1.
Recepte: Rihards Lepers grilē Jāņu vistu
(21/06/2024 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Jāņu mielastā esot galdā jāceļ apaļas – saules – formas ēdieni, lai svinētu gaismas uzvaru. Aktieris Rihards Lepers ņem apaļu kāpostu...
2.
Aprīļa trešās nedēļas nogales pasākumi Tukuma pusē
(20/04/2024 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
No piektdienas līdz svētdienai gaidīsim tevi Tukuma pusē uz koncertiem, teātra izrādēm, radošajām meistarklasēm un citiem aizraujošiem notikumiem...
3.
Kā garšīgi apēst vārītās Lieldienu olas? «Lidl» piedāvā piecas receptes
(28/03/2024 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Daudziem noteikti būs pazīstama šī situācija - Lieldienas atnākušas, olas skaisti novārītas un nokrāsotas, arī jautrās olu kaujas jau aizvadītas...
4.
Recepte: Elitas Patmalnieces Lieldienu katliņā top pavasarīgā skābeņu zupa
(27/03/2024 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Jūs teiksiet – olas ir tipisks Lieldienu ēdiens? Modes māksliniece Elita Patmalniece atbildētu – jā, ja vien tās glīti gozējas skābeņu zupas šķīvī...
5.
Gavēņa laika recepte: Vidusjūras pastas salāti gavēņa laikam
(24/03/2024 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Turpinoties gavēņa laikam,
piedāvājam idejas jūsu maltīšu dažādošanai. Šoreiz – Vidusjūras pastas salāti...
6.
Recepte: Kristīne Virsnīte cep fritatu
(20/03/2024 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Garšīgam ēdienam nav jābūt sarežģītam, reizēm pilnīgai laimei pietiek ar ceptiem kartupeļiem – par to pārliecinājusies ceļotāja, satura veidotāja un ētera personība...
7.
Dubaijas ēdiena kultūra - mantojums un spilgtākie restorāni
(18/03/2024 06:02)
[lv]
Skatīt vairāk
Gaidot pavasari, daudzi latvieši steidz ceļojumos uz siltiem galamērķiem, tostarp Dubaiju, uz kuru viegli var aizceļot ar nacionālo lidsabiedrību “airBaltic”...
8.
Recepte: Emīls Balceris gatavo tortilju ar maltās gaļas iesmiņu
(29/02/2024 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Kad pavasaris jau ar roku sasniedzams, bet pasaule turpina būt pelēcīga un drūma, grupas “Musiqq” mūziķis Emīls Balceris nepadodas...
9.
Padomi svētku laikam – kā izvairīties no vēdergraizēm?
(01/01/2024 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Ziemassvētki un Jaunais gads bieži vien mums saistās ar daudzveidīgu svētku galdu – kā nekā, svētkos galdā esot jāceļ deviņi ēdieni...
10.
Kurus produktus visbiežāk ēdam par maz?
(21/10/2023 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Uzturs – mūsu ikdienas enerģijas, vitamīnu un minerālvielu avots. Atzīmējot Pasaules uztura dienu (16. oktobris), ir noderīgi pārskatīt savu ēdienkarti un izvērtēt...
11.
Ķirbis – krāšņs, daudzveidīgs un vērtīgs uzturā! Stāsta speciālisti
(14/10/2023 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Lai kādas būtu mūsu attiecības ar ķirbjiem – vai tie garšo vai nemaz nav mūsu gaumē –, tos nevar nepamanīt! Rudenī košie un daudzveidīgie ķirbji rotā veikalu...
12.
Tirdzniecības centrā VALLETA skatāms veltījums restorānam «Gauja»
(04/08/2023 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
No 1965. gada līdz 1992. gadam vietā, kur šobrīd izveidots tirdzniecības centrs VALLETA, atradās modernākais un lielākais universālveikals Vidzemē un restorāns “Gauja”...
13.
7 iemesli, kāpēc noteikti jāēd zemenes
(09/07/2023 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Vārds “noteikti” nebūt nav pārspīlējums! Tirgus un veikalu stendi vai lūzt no dažādu zemeņu šķirņu pārpilnības, jo tām šobrīd ir sezona gan virknē Eiropas valstu...
14.
