan visraksturīgāk ir tieši amerikāņiem atzīmēt īpašas dienas, un šajā gadījumā 26. oktobris ir pasludināts par ķirbju dienu...

Rīgā notiks izstāde «Ķirbjaugi un paprika 2024»

Latvijas Nacionālajā dabas muzejā apmeklētājus priecēs krāšņā un bagātīgā rudens ražas izstāde „Ķirbjaugi un paprika 2024”...

Recepte: olimpiete Līna Mūze-Sirmā gatavo zupu no Latvijas lielākās ogas

Rudens ir īstais laiks, kad galdā celt Latvijas dabas veltes – gardas, smaržīgas, pilnas zemes spēka. Un kam gan tas vēl vairāk vajadzīgs nekā mūsu sportistiem...

Milzu oga varenam mielastam – gardais un daudzveidīgais ķirbis

Ķirbis ar riekstu garšu, ķirbis cepšanai, spageti ķirbis, muskata ķirbis, dekoratīvais ķirbis – šie un citi ķirbju šķirņu nosaukumi jau saka priekšā, cik...

Lielā pieprasījuma dēļ pagarināta Jūrmalas restorānu nedēļa

Jūrmalas restorānu nedēļa lielās atsaucības dēļ pagarināta līdz 2023. gada 10. decembrim. Tajā kūrortpilsētas labākie restorānu šefpavāri...

Jūrmalā norisinās restorānu nedēļa

Gardēži Jūrmalā varēs baudīt Gruzijas, Armēnijas, Francijas, Japānas, Turcijas, Itālijas un Latvijas tradicionālos ēdienus modernās interpretācijās...

Marta Mackeviča: rudenīgs dabas baudījums Vecrīgas sirdī – restorāna «Kaļķu vārti» piedāvājums

Rīgas Restorānu nedēļa pilnā sparā turpināsies līdz 12. novembrim un īpašu rudens garšu ceļojuma piedāvājumu ir sagatavojis arī restorāns...

Halovīns jeb kā senie ķeltu svētki pārtapa mūsdienu tradīcijās

Amerikāņu tradīcija Visu svēto dienas priekšvakarā grebt ķirbjus, pārģērbties par spokiem, raganām, miroņiem vai citiem mošķiem un staigāt pa mājām...

Rīgā izstādē varēs iepazīt Ķirbjaugus un papriku

Oktobra beigās Latvijas Nacionālais dabas muzejs aicina uz gadskārtējo rudens ražas izstādi „Ķirbjaugi un paprika 2023”, kas tapusi sadarbībā...

Helovīns – līksmai noskaņai un sirsnīgai kaimiņu būšanai

Helovīna svinēšana Latvijā ir salīdzinoši jauna tradīcija, tomēr tā ienākusi uz palikšanu, raisot daudz prieka, sevišķi bērnos, un ļaujot katram iejusties...

Rudens brīvlaiks kopā ar bērniem Stokholmā: ko redzēt un ko darīt?

Stokholma, Zviedrijas piedzīvojumiem pilnā galvaspilsēta, piedāvā neaizmirstamas iespējas ģimenēm un bērniem rudens brīvlaikā, apvienojot izklaidi un aktīvu atpūtu...

Noskaidrots 2023. gada ķirbju līderis – 290,5 kg smagais ķirbis no Dobeles novada

2023. gada 20. oktobrī, Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā jau 18. reizi “Maxima Latvija” noskaidroja 2023. gada Latvijas brangākos ķirbjus...

Talsu novads: Zvejnieku ielas tirdziņš Mērsragā

2023.gada 14. oktobrī plkst. 9.00-13.00 Mērsragā Zvejnieku ielā notiks jau tradicionālais rudens ražas tirdziņš. Apmeklētāji varēs ne tikai nobaudīt

Ķirbis – krāšņs, daudzveidīgs un vērtīgs uzturā! Stāsta speciālisti

Lai kādas būtu mūsu attiecības ar ķirbjiem – vai tie garšo vai nemaz nav mūsu gaumē –, tos nevar nepamanīt! Rudenī košie un daudzveidīgie ķirbji rotā veikalu...

Pagarināta pieteikšanās 18. Latvijas lielākā ķirbja čempionātam

Lielās dalībnieku intereses rezultātā “Maxima” pagarinājusi pieteikšanos “Latvijas lielākā ķirbja čempionātam” līdz 10. oktobrim...

Siguldas novads aicina uz restorānu nedēļu «Mūsu saknes»

Jau šajā nedēļas nogalē, desmit dienu garumā, no 11. līdz 20. novembrim notiks Siguldas novada restorānu nedēļa, kurai šoruden ir devīze – “Mūsu saknes”...

Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā 17. reizi notiks «Latvijas lielākā ķirbja čempionāts»

Mazumtirdzniecības uzņēmums «Maxima» aicina ikvienu ķirbju audzēšanas entuziastu piedalīties ikgadējā “Latvijas lielākā ķirbja čempionātā”, kur noteiks Latvijas dārza lielākās...

Video: Itālijas ķirbis ar 1100 kg iegūst Eiropas čempiona godu Ludvigsburgā

2022.gada oktobra sākumā (9.10.2022) Vācijas pilsētā Ludvigsburgā notika Eiropas lielākā ķirbja čempionāts, kur pirmo vietu otro gadu pēc kārtas ieguva ķirbis no Itālijas...

