Uz ekskursiju kuģīša "Hercogs Jēkabs" būs audiogids

Biznesa inkubatorā radītais uzņēmums SIA Mobilās Sistēmas strādā pie jauna produkta - mTour-GPS jeb audiogida uz ekskursiju kuģīša Hercogs Jēkabs.

Šā gada sākumā no Biznesa inkubatora telpām uz Ventspils Augsto tehnoloģiju parku pārcēlās uzņēmums SIA Mobilās Sistēmas. Tādējādi šis inovatīvo elektronisko sistēmu izstrādātājs kļuvis par vienu no pirmajiem uzņēmumiem, kurš pamet Biznesa inkubatoru, lai uzsāktu patstāvīgu uzņēmējdarbību.

Tagad SIA Mobilās Sistēmas strādā pie jauna produkta - mTour-GPS jeb audiogida uz ekskursiju kuģīša Hercogs Jēkabs. Šo ideju A. Dembovsksis nolūkojis uz šādiem kuģīšiem dažādās Eiropas pilsētās. Piemēram, Amsterdamā redzēts audiogids, kuru, spiežot pogas, kontrolē kapteinis.

«Mums radās ideja izveidot audiogidu, izmantojot globālās pozicionēšanās sitēmu jeb GPS. Dators sezonas sākumā, aprīlī, tiktu ieslēgts, bet oktobrī - izslēgts. Kapteinim nebūtu tam nemaz jāpieskaras, audiogids darbotos pats. Tūrists noīrē bezvadu austiņas un var pastaigāties pa kuģa klāju, klausoties aprakstu latviešu, krievu vai angļu valodā par tuvumā esošo apskates objektu,» tā portālam Ventas Balss atzīmē valdes priekšsēdētājs A. Dembovskis.

Audiogids, kas darbojas savienojumā ar globālo pozicionēšanās sitēmu, ir neaizvietojams tādā ziņā, ka audioieraksts automātiski tiek atskaņots par to objektu, kura tuvumā kuģis atrodas. Aprīlī, kad kuģīti paredzēts nolaist ūdenī, notiks audiogida testēšana, un, visticamāk, jau maijā Hercoga Jēkaba pasažieri varēs izmantot jauno pakalpojumu. Nākamais uzņēmuma izaugsmes solis saistīts ar mTour-GPS produkta eksportu, piegādājot tehnoloģijas ārvalstu ekskursiju kuģīšu operatoriem, īpašniekiem un būvētājiem.

Pirmais Mobilo Sistēmu produkts bija mTour-IVR. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andis Dembovskis skaidro, ka šis pakalpojums tiek reklamēts arī kā Audiogids tavā tālrunī. Produkta lietošanas tiesības tika nodotas citam Biznesa inkubatora uzņēmumam - SIA AudioGids, kurš pie galvenajiem pilsētas tūrisma apskates objektiem uzstādīja informatīvās plāksnītes ar tālruņa numuriem, zvanot uz kuriem, tūristi un citi interesenti par samaksu savā mobilajā tālrunī var noklausīties informatīvu aprakstu vairākās valodās par konkrēto objektu.

Īsumā par uzņēmumu:

2006. gada sākumā Ventspils Augsto tehnoloģiju parks sadarbībā ar Ventspils Augstskolu un pilsētas domi izveidoja Biznesa inkubatoru, kura uzdevums bija atbalstīt jaunu tehnoloģisko nozaru uzņēmumu veidošanos Ventspilī un sekmēt to izaugsmi pirmajos darbības gados, lai atstājot inkubatoru, tie būtu finansiāli un ekonomiski patstāvīgi. Inkubators piedāvā uzņēmumiem lētāku telpu īri, palīdzību biznesa plānu un projektu izstrādē un atbalstu privātā finansējuma un partneru piesaistē.
Kopš pašiem pirmsākumiem inkubatorā darbojās Ventspils Augstskolas studentu dibinātais uzņēmums SIA Mobilās Sistēmas, saņemot atbalstu pirmo produktu izstrādei. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ernsta Glika vārds mūsdienu Alūksnē Alūksnes TIC
Atzīmējot mācītāja un skolotāja Ernsta Glika 370.gadadienu, aicinām doties aptuveni 4 kilometrus garā pastaigā iepazīstot vietas Alūksnē. | Skatīt vairāk
🇬🇷 Vasaras piedzīvojums Peloponesā! Latvia Tours
Tieši Peloponesas kūrortos iespējams patverties no lielpilsētas kņadas, izbaudīt klusumu un ilgi gaidīto atpūtu. | Skatīt vairāk
no 425.00 EUR
🇨🇾 Atpūtas ceļojums uz Kipru Latvia Tours
340 saulainu dienu gadā, silta smaragdzila jūra, garšīgi ēdieni un daudzas izklaides! | Skatīt vairāk
no 299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 13.05.2024 Anta Eņģele. Māmiņdienas koncerts Valmieras novada Tūrisma pārvalde
12.maijā pl.16.00 Kultūrtelpa Akustika ielūdz uz māmiņdienai veltītu koncertu kopā ar dziesminieci Antu Eņģeli! | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57776999sec.