Aicina iepazīt Liepāju

Apskates objekti Vecliepājā:

Sv. Trīsvienības baznīca – apskatāmas lielākās pasaulē nepārbūvētās mehāniskās ērģeles. No baznīcas torņa paveras brīnišķīgs skats uz pilsētas panorāmu.

Ieejas maksa:

Ls 0,20 – baznīcas apskate bērniem, pensionāriem, invalīdiem (bez kāpšanas tornī); 0,50 – baznīcas apskate pieaugušajiem.

Ls 0,20 – kāpšana tornī bērniem, pieaugušajiem – 0,50.

Baznīcas apskate ārzemju tūristiem – 1,00 Ls, kāpšana tornī – 1 Ls.

Iespējams noklausīties ērģeļmūzikas koncertu. Kā arī ērģeļmūzikas koncerts + ērģeļu demonstrēšana.

Rožu laukums – pilsētas sirds. Agrāk tirgus laukums, tagad populāra liepājnieku pulcēšanās vieta.

Pētertirgus. Sv. Annas baznīca.

Sv. Jāzepa katoļu katedrāle.

Tirgoņu iela – pirmā gājēju iela Liepājā.

Graudu iela.

Zivju iela. Mūzikas klubs “Pablo”. Latvijas 1. Rokkafejnīca (ievērojama arī kā savdabīgs muzejs, kurā varat apskatīt Raimonda Paula čības, grupas Rednex dalībnieka zābakus, Tomasa Kleina bikses, Pita Andersona žaketi, Mitrohina ģitāru, grupas “Tumsa” muzeju un citas interesantas lietas).

Pilsētas bibliotēka.

Kungu iela. Pētera I namiņš.

Amatnieku nams – iespēja aplūkot pasaulē garākās dzintara krelles (123 m), kā arī pašiem mēģināt aust ar stellēm.

Liepājas muzejs. Liepājas muzeja filiāle “Liepāja okupāciju režīmos”.

Jūrmalas parks – viens no lielākajiem stādītajiem parkiem Baltijā, jauka pastaigu vieta. Parkā atrodas koncertestrāde “Pūt, vējiņi!”, kur vasarā tiek organizēti vairāki festivāli un koncerti, boulinga klubs “Dzintara boulings” vairākas vasaras kafejnīcas, bērnu rotaļu laukums, skeitparks.

Zilā karoga pludmale.

Promenāde – pastaigu un atpūtas vieta ar strūklaku, skatu laukumu un dzintara pulksteni. Šeit arī šī gada sākumā atklātais mūzikas klubs “The Fontaine Palace”, kas vairākkārt priecējis apmeklētājus ar interesantiem tematiskajiem pasākumiem, kā arī pašmāju un ārzemju mūziķu koncertiem.

Sv. Meinarda baznīca – Vatikāna dāvana Liepājai. Šī ēka bija Vatikāna paviljons izstādē EXPO 2000.

 

Aktivitātes:

Izbrauciens ar jahtu “Palsa” – braucieni notiek: piektdienās plkst. 18:00, sestdienās un svētdienās plkst. 12:00, 14:00, 16:00, 18:00. Piedāvā izīrēt jahtu individuāliem braucieniem (skolēnu grupas, kāzu svinības utt.). Piedāvā profesionāla gida pakalpojumus, kurš brauciena laikā pastāstīs par Liepājas un Liepājas ostas vēsturi. Piedāvā arī ceļojumu pa Baltijas jūru uz Gotlandes salu.

Ekskursija “Tiksimies Rožu laukumā” – iepazīt Liepājas sirdi.... Izbaudīt šauro ieliņu romantiku.... Nāc pastaigā pa Liepāju gida pavadībā katru dienu plkst. 14:00 no Rožu laukuma. Ekskursijas ilgums ~ 2 stundas. Cena – 1, 50 Ls / pers.

Ekskursija pa Liepājas vēsturiskajām spoku un baiso notikumu vietām – notiek Liepājā gan virs zemes, gan zem zemes, un ilgst ~ 2, 5 h. Ekskursijas cena – 2 Ls / pers.

Spoku izrādes pazemē – asu izjūtu cienītājiem. Cena – 1 Ls / pers. Mazajiem apslēptās mantas meklēšana pazemē 1 h garumā. Cena – 0, 50 Ls / pers.

Realitātes izrāde “Aiz restēm” Karostas cietumā. Vairāk informācijas Karostas cietuma mājas lapā – www.karostascietums.lv

Ekskursija ar Liepājas tramvaju – Liepāja ir daudzveidīga. Un šis ir viens no veidiem kā paraudzīties uz Liepāju mazliet citādi – caur senākā elektriskā tramvaja Baltijā logu.

Ekskursija Liepājas teātrī – Liepājas teātris piedāvā ne tikai izrādes, bet arī ekskursijas pa teātra aizkulisēm un tīkamus atpūtas mirkļus teātra kafejnīcā “Būt vai nebūt”.

Ekskursija tipogrāfijā “Kurzemes Vārds” – lielākais reģionālais laikraksts Latvijā aicina Jūs apskatīt 2004. gadā modernizēto ar jaunākās paaudzes poligrāfisko centru aprīkoto laikraksta tipogrāfiju.

