rupjmaize.

Apskatām 1 - 40 no 131 vārdam 'rupjmaize'

Liepupes muiža,

«Baltic Restaurants» aicina baudīt Latvijas ēdienus tematiskajā nedēļā – «Mūsu Latvijas garšas 2024»

Latvijas lielākais vietējais ēdinātājs “Baltic Restaurants” no šī gada 11. līdz 15. novembrim organizē īpašu tematisko nedēļu "Mūsu Latvijas garšas 2024"...

Sēlijas salās šogad viesus uzņems 28 mājas kafejnīcas

2024. gada 7. un 8. septembrī notiks Mājas kafejnīcu dienas Sēlijas salās. Izsalkušos viesus uzņems 28 improvizētas mājas kafejnīcas visā Sēlijas vēsturiskajā zemē...

18. jūlijs vēsturē: Pasaulē atzīmē Nacionālo kaviāra dienu

18.jūlijs ir īstā diena, kad savu dienu var iesākat īpaši grezni un svinīgi, jo visā pasaulē tieši šodien...

Hoijeres pagalmā aizvadīta grila meistarklase kopā ar Renāru Purmali

Liepājas 17.–19. gadsimta interjera muzeja pagalmā Kungu ielā 24 norisinājās “Vasaras grila uzkodu meistarklase”, kuru vadīja šefpavārs, zīmola un grāmatas...

Slavenā Vidusjūras diēta – kas ir tās pamatā?

Par Vidusjūras diētas ieguvumiem tiek runāts arvien plašāk – tā palīdz uzlabot veselību un pašsajūtu, kā arī ieviest ēdienkartē krāsainākas...

Cēsu novads ielūdz uz Muzeju nakti 2024

Šī gada Muzeju naktī Cēsu novadā norisināsies dinamiski kultūras, vēstures un kopienas gara svētki...

Baltijas dabas tūrisms uzrunā Apvienoto Karalisti

Baltijas dabas tūrisma komanda sadarbībā ar Latvijas Investīciju un Attīstības Aģentūru (LIAA) un Latvijas Republikas vēstniecību Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē...

Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs aicina uz izzinošu ekskursiju - pārgājienu

2024. gada 25. februārī pulksten 10.30 Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) aicina interesentus doties izzinošā ekskursijā – pārgājienā "Caur muižnieku stāstiem un novada garšām"...

Valentīndienas svētku ceļvedis Gaujas Nacionālajā parkā

Gleznainajā un piedzīvojumiem bagātajā Gaujas Nacionālajā parkā Mīlestības svētkos izbaudīsiet laisku atpūtu, garšu ceļojumu un muzikālus piedzīvojumus...

Piecas idejas radošam un latviskam 18. novembra svētku galda noformējumam

18. novembris ir īpaša diena, kad izceļam mūsu dzimtenes un māju nozīmi. Latvija esam mēs paši, tāpēc šajos svētkos radīsim skaistus un priekpilnus brīžus mājās...

Cēsu novada Restorānu nedēļa pārsteigs ar garšām un personībām!

No 2023. gada 3. līdz 12. novembrim Cēsu novada restorāni aicina nobaudīt īpaši Restorānu nedēļai veidotu ēdienkarti, kas pārsteigs pat visizsmalcinātāko gardēžu maņas...

Aptauja: Katrs desmitais ir pamēģinājis alus un deserta kombināciju

Domājot par alus un ēdienu saderību, visbiežāk nāk prātā siers, dažādas sāļās uzkodas, pica vai grilēti ēdieni, aptuveni katrs desmitais...

Ar klasi iepazīt Ventspili!

Šajā rudenī aicinām skolēnus no visas Latvijas doties piedzīvojumā uz Ventspili! Izzinošas un atraktīvas ekskursijas piedāvā Zinātnes centrs “VIZIUM”, apgūt Visumu Ventspils Jaunrades nama Planetārijs un Observatorija...

