Līvas tirgū būs pirātu zupa, oļi un veģetārie cigāri

Pirātu zupa, oļi un veģetārie cigāri –tik neparastu pirātu ēdienu klāstu, kā arī Kurzemei raksturīgo koču un skābputru šosestdien gaidāmajā Līvas tirgū Liepājā piedāvās labākie Kurzemes pavāri. 24.maijā no pulksten 10.00 līdz 16.00 varēs ne vien brangi izēsties, bet arī izdziedāties, izdejoties un, protams, iepirkties. Savus labākos darinājumus uz Līvas tirgu Liepājā būs atveduši aptuveni simts Latvijas, Lietuvas un Igaunijas amatnieki. Tirgū būs arī plašs puķu, koku un krūmu stādu klāsts, kā arī mājdzīvnieku izstāde.

Līdzās gardajai maizei, sieram, amatnieku desiņām, šķovētiem kāpostiem, zivīm, piparkūkām un citiem kārumiem, ko parasti piedāvā Līvas tirgus, šogad tirgus apmeklētāji varēs baudīt arī īpašu pirātu maltīti - pirātu zupu, pirātu oļus, veģetāros cigārus, tēju ar rumu u.c. Tirdziniekiem tiks piedāvāti arī pēc senām Kurzemes receptēm gatavoti ēdieni – skābputra un koča, kā arī uz uguns cepts sivēns. „Cido” grupa mazākos pasākuma apmeklētājus iepriecinās ar jauno dzērienu degustāciju.

Aptuveni 100 amatnieki no dažādām Latvijas pilsētām, kā arī Lietuvas un Igaunijas tirgos pašu darināto un rādīs savas amata prasmes. Lietuviešu amatnieki tirgus apmeklētājiem piedāvās interesantu formu spilvenus, šamota keramiku un uz veciem dēļiem gleznotas gleznas, savukārt, igauņi interesentus priecēs ar neparastiem un oriģināliem lina apģērbiem. Studija „Kursa” interesentiem rādīs aušanas procesu no sākuma līdz beigām. Tāpat katram interesentam būs iespēja apgūt jaunas prasmes un izmēģināt savas spējas veidojot podus, pinot grozus, veidojot auduma vai filca izstrādājumus. Tirgus piedāvās arī pārvērtību darbnīcu, kurā Rīgas 34. arodvidusskolas vizāžisti palīdzēs iegūt pirātu cienīgu izskatu – iegūt tetovējumus, uzkrāsot zilu aci, tāpat būs iespēja veikt vecināšanas un atjaunošanas procedūras, kuru rezultātā jaunais varēs pārtapt par vecu un otrādi.

Jaunākajiem pasākuma apmeklētajiem būs savs spēļu un radošo darbnīcu laukums „Muzikālie pirkstiņi”. No pulksten 11.00-16.00 tajā būs atvērtas dažādas radošās darbnīcas, rotaļas un spēles vadīs Jūrnieks un Pepija, skanēs dziesmas un tiks dejotas dejas, neiztrūks klaunāde, cirks un teātra spēlēšana, tāpat kā labdarības izsole un citas izdarības.

Svētku kņadu uzturēs mežonīgie pirāti un cirks, acis priecēs jaunu un vecu laiku tērpu skates, tirdziniekiem muzicēs folkloras kopas „LAIKSNE”, „ABRA” un „LAIMAS MUZYKANTI”, folkloras deju kopa „DANDARI”, grupa „DZELZS VILKS” u.c., bet par pastāvīgu līksmību un jautru noskaņu rūpēsies jūrā rūdītais piedzīvojumu meklētājs Jānis un Līvas ciema pārvaldniece, zivju tirgotāja Liene.

Kopš 2003.gada, kad tika svinēta Liepājas pilsētas vārda diena jeb 750.gadadiena kopš pirmo reizi vēstures dokumentos minēts pilsētas priekšteča - Līvas ciema vārds, Līvas tirgus izveidojies par krāšņu un skanīgu tradīciju, kas ievada pasākumiem bagāto Liepājas vasaru. Līvas tirgus būtība ir saglabāt un atspoguļot senās tautas mākslas un daiļamatniecības tradīcijas, kas raksturīgas Liepājai, Liepājas reģionam un Kurzemei.

Līvas tirgu organizē Liepājas Kultūras pārvalde, pasākumu atbalsta Līvu alus - īstu vīru alus. Bērnu radošo darbnīcu norisi atbalsta Maxima.