Ekskursija “Laumas” – lielākais veļas ražotājs Austrumeiropā - rūpnīcā – īpašs piedāvājums skolēnu grupām.

Atpūta latviešu tautas tradīciju garā – “Lustēšanās latvju garā!” -

 

Pasākuma norise:

  • jūras piekrastes dabas apskate;
  • iepazīšanās ar vietējiem vēstures objektiem;
  • viesu izklaide ar folkloristu dziesmām, ampelēšanos un līdzi dancināšanu;
  • zivju ķeršana, kūpināšana un zivju zupas vārīšana;
  • tautas daiļamata meistaru suvenīru tirgus;
  • iepazīšanās ar smēdi un kalēja amatu;
  • Liepājas pilsētas un rajona tautas deju kolektīvu mākslinieku koncerts;
  • latvju virtuves baudīšana;
  • iešana īstā lauku pirtī;
  • zaļumballe kopā ar jautriem muzikantiem.

Kopējais pasākuma norises laiks - apmēram 5 – 8 stundas.

Vindsērfinga klubs “Rietumkrasts” – sīkāka informācija - 9499490; 9187779, kā arī www.rietumkrasts.lv

Boulinga klubs “Dzintara boulings” – viens no modernākajiem boulinga centriem Latvijā – 8 celiņi, biljarda galds, gaisa hokejs.

Lidojums pār Liepāju / planierisms – vienreizēja iespēja apskatīt Liepāju no putna lidojuma. No augšas skats uz pilsētu ir pavisam citāds, un sajūtas, protams, arī...

Minigolfs Jūrmalas parkā.

Peintbols – azartiskas spēles draugu lokā Karostas fortos.

Ekskursija “Liepājas metalurgā” – Vienā no interesantākajiem ražošanas uzņēmumiem Baltijā. Piesakot ekskursiju, jums būs iespēja izsekot šī uzņēmuma vēsturei no pašiem pirmsākumiem. Paši savām acīm redzēsiet, kā metāls kļūst par uguni un uguns par metālu, kā pa velmētavas ceha sliedēm lien sarkanas metāla “čūskas” un vēl daudz ko citu interesantu. Īpaši gaidītas skolēnu grupas.

Ekskursija “Liepājas tipogrāfijā” – aicina visus interesentus iepazīties ar ražošanas procesu un iespējām apgūt poligrāfijas profesijas.

 

Apskates objekti Karostā:

Sv. Nikolaja pareizticīgo katedrāle – viens no lielākajiem dievnamiem Latvijā (1500 sēdvietas). Padomju laikos baznīcā bijusi gan sporta zāle, gan kinoteātris.

Karostas virssardzes ēka – sākotnēji celta Karostas hospitāļa vajadzībām. Vēlāk sodu tajā izcietuši gan 1905.g. revolūcijas dalībnieki, gan vācu armijas dezertieri, gan privātpersonas. Pēdējās piezīmes uz kameras sienām ieslodzītie atstājuši vēl 1997. g.

Tagad Karostas cietums piedāvā ekskursijas un realitātes izrādi “Aiz restēm”, kā arī nakšņošanas iespējas. Jaunākais no piedāvājumiem Karostas cietumā – iespēja organizēt un svinēt vecpuišu ballītes interesantā veidā!

Sv. Nikolaja Pareizticīgo jūras katedrāle.

Karostas manēža – bijusī zirgu izjādes un ģimnastikas manēža.

Ziemeļu mols – pa molu var iebraukt jūrā apmēram 1 km tālu. Blakus molam - vindsērfinga klubs “Rietumkrasts” (tel. 9499490)

Ziemeļu forti – nocietinājuma sistēma, ko apkārt Liepājai izveidoja no 1894. līdz 1908. g. Gida pavadībā lāpu gaismā ir iespēja izstaigāt pazemes labirintus.

Baltijas valstu ūdenslīdēju mācību centrs – lieliska iespēja apskatīt mācību centru, kas ir militārs objekts. Interesentiem tiek piedāvātas ekskursijas trešdienās.

 

Naktsmītnes Liepājā

Jaunumi!viesu nams “Helvita” (Bernātu iela 11) ar 15 komfortabliem numuriņiem, saunu, apsargājamu autostāvvietu. Cenas sākot no 15 Ls.

viesnīca “Beach Hotel Liepāja” (Kr. Barona iela 14) – ar 22 numuriņiem, konferenču zāle, autostāvvieta. Cenas sākot no 10 Ls. Vairāk informācijas - www.liepajahotel.lv

 

 

Sīkāka informācija: Lejaskurzemes Tūrisma informācijas birojs

Lielā iela 11, Liepāja; LV – 3401

Tel./fax. 3480808; mob. 9402111; ltib@apollo.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 21.05.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 18.05.2024 Iepazīsti dabas takas un parkus Bauskā Bauskas TIC
Iepazīsti Bauskas apkārtnes dabas takas un parkus! | Skatīt vairāk
Rūjienas saldējuma svētki Valmieras novada Tūrisma pārvalde
25.maijā Rūjienā norisināsies, iespējams, gardākie svētki šajā pusē - Rūjienas saldējuma svētki! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.78840113sec.