Rīt Kuldīgā notiks riteņbraukšanas pasākums "Eiropa domā zaļi"

30.aprīlī Kuldīgā notiks riteņbraukšanas pasākums "Eiropa domā zaļi", kura mērķis veicināt riteņbraukšanu kā alternatīvu pārvietošanās veidu Latvijā.

Pasākumu rīko Eiropas Komisijas pārstāvniecība un Nīderlandes Karalistes vēstniecība ciešā sadarbībā ar Kuldīgas pilsētas domi. Pievienoties akcijai un uz riteņiem ir aicināti sēsties gan ministri un Latvijā rezidējoši vēstnieki, gan pašvaldību pārstāvji, gan žurnālisti, gan Kuldīgas skolēni, kā arī ikviens interesents.

Nīderlandes Karalistes vēstnieks Latvijā V.E. Roberts Šudeboms: "Grūti iedomāties piemērotāku pasākumu, kas vienlaikus akcentētu vides jautājumus un vērstu uzmanību uz Latvijas skaisto dabu, to visu saistot ar holandiešu pieredzi riteņbraukšanā. Es esmu pārliecināts, ka "Eiropa domā zaļi" būs veiksmīgs pasākums, kas kļūs par ikgadēju tradīciju."

Iveta Šulca, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja: "Iespējas rīkoties atbildīgi ir ik uz soļa. Ik sīkumos. Neļaut ūdenim tecēt no krāna vai atstāt gaismu ieslēgtu bez jēgas, lietot mazāk pesticīdus, plastmasas vietā lietot papīra vai auduma maisiņus, biežāk izmantot videi draudzīgo transportu. Uz velobraucienu aicinām, lai pievērstu sabiedrības uzmanību nepieciešamībai domāt un rīkoties zaļi."

Inga Bērziņa, Kuldīgas domes priekšsēdētāja : "Kuldīgas vecpilsēta Ventas senlejā ir neatkārtojams vienots ansamblis, kādam līdzīga nav ne Latvijā, ne citviet Eiropā. Mēs lepojamies ar savu pilsētu un esam gandarīti uzņemt velodienas dalībniekus Kuldīgā. Brauciet ciemos, baudiet pirmos saules starus, spirgto vēju un patīkamas emocijas!"

Reģistrācija pasākumam sāksies plkst. 12:00 Kuldīgas Rātslaukumā. Plkst.13:00 ceļavārdus teiks Nīderlandes Karalistes vēstnieks Latvijā V.E. Roberts Šudeboms, EK pārstāvniecības Latvijā vadītāja Iveta Šulca un Kuldīgas domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa.

Starts velobraucējiem tiks dots plkst. 13:30. Veicamā trase būs 18 kilometru gara ar pieturas punktiem Kuldīgas skaistākajās vietās. Trase vedīs cauri Kuldīgas vecpilsētai, garām Sv.Katrīnas baznīcai, pāri Alekšupītes ūdenskrituma tiltiņam līdz Pils ielai, no kuras paveras burvīgs skats uz Eiropas platāko ūdenskritumu Ventas rumbu.

Brauciena dalībniekiem būs iespēja vērot unikālo dabas parādību – pāri rumbai lecošās vimbas, kas savā nārsta ceļā dodas augšup pa Ventu. Pēc tam ceļš vedīs uz "melno kolku" jeb 15 m augstu krauju ar iežu atsegumiem Ventas krasta ārējā līkumā. Pēc brauciena pa gleznainu meža ceļu dalībnieki piestās Kuldīgas mākslinieka Valda Līcīša lauku sētā, pēc nelielas atpūtas pa Padures pagasta lauku ceļu dalībnieki atgriezīsies pilsētā.

Velobraucēji var rēķināties gan ar kafiju pirms ceļa, gan ar atspirdzinājumiem pusceļā. Kuldīgas domē būs norādes uz pārģērbšanās telpu.

Ir padomāts arī par līdzjutējiem, kuri varēs piedalīties dažādās aktivitātes, gaidot atpakaļ riteņbraucējus. Viņiem būs iespēja piedalīties konkursos, iegūt informāciju par Eiropas Savienības aktualitātēm, Holandes dienām, kā arī Kuldīgas pilsētas piedāvātajām iespējām. Uzstāsies grupa R.A.P. Pasākums noslēgsies līdz plkst. 15:30.

Velodiena Kuldīgā ir viens no Eiropas nedēļas un Holandes dienu pasākumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 16.05.2024 Lielais plosts 2024 TAKA
Šī gada 25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
🇹🇷 𝐓𝐔𝐑𝐂𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Izdevīgākie ceļojumu piedāvājumi un labākās cenas atpūtai Turcijā. Sāc plānot savu sapņu ceļojumu uz Turciju un veic rezervāciju jau šodien! | Skatīt vairāk
no 305.00 EUR
Ernsta Glika vārds mūsdienu Alūksnē Alūksnes TIC
Atzīmējot mācītāja un skolotāja Ernsta Glika 370.gadadienu, aicinām doties aptuveni 4 kilometrus garā pastaigā iepazīstot vietas Alūksnē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46581411sec.