Kā mazināt kāri pēc saldumiem? Iesaka speciālisti

Mūsdienās saldo našķu klāsts ir tik plašs, ka ir grūti stāties pretī tā vilinājumam. Turklāt arī ēdieni un našķi, ko neuztveram kā saldumus, var saturēt diezgan lielu cukura daudzumu...

Gardēžus aicina mājas kafejnīcas Jēkabpilī un Krustpils pusē

“Mājas kafejnīcu dienas” Jēkabpilī un Jēkabpils novada Daugavas labajā krastā norisināsies  2023. gada 26. - 27. augustā...

Edgars Magons: Mazāk kaloriju un grādu – kas īsti ir alus no rudzu maizes?

Tradicionāli alus tiek darīts no četrām svarīgākajām sastāvdaļām – miežu iesala, ūdens, apiņiem un rauga. Papildus šīm, rudzu maizes eilam tiek...

Mēģinās atrast Sēlijas garšu

Vai Tu zini kā garšo Sēlija? Tikmēr par citiem novadiem tas ir zināms, piemēram Kurzeme garšo pēc rudzu maizes un burkāniem, kas izcepta kraukšķīgajā sklandrausī, bet desertā...

Dace Šķēle: Alus no rudzu maizes – seno tradīciju un mūsdienu risinājumu apvienojums

Pastāv uzskats, ka senatnē alus darīts tieši no maizes – ir dažādas teikas par to, ka alus radies nejauši, no maizes, kas salijusi un uzrūgusi...

Kādam alum dodam priekšroku – 53% izvēlētos no rudzu maizes raudzētu alu

53% aptaujāto dotu priekšroku alus, kas raudzēts no rudzu maizes, bet 35% izvēlētos medalu. Vēl 16% respondentu norādījuši, ka dotu priekšroku alum ar karameļu garšu, bet...

Receptes: vienkāršas uzkodas, kas sader ar alu

Alus cienītājiem, kuriem apnikušas ierastās garšu saderības, baudot alu kopā ar ķiploku grauzdiņiem, čipsiem vai vistu spārniņiem, sadarbībā ar pavāri Lindu Brensoni tapušas vairākas gardu un...

Travelnews.lv redaktore: Nepelnīti zems vērtējums jeb pelnīta kritika par Latvijas nacionālo virtuvi?

Daudz diskusiju tīmeklī ir izraisījis “Taste Atlas” zemais Latvijas nacionālo ēdienu novērtējums. Tādēļ šoreiz plašāk apskatīsim, kādus ēdienus ir vērtējis ceļvedis...

Aizvadīts jau devītais Rudens tūrisma velobrauciens Kokneses pusē

10.septembrī, jau devīto gadu pēc kārtas, aktīvās atpūtas cienītāji un jaunu vietu atklājēji pulcējās Koknesē, lai piedalītos ikgadējā rudens tūrisma velobraucienā...

«Mājas kafejnīcu dienas 2022» turpinās arī septembrī

Nedēļas nogale ir tepat ap stūri, tāpat kā jaunais mācību gads, bet “Mājas kafejnīcu dienas 2022” turpinās un gaidīs savus viesus arī šajā nedēļas nogalē...

Maizes konkurss «Ēdiens kā zāles» pārtikas izstādē «Riga Food 2022»

Pēc trīs gadu pārtraukuma Latvijas Maiznieku biedrība (LMB) izstādē «Riga Food 2022» rīko Maizes konkursu.

Maizes un sidra svētki Āraišu dzirnavās 31. jūlijā aicina!

Maizes un sidra svētkos satiksies Rudzu ceļš un Sidra ceļš – divi kulinārā tūrisma maršruti, kas iepazīstina ar latviskās identitātes nesējiem...

«Rudzu grauda receptes» atvēršana Maizes un Sidra svētkos 31. jūlijā

Maizes un Sidra svētkos Āraišu dzirnavās 31. jūlijā varēs baudīt maizi, sidru, un iegūt savā īpašumā jauno “Rudzu grauda recepšu izdevumu”, kurā...

