Kuldīgā notiks 5. pavasara palu šovs "Lido Zivis Kuldīgā"

Arī šopavasar notiek 5. pavasara palu šovs "Lido Zivis Kuldīgā"

PROGRAMMA:

Sestdien, 25.aprīlī no 11:00 līdz 15:00

Muzeja parkā, Alekšupītē, Ventā, Kūravā, RPIVA sētā un vecpilsētā

6:00-12:00 Vimbu makšķerēšanas sacensības.

RPIVA sētā Zivju tirgus un citi labumi.

Muzeja sētā: Fotodarbnīca- pārvērtību salons, zivju zupa uz vaļņa.

Muzeja parka skatuve:
11:00 - Tūrisma sezonas atklāšana

11:30 - Dejo Bandava un Kuldīgas seniori
12:00 - Mūzikas studija Rondo
13:00 - Makšķernieku apbalvošana
13:30 - Dejo bērnu deju kolektīvi

Kūravā (Baznīcas ielā 34) 3.stāstnieku festivāls Ziv zup ar garšvielām
10:00 G.Pakalna priekšlasījums Stāstnieku kustība Latvijā un pasaulē
11:00 Zivju zupas vārīšana un akcija – šķīvis zupas apmaiņā pret stāstu
Ventspils puses un vēja dziesmas dzied folkloras kopa Senču putekļi.

Muzeja parka gravā

13:00 Arheologs - mūsdienu mākslas performance ar skaņas un dzīvās uguns efektiem.Šauļu mākslinieku grupa Arunas un Redas Uogintu vadībā.

Muzeja parkā: Amatnieku tirdziņš, kā arī Novada muzeja, Galvenās bibliotēkas, Virkas muižas, Smukumbodes, Kuldīgas skautu un Kultūras centra sarūpētās atrakcijas, spēles, radošās darbnīcas, izstādes un kuģu puiku skola.

Novada muzejā: 12:00 izstādes Veļas diena atklāšana.

Mākslas nārsta ekspresizstādes no 11:00 – 15:00
Baznīcas ielā 7 -Rīta pelde – terakotas skulptūru grupa. Mākslinieces Kristīne Lazdāne, Anda Poikāne.
Baznīcas ielā 17 -Neparastā restaurācija – izstāde-radošā darbnīca. Mākliniece Inga Meldere un LMA Restaurācijas katedras studenti.
Liepājas ielā 1 -Venēcijas sajūtas – gleznas, noskaņas un skices. Māksliniece Ginta Stavrovska.
Pie Pagrabiņa -Pret straumi - stikla mākslas izstāde. Mākslinieces Iveta Brence, Solvita Bruže, Inita Ēmane, Vika Šulca.
Pasta ielā 5 -Jaunāko kolekciju demonstrējumi, stila konsultācijas, tērpi ar jūrnieku apģērba elementiem. Piedāvā Patrīcija.
Metropole -Kuldīgas mākslas skolas Pavasara izstāde restorāna Metropole skatlogos
Smukumbode -Konkursi - izstādes Rotuballe un Pavasarī mostas.

Sestdien, 25.aprīlī, 16:00
ASV Gaisa spēku Eiropā orķestra KONCERTS
Ar ASV vēstniecības un Latvijas Nacionālo bruņoto spēku atbalstu Kuldīgā koncertēs:
klarnešu kvartets Heritage Winds;
diksilenda sekstets Wings of Dixie;
NBS Štāba orķestra klarnešu kvartets Quattro Differente.
Kuldīgas kultūras centrā. Ieeja brīva.


Sestdien,25.aprīlī, 18:00
Bērnu deju kolektīvu KONCERTS
BDK Teiksmiņa (Rīga) - vad. I.Pulmane, BDK Jampadracis (Limbaži) - vad. A.Lēnmanis BDK Mēmelīte (Bauska) - vad. L.Zeibote, BDK Stariņš (Kuldīga) - vad. Z.Serdante.
Kuldīgas kultūras centrā. Ieeja brīva.

Sestdien, 25.aprīlī,19:00
KORU KONCERTS
Sv.Katrīnas baznīcā Koncertā Tā Kunga krusts, kas veltīts Kuldīgas Sv.Katrīnas draudzes atjaunošanas 20 gadu jubilejai, piedalīsies Rīgas Sv.Mateja baznīcas draudzes koris, Ventspils kultūras centra sieviešu koris Venda, Kuldīgas kultūras centra kamerkoris Rāte, ērģelniece Marta Ozoliņa un flautiste Laura Brēdiķe.

Sestdien, 25. aprīlī pasākuma “Lido zivis” ietvaros Latvijas un Lietuvas mākslinieki ielūkosies Kuldīgas vēstures līkločos, lai veidotu mūsdienu mākslas interpretācijas senajās ēkās un pilsētvidē.
“Mākslas nārsta” radošās akcijas organizēšana pagājušajā gadā Kuldīgas vecpilsētas senajās ēkās guva ļoti labas atsauksmes no māksliniekiem un mākslas vērotājiem, tādēļ tika nolemts arī šogad šo tradīciju turpināt. Šogad varēs aplūkot 4 ekspressizstādes un mūsdienu mākslas performanci, kā arī piedalīties radošajās darbnīcās mākslinieku vadībā.

