pagatavošana.

Apskatām 1 - 40 no 636 vārdam 'pagatavošana'

Kafijas kultūras popularitāti veicina sabiedrības ilgošanās pēc komforta un prieka

Kafijas kultūra pašreiz ir tik dažāda un bagāta, kā nekad agrāk, turklāt turpina attīstīties. Aizvien populārāk kļūst pagatavot šo dzērienu no veselām kafijas pupiņām...

15. maijs vēsturē: ASV atver pirmo McDonalds restorānu

Mūsdienu ātrās ēdināšanas ķēdes "McDonalds" pirmais restorāns savas durvis vēra jau...

Vācijas iedzīvotāju labklājību mēra arī kebaba standarta cenā

Gandrīz katrai valstij ir savs labklājības mērītājs, kas ir izteikts kāda standarta ēdiena cenā. Piemēram, Francijā tā ir bagete, kuras cenas kāpums var izraisīt nemierus ielās...

Eksperimentēšana ar tradicionālajām garšām – viena no būtiskākajām 2024. gada kafijas kultūras tendencēm

Tādi faktori kā veselīgs un apzināts uzturs, vides ilgtspēja un rūpēšanās par sevi ir kļuvuši aizvien svarīgāki patērētāju ikdienas izvēlē...

Slavenā Vidusjūras diēta – kas ir tās pamatā?

Par Vidusjūras diētas ieguvumiem tiek runāts arvien plašāk – tā palīdz uzlabot veselību un pašsajūtu, kā arī ieviest ēdienkartē krāsainākas...

13. maijs vēsturē: Pasaulē atzīmē kokteiļu dienu

13. maijs ir pasaules kokteiļu diena, kas iezīmē pirmo reizi, kad 1806. gada 13. maijā minēts...

16. aprīlis vēsturē: Benedikta olas cienītāju diena

Bagātīga, krēmīga Holandes siera mērce, sāļš un garšīgs šķiņķis, nevainojami izcepta...

Kā pārsteigt viesus: 5 padomi uzkodu dēļa sagatavošanai Lieldienu galdam

Lieldienas ir laiks, kad kopā pulcējas draugi un ģimene, lai baudītu garšīgus ēdienus un izcilu kompāniju svētku gaisotnē....

Āfrikas slēptais dārgakmens Tunisija

Nelielā Ziemeļāfrikas valsts Tunisija ir kā labi slēpts dārgakmens. No vienas puses to apskalo Vidusjūra, no otras puses to ieskauj Sahāras tuksnesīgiem plašumi...

Pūpolsvētdienas nedēļas nogales pasākumi Tukuma pusē

Ko darīt nedēļas nogalē? Pavadīt laiku kopā ar ģimeni, doties uz teātra izrādēm, ļauties radošām, iedvesmojošām nodarbēm, apmeklēt koncertus...

Ar skatu uz Eifeļa torni un ne tikai: populāri seriāli ar franču pieskaņu

Francijas kultūra, gastronomija, arhitektūra un izslavētais dzīves stils jeb “joie de vivre” ir pazīstams cilvēkiem visā pasaulē, tāpēc nav brīnums...

Dubaijas ēdiena kultūra - mantojums un spilgtākie restorāni

Gaidot pavasari, daudzi latvieši steidz ceļojumos uz siltiem galamērķiem, tostarp Dubaiju, uz kuru viegli var aizceļot ar nacionālo lidsabiedrību “airBaltic”...

Dubaija - ēdienu paradīze un vieta, kur satiekas pasaules gurmāni

Nav noslēpums, ka ceļošanas iemesli ir visdažādākie. Kāds alkst lutinošu “all inclusive” pieredzi, kāds aktivitātes dabā, kāds steidz iepirkt jaunākās zīmolu kolekcijas...