Limbaži aicina uz Medus dienu

Limbažu novada pašvaldības aģentūra “LAUTA” ir aizsāk jaunu tradīciju - "Medus diena Limbažos", kad bitenieki no dažādiem tuvākām vai tālākām vietām...

Sidra dienas Pāvilostā - vieta pie Baltijas, kur iepazīt un baudīt īstus autoru sidrus

SIDRA DIENAS PĀVILOSTĀ jeb BALTIC CIDER & FOOD CHALLENGE 2022 veltīts dabīgo sidru saskaņai ar vietējiem ēdieniem...

Gastronomiskā jaunrade un vietējās dabas veltes meistarīgi apvienotas Gaujas Nacionālajā parkā

Gaujas Nacionālajā parkā tiek radītas pārbagātas garšas buķetes ēdieni un dzērieni. Receptes ievītas tradīcijās un aizvien jaunas izcilības sasniegšanā...

Vasara jau drīz. 20 iemesli šovasar ieplānot sev ceļojumu

Līdz vasarai atlikušas vien nepilnas sešdesmit dienas. Šis gadalaiks saistās ar bezrūpību, siltumu, mieru un atpūtu...

Aicina atslēgt Kurzemi Kandavas pilsētas svētkos

Šajā nedēļas nogalē no 27. līdz 29. maijam Kandavā notiks pilsētas svētki ar devīzi “Atslēdz Kurzemi!”. Trīs dienu pasākumu klāsts ir iespaidīgs un tajā ko aizraujošu atradīs ikviens...

Gastronomiskā jaunrade un vietējās dabas veltes meistarīgi apvienotas Gaujas Nacionālajā parkā

Gaujas Nacionālajā parkā tiek radītas pārbagātas garšas buķetes ēdieni un dzērieni. Receptes ievītas tradīcijās un aizvien jaunas izcilības sasniegšanā...

Pieci veselīga un droša uztura baušļi vasarai: iesaka uzturzinātniece

Vasara ir piemērotākais gadalaiks ķermeņa “uztankošanai” ar vitamīniem un minerālvielām. Vienlaikus tas ir atvaļinājumu un atpūtas laiks, kad...

5 produkti, kurus nevajadzētu ēst pirms lidojuma

Ne visiem ceļotājiem iet pie sirds lidsabiedrību piedāvātās maltītes, tādēļ daļa pasažieru izlemj...

Pētījums: Saldumi un pusfabrikāti bērnu uzturā nonāk biežāk nekā augļi vai graudaugi

Teju visi jeb 99% vecāku piekrīt, ka uzturam ir nozīmīga loma bērna vispārējās veselības nodrošināšanā, liecina Bērnu slimnīcas veselīga uztura kustības “Ēstprieks” ietvaros veiktais pētījums...

Akcijā «Dāvanas no Kurzemes» aicina atbalstīt vietējos ražotājus

Akcijas ietvaros  http://razotskurzeme.lv īpašā sadaļā apkopota informācija par vairāk nekā 110 Kurzemes mazajiem ražotājiem un amatniekiem, viņu produktiem un piedāvājumiem, ko dāvināt svētkos, celt galdā vai lietot ikdienā.  ...

Valmiera sagādā pārsteigumu gardēžiem Latvijas dzimšanas dienā

Par gardu pārsteigumu, sveicot Latvijas 102.dzimšanas dienā, parūpējušies Valmieras restorāni un kafejnīcas...

Kulinārā tūrisma piedāvājums rudenim - «Rudzu ceļš»

Kulinārā tūrisma piedāvājums rudenim - «Rudzu ceļš» ...

Āraišu vējdzirnavās norisināsies «Maizes diena»

Āraišu vējdzirnavu māju saime un Amatas novada pašvaldība sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi...

«Lauku ceļotājs» aicina uz pasākumu «Atvērtās dienas laukos 2020»!

"Atvērtās dienas laukos" ir lauku apceļošanas un iepazīšanas pasākums, kas šīs vasaras izskaņā noritēs jau...

Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::8.70534205sec.