Atdzīvina veco Kuldīgas slimnīcu

Kuldīgas vecās slimnīcas ēkā, O.Kalpaka ielā 1, Kuldīga, no 16.-18.07.2010 apskatāma Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studentu šī gada vasaras plenēra noslēguma izstāde.

Izstāde būs apskatāma piektdien, 16. jūlijā, no 15.00 līdz 18.00, sestdien, 17. jūlijā, no 10.00 līdz 19.00 un svētdien, 18. jūlijā, no 11.00 līdz 16.00.

Interesenti varēs aplūkot darbus, kurus studenti radījuši 10 dienu laikā, iepazīstot pamestās „slimnīcas ķirurģijas nodaļas“ vidi.

Plenēra laikā 12 jaunie mākslinieki, kas pārstāvēja dažādas LMA nodaļas un kursus, ar atšķirīgiem mākslinieciskajiem līdzekļiem atveidoja gūtos iespaidus no "pamestās slimnīcas" un tās apkārtnes.

Darbi veidoti dažādās tehnikās un atspoguļo katra autora individuālo pasaules skatījumu.

Plenēra mērķis bija ļaut studentiem parādīt savus talantus, darbaspējas, padziļināt profesionālas iemaņas un turpināt radošo izaugsmi. Plenēra organizatoru iecere ir rīkot līdzīgu pasākumu arī turpmākos gadus, kas radītu iespēju salīdzināt kultūrvides izmaiņas lielākā laika posmā.

Plenēra oganizātors: Biedrība „Watchman’s House“ sadarbībā ar LMA Vizuāli plastiskās māksla nodaļas vadītāju profesoru Aigaru Bikši.

Plenēra dalībnieki LMA studenti: Ieva Rulle, Linda Lietuviete, Raitis Stiuka, Laura Ose, Svens Kuzmins, Barbara Ābeltiņa, Jānis Dukāts, Liene Mackus, Andris Maračkovsis, Ieva Jakušonoka, Marta Gredzena un Agita Šteinberga.

Studentiem radoši izpausties un radīt mākslu pilsētvides citādā estētikā, palīdzēja Kuldīgas novada Domes Kultūras pārvalde. Īpašs paldies uzņēmumiem "Kuldīgas komunālie pakalpojumi", "Kuldīgas sporta centrs", "Kuldīgas Slimnīca", Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolai, Rūtas Eglītes doktorātam un uzņēmējam Uģim Taboram par atbalstu jaunajiem māksliniekiem.

Izstāde būs apskatāma Kuldīgas pilsētas svētku „Dzīres Kuldīgā 2010” ietvaros, kas norisināsies no 15. – 18. jūlijam ar daudziem, pārsteidzošiem un interesantiem pasākumiem ikvienam vecumam un gaumei.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Lote aicina ciemos! Atpūta Pērnavā Estravel Latvia
1 nakts 3* viesnīcā Pärnu ģimenei, brokastis un Lotes ciema apmeklējums // 2 + 1 vai 2 + 2 // | Skatīt vairāk
no 250 EUR
Sonora Vaice un Andrejs Osokins Akustikā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
26.maijā plkst.16.00 Kultūrtelpā Akustika norisināsies apburošās soprānes Sonoras Vaices un meistarīgā pianista Andreja Osokina koncerts. | Skatīt vairāk
25 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.05.2024 - 20.05.2024 🇬🇷 KRĒTA tikai no 243 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskas košas dabas ainavas, saules pielietas pludmales, daudzveidīga virtuve un nesteidzīgs dzīvesstils. Izbaudiet vasaras brīvdienu pilnību | Skatīt vairāk
no 243 EUR
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55514908sec.