Tiri pilsētā ražošanu sāk Baltijā pirmā auzu dzērienu rūpnīca, kurā investēti 13 miljoni eiro

Pirmā auzu dzērienu rūpnīca Baltijā, kurā Igaunijas uzņēmēji ieguldīja vairāk nekā 13 miljonus eiro, sākusi ražošanu Centrāligaunijas pilsētā Tiri...

Svētki «Palangos Stinta» jau šonedēļ gaida ceļotājus arī no Latvijas

No 2024. gada 9. līdz 11.februārim Lietuvas kūrortpilsētā Palangā jau 21. reizi notiks svētki “Palangos Stinta”...

«Reaton Food» aicina uz profesionāļu dienām un «Michelin Guide» godalgoto restorānu šefpavāru meistarklasēm

Laikā no 2024. gada 6-8. februārim Rīgā, starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala norisināsies pārtikas un delikatešu eksperta Reaton Food organizētais Baltijas mēroga notikums – Profesionāļu dienas...

Padomi kiberpavāriem jeb kā izmantot mākslīgo intelektu ēdienreižu plānošanā

Trīs līdz piecas reizes dienā ir jāēd garšīgi un veselīgi, taču katru dienu pagatavot kaut ko jaunu un iedvesmojošu nebūt nav viegli. Tagad šādas ikdienas rūpes daļēji...

Somija nosauc Latviju kā savu aizvadītā gada iecienītāko gastronomijas galamērķi

Latvijas ēdiena pagatavošanas māksla atzinīgi novērtēta starptautiski 18. janvārī Ziemeļvalstu lielākajā starptautiskajā tūrisma izstādē "MATKA 2024"...

18. janvāris vēsturē: Svin Pekinas pīles dienu

Pekinas pīle ir viens no Ķīnas nacionālajiem ēdieniem, kuri ciena ne tikai tā dzimtenē...

Vegāniskais janvāris – augu izcelsmes bumbiņas ar tomātu mērci grieķu stilā

Svētki ziemas sezonā parast tiek svinēti, galdā ceļot tradicionālos ēdienus, kas bieži vien ir visai sātīgi. Tādējādi visai dabiski, ka pēc svētkiem daudzi labprātāk...

Havaju salu pokijam labi arī Latvijas virtuvēs

Paplašinoties Latvijā pieejamo produktu klāstam, pokijs ir atrodams ne tikai dažādu sabiedrisko ēdināšanas iestāžu ēdienkartēs, bet arī viegli pagatavojams mājās...

Tukuma novads piedāvā: Kur svinēt dzimšanas dienu bērnam ziemā

12 vietas, kur svinēt bērnu ballītes Tukumā un apkārtnē, piemērotas dažāda vecuma bērniem. Šīs izklaides un svinību vietas pavisam noteikti ir lieliska izvēle...

Padomi svētku laikam – kā izvairīties no vēdergraizēm?

Ziemassvētki un Jaunais gads bieži vien mums saistās ar daudzveidīgu svētku galdu – kā nekā, svētkos galdā esot jāceļ deviņi ēdieni...

Ziemassvētku pīrāgi Jaunajā gadā… Stafilakoki, salmonellas un citas baktērijas svētku galdā

Svētku laiks rit pilnā sparā, un neatņemama tā sastāvdaļa ir bagātīgi klāti galdi – roka tā vien stiepjas pēc papildporcijas, un pagatavotais cienasts nereti tiek baudīts pat vairākas dienas pēc kārtas...

5 idejas, kā pagatavot garšīgas Ziemassvētku dāvanas

Virtuvē ir tik daudz izejvielu, lai pagatavotu ne tikai svētku ēdienu sev un tuvajiem, bet arī garšīgas dāvanas – pašu rokām radīta vai vismaz radoši iesaiņota...

Sāc jauno gadu ar trīs dienām «muižnieces brunčos»

“Kā būtu, ja es būtu… Piemēram, īsta latvju saimniece muižā?”...