Vācijas smagāko ķirbju sacensībās šogad vinnē 796 kg

Vācijas pilsētā Ludvigsburga katru rudeni notiek Vācijas un starptautiskās sacensības smagākā ķirbja noteikšanā. Šogad vinnēja ķirbis no Bavārijas...

Uzņemam vitamīnus! TOP3 ražas veltes, ko iekļaut uzturā

Vietējās ražas laiks ir lieliska iespēja uzņemt vērtīgās vielas no tepat augušiem dārzeņiem, apgādāt organismu ar vitamīniem un minerālvielām...

Pakrojas muižā ar vērienu uzplaukst IV ziedu festivāls «Sapnis vasaras naktī. Haoss.»

Pakrojas muižā, Lietuvā jūlijā norisināsies jau ceturtais  vasaras ziedu festivāls “Sapnis vasaras naktī. Haoss”. Šie ir lielākie ziedēšanas un vasaras svinēšanas svētki Baltijā...

Gastronomiskā jaunrade un vietējās dabas veltes meistarīgi apvienotas Gaujas Nacionālajā parkā

Gaujas Nacionālajā parkā tiek radītas pārbagātas garšas buķetes ēdieni un dzērieni. Receptes ievītas tradīcijās un aizvien jaunas izcilības sasniegšanā...

Gastronomiskā jaunrade un vietējās dabas veltes meistarīgi apvienotas Gaujas Nacionālajā parkā

Gaujas Nacionālajā parkā tiek radītas pārbagātas garšas buķetes ēdieni un dzērieni. Receptes ievītas tradīcijās un aizvien jaunas izcilības sasniegšanā...

Uztura speciāliste Lizete Puga: Pavasarī īpaša uzmanība jāpievērš svaigiem zaļumiem

Pēc garās ziemas mūsu vitamīnu un enerģijas krājumi bieži vien ir izsīkuši, tāpēc īpaša uzmanība būtu jāpievērš produktiem, kas nodrošina...

Marta Mackeviča: Brīvdienas no gatavošanas jeb restorāna «Hercogs» jaunā ''Brīvdienu kaste''

Īstas brīvdienas ir tad, kad nav jāgatavo ēst, bet vienlaikus var baudīt gardas maltītes. Domāju, ka daudzi, kuri brīvdienas...

2. un 3.oktobrī baudām rudens garšu Tukuma pusē - Kurzemes pievārtē!

Mājas kafejnīcu dienas Kurzemes pievārtē 2. un 3.oktobrī aicina izgaršot rudeni Tukuma pusē. Izgaršot rudeni aicina gan garā Tukuma piekraste...

Izstādē «Riga Food 2020» var iepazīt Latvijas ražotāju jaunākos produktus

Burciņmaize, latviešu gelato vafeļu glāzītē, sīpolu standziņas, cidoniju čipsi… tie ir tikai daži no...

Ar grandiozu pasākumu no jauna atklāj LIDO Atpūtas centru

Līdzās jauninājumiem ēdienkartē restorāna komplekss visu vasaru piedāvās populāru mūziķu koncertus...

Latvijas pilīs un muižās norisināsies Leģendu nakts: kur doties un ko apskatīt?

"Latvijas Piļu un muižu asociācija" aicina uz tradicionālo Leģendu nakti, kad pilīs un muižās atdzīvosies vēsture un...

Dabas muzejā sagatavots piedāvājums skolēniem un ģimenēm rudens brīvlaikā

Latvijas Dabas muzejā sākusies pieteikšanās nodarbību ciklā "Rīta cēliens muzejā", kas norisināsies...

Uzzini interesantus faktus par ķirbjiem

Ķirbis, jeb lielākā oga pasaulē, Latvijā jau kopš seniem laikiem bijis iemīļots rudens produkts, taču...

Kareivīgie acteki un maiji bijuši veģetārieši

Kā zināms no vēstures, tagadējo Meksikas teritoriju līdz 15.gadsimtam un spāņu kolonizatoru iebrukumam apdzīvoja

Gulbenē aicina uz pasākumu «Tūrisma sezona turpinās»

Gulbenes novada pašvaldības aģentūra "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" aicina...

No mazo uzņēmēju un mājražotāju piedāvājuma pārtikas izstādē veido Rīgas reģiona garšu

Kazas siers, gelato (saldējums), zemeņu un ingvera želejkonfektes, pikanti čatniji, kaltēti bumbieri, deviņvīru spēka tēja, kadiķu...

Izstādē «Riga Food 2019» varēs nobaudīt daudzus jaunus produktus

Saldā torte no kabačiem, mārrutku etiķis ar čili, alus ar pienu, visātrāk pagatavojamais olu kultenis...

Restorāna «CUT» šefpavārs Aleksandrs Košanskis iesaka Ābolu un ķirbju krēmzupas recepti

Restorāna CUT šefpavārs Aleksandrs Košanskis piedāvā ābolu un ķirbju krēmzupas recepti...

Iepazīsti 7 populārākās Ziemassvētku sezonas garšvielas

Ziemassvētku laikā virtuvē smaržo pavisam citādi, un lielāko daļu no smaržām rada tieši garšvielas. Tāpat kā...

Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.49658799sec.