Diena bez auto: orientēšanās pa pilsētu un Piedzīvojumu parka jaunā velotaka

Eiropas mobilitātes nedēļas ietvaros biedrības "Latvijas zaļā kustība" Ventspils nodaļa un Olimpiskais centrs „Ventspils” aicina ventspilniekus - gan bērnus, gan pieaugušos, piedalīties sportiskās aktivitātēs.

Pasākumu ietvaros 19. septembrī plkst. 11.00 sāksies orientēšanās sacensības pa pilsētu ar velosipēdiem. Starts tiks dots pie Ventspils Tūrisma informācijas centra Ventspilī, Dārza ielā 6. Lai piedalītos sacensībās, nepieciešams velosipēds, nelielas zināšanas orientēšanās sportā, satiksmes noteikumu zināšana un sportiskais azarts. Sacensību maršrutā būs iekļauti gan veikali, gan atpūtas centri, gan sporta un kultūras objekti. Startēt varēs individuāli un grupās, kā arī sacensību sākumu laiku katrs var izvēlēties individuāli, tas ir no plkst. 11.00- 13.00. Uzvarētājs tiks noteikts pēc labākā laika, bet, ja būs vienāds laiks, tad tiks ņemts vērā optimālākais un ekonomiskākais ceļa garums. Orientēšanās sacensībās tiks apkopota informācija par velosipēdistiem labvēlīgajiem veikaliem, iestādēm, tas ir, cik ērti var piebraukt un vai ir izvietotas velostāvvietas.

Savukārt 22. septembrī sportiski pasākumi norisināsies Piedzīvojumu parkā. Plkst. 15.00 sāksies velobrauciens cauri pilsētai maršrutā Saules, Aizsaules, Vasarnīcu, Medņu, Kr.Valdemāra, Ostas, Brīvības, Sporta un Ganību ielas. Šajā braucienā aicināti piedalīties gan pieaugušie, gan bērni, kuriem ir velosipēds, elementāras zināšanas par satiksmes noteikumiem, kā arī vēlams, lai velobrauciena dalībniekiem būtu ķiveres.

Velobrauciena noslēgumā Piedzīvojumu parkā plkst. 17.00 svinīgi tiks atklāta Piedzīvojumu parka velotaka. Jaunā velotka izveidota Piedzīvojumu parka meža zonā un tā sadalīta 3 dažādas grūtības posmos. Pirmais visvieglāk veicamais posms trasē iezīmēts zaļā krāsā un tas ir 2 km garš, vidējās grūtības posms ir iezīmēts baltā krāsā un tas ir 3 km garš, savukārt pats sarežģītākais trases posms, kas vairāk piemērots velosportistiem, ir 4 km garš un iezīmēts sarkanā krāsā. Jaunā Piedzīvojumu parka velotaka visiem aktīvās atpūtas cienītājiem būs pieejama bez maksas.

Dienas bez auto rīkošanas mērķis ir sekmēt iedzīvotāju veselības uzlabošanos un veicināt videi draudzīgāku transporta līdzekļu popularizēšanu Ventspilī. Latvijā akcija "Diena bez auto" norisinās jau kopš 2000. gada. Ar katru nākamo gadu akciju atbalsta aizvien vairāk pašvaldību – šogad jau otro gadu pēc kārtas akcijā iesaistās arī ventspilnieki. Velobrauciens cauri pilsētai un pa Piedzīvojumu parka jauno velotaku 22. septembrī nebūs sacīkstes, bet gan draudzīgs un kolektīvs maršs.

Informācija www.piedzivojumuparks.lv. Tālruņi informācijai: 29511843 (Zaiga Gavrilova „Latvijas zaļā kustība”), 63628251 (Olimpiskā centra „Ventspils” sporta un mārketinga daļa).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.05.2024 - 17.05.2024 Te ir darbs! Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 17.05.2024 Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Ventspils Olimpiskais centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50812507sec.