12. decembris vēsturē: pasaule atzīmē piparkūku mājiņu dienu

Par neatņemamu Ziemassvētku laika vēstnesi kļuvušas piparkūkas, kuras nesteidzīgi kopā ar...

7. decembris vēsturē: Pasaulē atzīmē cukurvates dienu

Cukurvate pazīstama jau gadsimtiem ilgi un bijusi ļoti eksluzīvs našķis...

Kā ietaupīt un tērēt apdomīgi, iepērkoties gudri?

Eiropas Savienībā katru gadu tiek radīti gandrīz 57 miljoni tonnu pārtikas atkritumu (127 kg uz vienu iedzīvotāju) aptuveni 130 miljardu eiro vērtībā...

Pazīmes un ieteikumi, ja ir kas vairāk par parastu saaukstēšanos

Tā nu tas ir – ar iesnām, krekšķi un karstu pieri vairs nav nekādi joki. Augšējo elpceļu slimību simptomi, kam agrāk lielu vērību nepievērsām...

23. novembris vēsturē: Nacionālā espresso diena

Šodien Amerikas Savienotajās Valstīs atzīmē nacionālo espresso dienu. Vārds Espresso ir cēlies no Itālijas. Tas nozīmē “ātri laikā”. Pirms espresso kafijas...

Austrija 30.septembrī atzīmē alus dienu

Pēc būtības 30.septembris Austrijā ir brīvdiena, taču oficiāli tas tā nav, lai gan ļoti daudzi austrieši šo dienu pavada ar alus kausu rokā...

Kas no veselībai vēlamā atrodams kāpostos

Lai arī tieši šobrīd svaigo kāpostu lapas ir īsti kraukšķīgas un sulīgas, šim lieliskajam dārzenim tādas noteiktas sezonalitātes nemaz nav...

Aptauja: Teju puse iedzīvotāju uzskata, ka alu var baudīt visu gadu, ne tikai vasarā

Gandrīz puse aptaujāto (43%) uzskata, ka alus nav tikai vasaras dzēriens un to var baudīt visu gadu. 12% norāda, ka piemērotība gadalaikam ir atkarīga no alus veida...

7 ieteikumi, kā mudināt bērnu ēst veselīgāk

Teju visi vecāki vēlas, lai viņu bērni ēstu veselīgāk, lai ikdienā neveselīgos un cukurotos našķus aizstātu augļi, dārzeņi vai citas veselīgas uzkodas...

No kūku konkursa līdz bārmeņu Reizenbergu stendapam – izstādē «Riga Food 2023»

2023. gadā izstāde “Riga Food” no 7. līdz 9. septembrim piedāvā daudzveidīgu pasākumu programmu ikvienam gardēdim...

Priekpilnā gaisotnē atklāj jaunu tūrisma objektu - «Sviesta Karamele māja»

2023. gada 16. augustā, Bauskas novada Vecsaules pagasta Likvertenos, Pļavas ielā 42 durvis apmeklētājiem vēra jauns tūrisma objekts...

Nenokavē vasaru: uzzini kā un kur pilsētā pagatavot grilētu maltīti darba dienas vakarā

Vasaras Latvijā ir īsas un augusta sākums nereti ir brīdis, kad sākam satraukties, vai pagūsim vēl izbaudīt un izgaršot vasaru....

Goda ģimenes var bez maksas izmantot ātrās drošības pārbaudes kontrolpunktu lidostā «Rīga»

Lidosta “Rīga” ir iesaistījusies Latvijas Goda ģimeņu programmā un piedāvā Goda ģimenes programmas dalībniekiem bez maksas izmantot ātrās drošības pārbaudes kontrolpunktu...

Koknesē atklāj Kultūras tūrisma Glempingu - sesto visā Latvijā

Bioloģiskā saimniecība Janavas atrodas Daugavas dabas parkā, kur bagātīgi aug daudzveidīgas ziedu un augu sugas. Saimniece Anta Kučere no tām veido zāļu tējas...

Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.68773913sec.