Kuldīgā notiks tradicionālās "Dzīres Kuldīgā"

2009.gada 16.jūlijā ar devīzi "Iepazīt, iemīlēt, atgriezties!" sākās tradicionālais Kuldīgas pilsētas festivāls "Dzīres Kuldīgā". Tā rīkotāji Kuldīgas pilsētas dome, Kuldīgas kultūras centrs, un ģenerālsponsors "ELVI" sola, ka četrās neaizmirstamās dienās būs iespējams izbaudīt gan vecpilsētas mieru, gan oriģinālus un pat ekstrēmus pasākumus, ļauties mūzikas, teātra un citu mākslu valdzinājumam, gūstot patīkamas emocijas.

Kuldīgas pilsētas domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa aicina ļauties svētku burvībai, un aizmirst, kaut uz dažām dienām, grūtības. "Ir vasara, Kuldīgā visapkārt smaržo liepas, sabraukuši ciemiņi, gaisā jau virmo svētku sajūta. Mazliet prieka un nedaudz atelpas – to vajag ikvienam. Šogad, kā ne vienu citu gadu, svētku sajūtu palīdzējuši radīt ļoti daudz mūsu uzņēmēju. Kopā ar rīkotājiem un atbalstītājiem, ceram, ka jums patiks!" saka I.Bērziņa.

Svētku ģenerālsponsora SIA "ELVI Grupa" sabiedrisko attiecību vadītāja Vineta Grigāne uzsver: "Kuldīgas svētki jau gadu gaitā ir pierādījuši sevi kā vērienīgs un apmeklētāju mīlēts pasākums, tādēļ esam gandarīti, ka jau vairākus gadus "Dzīres Kuldīgā" iet roku rokā ar ELVI. Patīkami, ka šogad festivāls var lepoties ar lielu pašmāju mākslinieku skaitu, un ir pierādījums, ka savējie var sarīkot krāšņus un neaizmirstamus svētkus. Ceram, ka šo četru dienu laikā ne viens vien pilsētas viesis iepazīs Kuldīgu, iemīlēs to un atgriezīsies šeit vēl un vēl, bet pilsētnieki ar patiesu gandarījumu izbaudīs šo laiku un ar lepnumu par savu pilsētu!"

Pasākumi, kurus noteikti ir vērts apmeklēt, jo tos varēs redzēt tikai "Kuldīgas Dzīrēs":

Ceturtdien, 16. jūlijā, plkst. 23:40 – pārsteidzoša un emocionāla dzīru atklāšana pie vecā Ventas tilta, plkst. 00:15 – Alekšupītes sudraba līkloči ar pilsētas nakts romantiku un noslēpumiem, Hercoga Jēkaba galma aptieku un ērģelēm naktī.

Piektdien, 17. jūlijā, plkst.18:00 startēs ekstrēmais Alekšupītes skrējiens un ūdens karnevāls, bet plkst. 22:00 Pilsētas estrādē maestro Raimonds Pauls, grupa Raimonda Macata vadībā un 20 Latvijā populāru solistu sola omulību, līdzi dziedāšanu, patīkamus un neaizmirstamus mirkļus jaunā un jautrā koncertuzvedumā "Kuldīgā, krodziņā pie Paula". Biļetes var iegādāties Kuldīgas kultūras centrā, Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv.

Sestdien, 18. jūlijā, plkst. 9:00 – 17:00 Amatnieku tirdziņš Liepājas ielā un plkst. 9:00 Rātslaukumā ELVI Lielais Putra katls ar putru pēc labākajām kurzemnieku tradīcijām, no plkst. 10:00 – Garākā Brokastu Zemūdene. Plkst. 11:30 Rātslaukumā – 1. Latvijas čempionāts ātradīšanā, plkst. 12:00 Dāņu jaunā cirka grupas "De Jydske Helte" ("Varoņi no Jitlandes") muzikāla izrāde viesnīcas "Metropole" pagalmā, plkst. 18:00 Alekšupītē – ūdens superatrakcija ,,Zelta ikrs", kurā piedalīties ir katra dzīru viesa goda lieta, plkst. 21:30 – ,,Dzīru" gājiens un lielā svētku balle.

Svētdien, 19. jūlijā, Pilsētas estrādē plkst. 11:00 – 15:00 ,,Šurumburums visai ģimenei", plkst. 13:00 – ,,Ūdenspigori", plkst. 15:00 – Olu mešanas sacensības un plkst. 18:00 –noslēguma koncerts Rātslaukumā ar "Mirage Octet" un solistu Laimi Rācenāju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 18.05.2024 Iepazīsti dabas takas un parkus Bauskā Bauskas TIC
Iepazīsti Bauskas apkārtnes dabas takas un parkus! | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 15.05.2024 Margarita Balanas Lielajā dzintarā Liepājas reģiona TIB
11. maijā Liepājas Simfoniskais orķestris 143. koncertsezonu noslēgs kopā ar čellisti Margaritu Balanas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43007803sec.