Pasākuma organizētāji brīdina, ka Līvas tirgus norises un tā iekārtošanas laikā no 23.maija pulksten 19.00 līdz 24.maija pulksten 19.00 norises vietā paredzēti satiksmes ierobežojumi. Privātā un sabiedriskā transporta kustība būs slēgta sekojošās ielās:

Kuršu ielā posmā no Rožu ielas līdz Jūrmalas ielai un Ezera ielai,

Siena ielā posmā no E.Veidenbauma ielas līdz K.Ukstiņa ielai,

Klaipēdas iela būs slēgta krustojumā pie viesnīcas „Kolumbs” (Jūrmalas/Ezera ielas),

K.Ukstiņa iela, kas ieziet uz Kuršu ielas, transportam, t.sk. sabiedriskajam transportam būs slēgta pie Bārtas ielas. Tāpat būs slēgts stāvlaukums pie Liepājas pilsētas Domes Rožu ielā, kā arī būs apgrūtināta privātā transporta izbraukšana uz Siena ielas no tai blakus esošo namu pagalmiem.

Slēgto posmu apbraukšana sabiedriskajam transportam notiks sekojošā kārtībā:

3.,4.,9. un 10. maršruta autobusiem

Virzienā uz M.Ķempes ielu – Kuršu laukums, E.Veidenbauma iela (pagaidu pietura noteikta E.Veidenbauma ielā), Pļavu iela līdz Ezera ielai un tālāk saskaņā ar maršrutu.

Virzienā uz centru – Ganību iela, E.Veidenbauma iela, Kuršu laukums un tālāk saskaņā ar maršrutu.

11.,14.,909. un Nīcas virziena autobusiem

Virzienā uz Klaipēdas ielu – Lielā iela, Katoļu iela, pa labi uz Peldu ielu (pietura Peldu ielā), Ūliha iela un tālāk saskaņā ar maršrutu.

Virzienā uz centru – Ūliha iela, Peldu iela (pietura pie Sadzīves pakalpojumu nama), Malkas iela, Kungu iela, Lielā iela un tālāk pa maršrutu.

Durbes virziena maršrutu autobusi pasažierus varēs uzņem un izsēdināt peldu ielā pie Sadzīves pakalpojumu ēkas.

Maz ietilpības autobusiem (līdz 16 sēdvietām) maršrutā Nr.2, Nr.3 un Nr.4 noteiktas šādas maršruta izmaiņas:

Virzienā uz Mirdzas Ķempes ielu:

Kuršu laukums, Eduarda Veidenbauma iela (pagaidu pietura Eduarda Veidenbauma ielā),

Pļavu iela līdz Ezera ielai, tālāk pa maršrutu;

Virzienā uz centru:

Ganību iela, Eduarda Veidenbauma iela, Kuršu laukums, tālāk pa maršrutu.

Līvas tirgus programma

24. aprīlī no 10.00-16.00

Siena tirgus laukumā, Kuršu ielā

Lielajā izrādīšanās placī– uz skatuves muzicēs:

11.00 Folkloras kopa „LAIKSNE”

12.00 Folkloras deju kopa „DANDARI”

13.00 Folkloras kopa „ABRA”

14.00 Folkloras grupa „LAIMAS MUZYKANTI”

15.00 Grupa „DZELZS VILKS

Pie tirgus vārtiem muzicēs:

11.00 – 12.30 Rucavas lauku kapela „PAURUPĪTE”

12.30 – 14.00 „MASKAČKAS SPĒLMAŅI”

14.00 – 15.30 Kapela „DANDARI”

Bērnu laukumā „Muzikālie pirkstiņi”:

Radošās darbnīcas, rotaļas, spēles, dziesmas, dejas, klaunāde, cirks, teātra spēlēšana, labdarības izsole un citas izdarības

Liepājas tūrisma sezonas atklāšana:

12.00-14.00 „Liepāja kā pa notīm” jaunā maršruta atklāšana ar kumēdiņiem un vērtīgu balvu izlozi

Bezmaksas ekskursijas pa netradicionāliem Liepājas maršrutiem:

11.00 „Liepāja – Latvijas galvaspilsēta”

14.00 „Liepājas vertikāles”

Tūrisma maršruta un ekskursiju sākums Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojā, Rožu laukumā 5/6

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 12.05.2024 TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.05.2024 - 13.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 15.05.2024 Muzeju nakts Vecsalienas muižas pilī. TAKA
18. maijā no plkst. 18.00 līdz 24.00 sadarbībā ar biedrību “Lauku studija” Vecsalienas muižas pilī notiks pasākums “Izgaismo pili” | Skatīt vairāk
“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81145096sec.