Slīterē ir sācies Ogu laiks

Šogad Slīteres bākā visos stāvos ir nomainītas ekspozīcijas. Aicinām iepazīties ar Baltijas jūras attīstības stadijām pēcledus laikmetā. Kāpēc ezers tapa par jūru, atkal par ezeru un šodien ir Baltijas jūra, palīdzēs saprast ģeologa Jāņa Lapinska sagatavotā informācija un attēli. Slīteres nacionālā parka administrācijas zinātnieki sagatavojuši informāciju par kāpu augiem un dzīvniekiem.

Viskrāšņākais ir otrais stāvs, kurā redzami Dundagas bērnu dienas centra „Mājas” darbiņi par tēmu „Es savai jūrai!”

Bākas augšējais stāvs, atvēlēts arhitekta Egona Bērziņa pētījumam par līvu dzīvi jūrmalas ciemos no Sīkraga līdz Kolkai. Un tieši šeit paveras lielisks skats pār Slīteres mežiem un jūru līdz pat Sāmsalai Igaunijā.

Slīteres dabas takā sācies „ogu laiks”. Takā var apskatīt daudziem zināmās ogas: mellenes, brūklenes, dzērvenes, kā arī mazāk pamanītās krūkļu, visteņu, irbeņu un maijpuķīšu ogas. Tās pamanīt palīdzēs gids.

Slīteres dabas taka atrodas rezervāta zonā un ekskursijas pieejamas piektdienās, sestdienās, svētdienās, ieteicams iepriekš pieteikt pa telefonu 63291066.

Tūristi var izstaigāt arī Kolkas raga priežu un Ēvažu stāvkrasts takas. Bet Pēterezera dabas taka ir īstā, lai nobaudītu ogas un atrastu sēnes.

Apmeklētājiem, kuri vēlas Slīteres nacionālā parka teritorijā lasīt ogas un sēnes, lūgums ņemt vērā, ka izmantot speciālas vākšanas palīgierīces savvaļas ogu un sēņu lasīšanā ir aizliegts. Būsim saudzīgi pret dabu!

Sīkāka informācija: www.slitere.gov.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Piedzīvojumu, atpūtas un garšas oāze! Latvia Tours
Tās ir baltas, bezgalīgas smilšu pludmales, komfortablas viesnīcas, tūkstošgadu sena kultūra, spilgta un daudzveidīga dzīve. | Skatīt vairāk
no 325.00 EUR
50% atlaide kurīziem 2025. gadā - Nenokavē Estravel Latvia
AGRĀ IZPĀRDOŠANA - 50%. // Iepazīstiet grieķu kultūru un salas kruīza ceļojumā ar Celestyal Cruises. 21.03., 28.03., 31.10., 07.11. un 14.11.2025. // | Skatīt vairāk
no 249 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.05.2024 - 20.05.2024 🇬🇷 KRĒTA tikai no 243 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskas košas dabas ainavas, saules pielietas pludmales, daudzveidīga virtuve un nesteidzīgs dzīvesstils. Izbaudiet vasaras brīvdienu pilnību | Skatīt vairāk
no 243 EUR
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.48039508sec.