Šī gada “Mākslas nārstu” Kuldīgā vieno koncepcija: “Kuldīdznieku simtgadīgie nami sarindojušies Ventas un Alekšupes krastos, dzīve starp divām upēm, kopīgi likteņi un vienoti dzīvesstāsti. Jebkura sabiedrība dzīvo savā laikā un telpā. Ātri gaistošā dimensija – laiks, atstāj cilvēku darbības nospiedumus reālajā telpā, ko pētot, iegūstam liecības par aizgājušo laiku, redzam, kas cilvēkiem reiz bijis nozīmīgs, bet kas - tikai dekorācija, bez kā nav iespējama cilvēciskas būtnes dzīve.
Arī Kuldīga reiz bijusi galvaspilsēta. Šeit vēl atceras Kurzemes-Zemgales hercogisti un tās zelta laikmetu hercoga Jēkaba valdīšanas laikā. Jau no hercogistes laikiem Kuldīgā darbojušās dažādas cunftes, vēlāk – fabrikas un darbnīcas, ražoti Krievijā pirmie ugunsdrošie sērkociņi, bijusi sava liķieru fabrika un no Riežupes alu smalkajām smiltīm ražots logu stikls, pārstrādāta vietējā lauksaimniecības produkcija, pat audzēti zīdtārpiņi. Katrai ielai, katram namam ir savs stāsts, kurā, kā jau dzīvē pierasts, savijas nopietnais, jautrais un traģiskais. Latvijas un ārvalstu mākslinieki aicināti ielūkoties Kuldīgas logu acīs, lai savos darbos ietvertu un interpretētu pilsētas savdabību gadsimtu līkločos, atklājot pilsētas dvēseli.”

Baznīcas ielas 7 nama baltajā vestibilā varēs aplūkot terakotas skulptūru grupu “Rīta pelde” mākslinieču Kristīnes Lazdānes un Andas Poikānes izpildījumā. Savukārt Stafenhāgena namā Baznīcas ielā 17 uz “Neparasto restaurāciju” jeb izstādi-radošo darbnīcu aicinās māksliniece Inga Meldere un LMA Restaurācijas katedras studenti. Šeit profesionālu restauratoru vadībā varēs iepazīt un izmēģināt dažādas vēsturiskās kāpņu telpu dekorēšanas tehnikas.
Liepājas ielas 1 noslēpumainā kāpņu telpa ielūgs aplūkot mākslinieces Gintas Stavrovskas gleznas, noskaņas un skices izstādē “Venēcijas sajūtas”. Māksliniece šogad pabijusi Venēcijā tieši karnevāla laikā un izstādītās skices tapušas plenērā. Jau maija sākumā šie darbi ceļos tālāk uz Itāliju, kur māksliniece piedalīsies Latviešu mākslinieku izstādē Venēcijā.

Tikai Kuldīgā iespējams vērot stikla mākslu zem klajas, šīs izstādes kuratore ir kuldīdzniece Iveta Brence. Šopavasar par izstādes vietu izvēlēta brīvdabas terase pie “Pagrabiņa”. Izstādē “Pret straumi” būs aplūkojami iepriekš vēl neizstādīti stikla darbi, kurus šogad veidojušas mākslinieces Iveta Brence, Solvita Bruže, Inita Ēmane un Vika Šulca.
Kuldīgas muzeja parka gravā, 13:00 varēsim vērot mūsdienu mākslas performanci “Arheologs” ar skaņas un dzīvās uguns efektiem Šauļu mākslinieku grupas izpildījumā. Kopā ap 10 lietuviešu mākslinieku un mūziķu Arunas un Redas Uogintu vadībā ļaus vērot neparastu uzvedumu ar krāšņām maskām un dīvainiem kostīmiem.
Papildus izstādēm, muzeja parkā būs iespēja darboties radošajās darbnīcās un izgatavot zivis visai neparastās tehnikās.

Akcijas “Mākslas nārsts” rīkotājs ir Kuldīgas Kultūras centrs, tās norises atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Kuldīgas pilsētas dome.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ernsta Glika vārds mūsdienu Alūksnē Alūksnes TIC
Atzīmējot mācītāja un skolotāja Ernsta Glika 370.gadadienu, aicinām doties aptuveni 4 kilometrus garā pastaigā iepazīstot vietas Alūksnē. | Skatīt vairāk
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.05.2024 - 17.05.2024 Te ir darbs! Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk
Dienvidu saule un šarms Maljorkā!  Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kas ilgojas pēc saules un siltuma, mīl neparastus dabasskatus un patīk gozēties lieliskās pludmalēs Vidusjūras krastā. | Skatīt vairāk
no 576.00 EUR
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,


Jaunmoku pils
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77740502sec.