Dzīres Kuldīgā jau šonedēļ [2]

Jau piecpadsmito reizi Kuldīga svin pilsētas svētkus, un septīto – „Dzīres Kuldīgā”. Šogad svētki notiks no 15.-18.07.2010.

„Var tikai apbrīnot Kuldīgas kultūras centra direktores Intas Burnevicas vadītās komandas izdomu un spēju pārsteigt katru gadu no jauna. Šogad svētki būs bagātināti ar „zelta mirkļiem” no Kuldīgas pilsētas svētku vēstures. Neiztrūkstoši notiks Kuldīgas svētku tradicionālie pasākumi – Alekšupītes skrējiens, Alekšupītes karnevāls, olu mešanas sacensībām, kas šogad pāraugs olu šovā un gājiens, kas ir svētku kulminācija. Tieši pēc šiem pasākumiem Kuldīgas svētkus atpazīst Latvijā un ārvalstīs,” saka Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa.

Dzīru gājiens sestdienas vakarā būs īpaši krāšņs, pilsētnieki tam gatavojas ļoti rūpīgi un paŗdomāti. Gājienā skatītājus priecēs arī gandrīz 8 metrus garš milzu kuģis, kā katru gadu par nepārspējamu atraktivitāti gādās apbrīnojamas izdomas bagātie Kuldīgas ugunsdzēsēji, kuriem šogad pievienosies arī pažarnieku orķestris Aināra Vildes vadībā.

Savukārt pats lielākais koncerts „Kuldīgas Dzīru” laikā notiks piektdien, plkst. 22.00. Pilsētas estrādi pieskandēs koncertuzvedums „Kad vēji dzied burās”. Tajā uzstāsies 13 solisti, grupa „Labvēlīgais tips” un pirātu koris „De Stormvogels” no Nīderlandes.
Skanēs skaistākās dziesmas par jūru, kuģošanu, sapņiem un mīlestību
Omulība, jautrība un līdzi dziedāšana – garantēta!

Īpaša svētku rozīnīte būs pirātu koris – 40 atbilstoši tērpti vīri no Nīderlandes, kuri sniegs divus koncertus, piedalīsies grandiozajā koncertuzvedumā un vienkārši skaistinās šarmanto Kuldīgas vecpilsētu.

Piektdienas naktī Kuldīgas pilsētas estrādē notiks arī gada lielākā zaļumballe. Pirms balles, pusnaktī, debesīs virs estrādes uzziedēs krāšņas ugunspuķes.

Arī šoreiz svētku skaistākos mirkļus iemūžinās televīzijas: koncertu „Kad vēji dzied burās” pēc svētkiem demonstrēs Latvijas Televīzija, savukārt spēkavīru šovu rādīs Latvijas Neatkarīgajā televīzijā.

Vēl jāpiebilst, ka 96% pilsētas svētku pasākumu ir BEZ MAKSAS. Šie svētki ir dāvana iedzīvotājiem. Par maksu ir tikai superatrakcija „Zelta ikrs”, spēkavīru sacensības, olu šovs un lielais koncertuzvedums.

Dzīres ir īstais laiks, kad izbaudīt atraktīvus pasākumus, īpašo Kuldīgas svētku gaisotni, atpūsties un izklaidēties pēc sirds patikas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Augšā Lejā 07/16/2010 10:18 nu līdz staigāšanai ar to ūdensbumbu ir tālu, drīzāk kūleņošana un velšanās :P

2 www.udensbumbas.lv 07/16/2010 09:56 Šajos svētkos varēs izmēģinat arī ūdensbumbas Alekšupītes dīķī. Tās dod iespēju staigāt pa ūdens virsmu un nekļūt slapjam. Arī šī atrakcija būs bez maksas. Vairāk info www.udensbumbas.lv

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
🇹🇷 𝐓𝐔𝐑𝐂𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Izdevīgākie ceļojumu piedāvājumi un labākās cenas atpūtai Turcijā. Sāc plānot savu sapņu ceļojumu uz Turciju un veic rezervāciju jau šodien! | Skatīt vairāk
no 305.00 EUR
Līgo svinības jūras krastā Baltic Beach Hotel & SPA
23. jūnijā aicinām Jūs ciemos, lai kopīgi aizvadītu gada īsāko nakti un godam nosvinētu Līgo svētkus jūras krastā – “Baltic Beach Hotel & | Skatīt vairāk
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.25506902sec.