Zaļumu nozīme ikdienas uzturā – skaidro speciālisti
(24/04/2023 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Zaļumus ik pavasari gaidām ar lielu nepacietību – gan apkārtējā dabā, gan savā ēdienkartē. Turklāt gan dārza, gan savvaļas zaļumi var būt labs...
15.
Veselīgas ēšanas pamatprincipi, kas noderēs ne tikai janvārī. Iesaka uztura speciāliste
(28/01/2023 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Janvāris viennozīmīgi ir jaunu apņemšanos mēnesis. Vairums cilvēku pēc Vecgada svētkiem izvirza sev mērķi – jaunajā gadā sākt jaunu dzīvi...
16.
Trīs Signes Meirānes receptes Jaunā gada svētku galdam
(28/12/2022 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Ko jūs šogad liksiet svētku galdā? Rasols, siļķe kažokā, vīns un šampanietis… tas viss jau ir apnicis! Aizrautīgā kulināre un 13 bestselleru autore Signe Meirāne ir sagatavojusi...
17.
Kad gaisā virmo Ziemassvētku smarža un garša!
(25/12/2022 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Ziemassvētku smaržu un garšu rada garšvielas no visas pasaules – tās papildina gan jau labi zināmas un pārbaudītas ģimenes receptes, gan piešķir citādas...
18.
Ziemassvētki Zviedrijā: 4 padomi, kā noķert svētku sajūtu
(23/12/2022 16:07)
[lv]
Skatīt vairāk
Ja šogad Ziemassvētkos tā vien gribas nomainīt ierasto pulcēšanos pie svētku galda un doties piedzīvojumā ar ģimeni, Zviedrija būs īstais galamērķis, kas...
19.
Latvijas šefpavāri atklāj «Chef’s BOX» – restorānu tiem, kas ceļā
(22/07/2022 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
2022. gada 21.jūlijā, klātesot Latvijā plaši pazīstamiem šefpavāriem Laurim Aleksejevam (36.līnija), Mārim Jansonam (Kest), Mārtiņam Sirmajam (Ramen Riga), Andrim Rūmītim (Hercogs Garden) un Kristīnei Vīksnai (Tower Cafe)...
20.
Latvijā strauji aug vegānisko recepšu popularitāte
(18/05/2022 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Ilgtspējīga dzīvesveida popularitāte pasaulē turpina pieaugt. Par to liecina arī Rimi lietotnes pārtikas atkritumu mazināšanai “Iztukšo savu ledusskapi”...
21.
Aptauja: 37% Latvijas ģimeņu maltītes gatavo kopā ar bērniem
(22/12/2021 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Maltītes gatavošana ģimenei var būt jauks iemesls kopā būšanai ar pilngadīgiem un nepilngadīgiem bērniem, kuri dzīvo kopā ar vecākiem...
22.
Pavāru labākās receptes uzzini virtuves sarunās «Riga Food» viesistabā
(06/09/2021 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
9. un 10. septembrī pārtikas izstādē “Riga Food 2021” Ķīpsalā būs atvērtā tipa virtuve un omulīgi iekārtota viesistaba...
23.
Kabaču laiks ir klāt! Kā tos veselīgi un garšīgi pagatavot?
(10/08/2021 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Aizvien lielāku popularitāti gardēžu vidū iemanto kabaču ēdieni, īpaši šobrīd – kabaču sezonas pilnbriedā. Tādēļ, domājot par veselīgām...
24.
Jaunais Hercoga Ģimenes Brančs 2+2 Itālijas garšās – jau no 12.janvāra!
(12/01/2021 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Kad pārvietošanās pa pasauli ir stipri ierobežota, neviens nav aizliedzis doties garšu ceļojumā...
25.
5 lietas, ko Tu nezināji par tortiļām un to pasniegšanu
(12/12/2019 06:02)
[lv]
Skatīt vairāk
Tortiļu pagatavošana padara īpašu gan ikdienas, gan svētku maltīti, un, pieaugot šī ēdiena popularitāte...
26.
Trīs idejas maltītēm, kuras ērti pagatavot dabā
(19/07/2019 06:04)
[lv]
Skatīt vairāk
Arvien aktuālāka kļūst brīvā laika pavadīšana svaigā gaisā – dārza
ballītes un pikniki brīvā dabā ir viens no veidiem, kā pavadīt...
