Kuldīgā virs Ventas rumbas lido zivis

Kuldīga ir īpaša, jo katru gadu pavasarī virs Ventas rumbas lido zivis. Šobrīd ir tieši tas brīdis, kad ikviens var vērot šo unikālo dabas parādību, kā rumbā, mugurām zaigojot, lec vimbas!

„Nedēļas nogalē brauciet ciemos uz Kuldīgu, vērojiet un fotografējiet, kā virs Ventas rumbas lido zivis! Šo unikālo dabas parādību var ieraudzīt tikai Kuldīgā!” aicina Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa.

Gadu simtiem vimbas pavasaros dodas augšup pa Ventu, savā nārsta ceļā sastopot mutuļojošo Ventas rumbu – Eiropas platāko ūdenskritumu (249 m). Pirms 300 gadiem hercoga Jēkaba laikā kuldīdznieki izdomāja unikālu zivju ķeršanas metodi – uz rumbas novietojot zivju ķeramos grozus. To dēļ Kuldīgu mēdz dēvēt par pilsētu, kur zivis ķer gaisā.

Savukārt uz vienīgo tādu pasākumu Latvijā, kas tapis par godu lidojošajām zivīm, – 6. pavasara palu šovu „Lido zivis Kuldīgā” – ikviens ielūgts nākamsestdien, 24. aprīlī. Jau tradicionāli palu šovs iezīmēs arī tūrisma sezonas atklāšanu, kas notiks 11.00 muzeja parkā, kur muzicēs popgrupa „Putas”, „Resnie putni” un Roberts Gobziņš, uzstāsies bērnu un jauniešu deju kolektīvi no Rīgas, Šauļiem, Paņevēžas, Limbažiem, Jelgavas un Kuldīgas. Pie muzeja uz vaļņa varēs nobaudīt tradicionālo zivju zupu, darbosies amatnieku tirdziņš, būs latviešu un lietuviešu mākslinieku sarūpētas radošās darbnīcas, izstādes, atrakcijas, spēles un pārsteigumi.

Savukārt pašā rīta agrumā, 6.00 Ventā būs vimbu makšķerēšanas sacensības, bet Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas sētā 11.00 - zivju tirgus un citi labumi.

Taču tā ir tikai neliela daļa no pasākumiem piesātinātās dienas. Pie Kūravas, Baznīcas ielā 34, 11.00 būs stāstnieku festivāls „Ziv zup”, 13.00 bērnu folkloras kopas dalībnieku laureātu koncerts, bet 15.00 rotaļu pēcpusdiena.

Vecpilsētā būs skatāmas mākslas izstādes, bet muzejā – Modra Rubeņa foto izstāde „Kuldīgas pilsoņi”, Kuldīgas mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde „Mans mīļais mājdzīvnieks” un izstāde „Formastērpi”.

Jums noteikti šeit ir jābūt, jo ko tādu var redzēt tikai reizi gadā! Nostāsti vēsta, ka katrs, kas palu šovā Kuldīgā nav bijis, tas pavasari nav pamanījis.

rumba

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
🇨🇾 Atpūtas ceļojums uz Kipru Latvia Tours
340 saulainu dienu gadā, silta smaragdzila jūra, garšīgi ēdieni un daudzas izklaides! | Skatīt vairāk
no 299 EUR
“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk
Līgo svinības jūras krastā Baltic Beach Hotel & SPA
23. jūnijā aicinām Jūs ciemos, lai kopīgi aizvadītu gada īsāko nakti un godam nosvinētu Līgo svētkus jūras krastā – “Baltic Beach Hotel & | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54482603sec.