27.
Trīs vasarīgas pastas salātu idejas maltītēm svaigā gaisā
(20/06/2019 06:08)
[lv]
Skatīt vairāk
Sākoties vasarai, pienācis īstais laiks ieviest jaunu ēšanas paradumu un doties baudīt...
28.
LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie Jūrmalas dizaina viesnīcas «KURSHI» šefpavāra Ērika Aleksejeva
(04/04/2019 06:24)
[lv]
Skatīt vairāk
Šefpavārs Ēriks Aleksejevs dizaina viesnīcā KURSHI, Jūrmalā apmeklētājiem sniedz...
29.
LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie «Baltic Beach Hotel» pārdošanas direktora Oļega Bļinova
(08/03/2019 06:24)
[lv]
Skatīt vairāk
Baltic Beach Hotel pārdošanas direktors Oļegs Bļinovs ir pārliecināts, ka Baltic Beach Hotel & SPA ir...
30.
100 gados Latvijas virtuvē ienākuši simtiem jaunu produktu, garšvielu un recepšu
(14/11/2018 06:02)
[lv]
Skatīt vairāk
100 gados ne tikai mainījusies Latvija, bet arī valstī pieejamie produkti, receptes, ēšanas kultūra. Pēc...
31.
LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie «Pica Lulū» līdzīpašnieka Elmāra Taņņa
(09/08/2018 06:24)
[lv]
Skatīt vairāk
Pica Lulū līdzīpašnieks Elmārs Tannis pusi sava mūža nodzīvojis un veltījis
Latvijas sabiedriskās...
32.
Mīlestības svētku vakariņas TEX MEX stilā - ātri, krāsaini, garšīgi
(14/02/2018 06:06)
[lv]
Skatīt vairāk
Lai visu mīlētāju jeb Svētā Valentīna dienā pārsteigtu mīļoto, iespējams
pagatavot ātras, krāsainas un garšīgas vakariņas...
33.
UNESCO nedēļas laikā aicina uz pasākumiem Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā
(09/10/2017 06:02)
[lv]
Skatīt vairāk
Atzīmējot Latvijas uzņemšanu Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un
kultūras organizācijā...
34.
Vasaras piedāvājums Jelgavas gardēžiem «Izgaršo vietējo»!
(28/06/2017 06:06)
[lv]
Skatīt vairāk
Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sadarbībā ar Jelgavas pilsētas un
Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumiem no 1.jūlija līdz 30.septembrim
aicina gardēžus baudīt piedāvājuma "Izgaršo vietējo!" ietvaros tapušos
ēdienus...
35.
«Valmiermuižas Vēstniecība» šefpavāra Dzintara Kristovska meistardarbnīca topošajiem pavāriem
(09/02/2017 05:30)
[lv]
Skatīt vairāk
Šā gada 9. februārī Rīgas Tūrisma un
radošās industrijas tehnikumā norisināsies
meistardarbnīca, kurā četru...
36.
Uzzini par pasaulē labākajiem ēdienu festivāliem
(19/05/2016 06:16)
[lv]
Skatīt vairāk
Pasaulē ir vairāki grandiozi ēdienu festivāli, ko...
37.
Oficiāli atver pirmo «Pizza Hut» restorānu Latvijā
(20/04/2016 06:04)
[lv]
Skatīt vairāk
Vecrīgā, Audēju ielā 14, tiks oficiāli atklāta pasaulē iecienītā picērija Pizza Hut. Tas ir vienīgais šī...
38.
Pavasarīga recepte Lieldienu svētku maltītei
(25/03/2016 06:15)
[lv]
Skatīt vairāk
Lieldienas ir skaista svētku diena, kad satiekas tuvie un dārgie cilvēki, kopā baudot...
39.
Rīgā atklāta jauna, gaumīga e-picērija
(18/03/2016 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
Rīgā atklāta jauna, augstas klases e-picērija "Pica Rīga", kas izpatiks katra gardēža...
40.
Viedoklis: kādiem ēdieniem jābūt uz Latvijas svētku svinību galda?
(17/11/2015 06:24)
[lv]
Skatīt vairāk
Novembra mēnesis Latvijā tiek pavadīts, atzīmējot nozīmīgus un valstiski svarīgus svētkus. Jau šonedēļ...