Vēsturiskas aktivitātes nedēļas garumā Tukumā

Beidzot ir sajūta, ka ir atnākusi kārtīga vasara! Nu jau saulīte mūs ir pamatīgi apmīļojusi un dažbrīd šķiet, ka jārod patvērums kādās vēsākās vietās. Mūsu ierosinājums būtu doties uz Tukumu jau šodien un veldzēties Tukuma vēstures muzeja „Pils torņa” mūros. Šeit varēsiet izgaršot un izbaudīt dažnedažādas aktivitātes visas šīs nedēļas garumā. Un tas viss par godu „Pils torņa” 15. gadu jubilejai!

Jau šodien varat pagūt piedalīties viduslaiku aktivitātēs „Dzīve Livonijas ordeņa pilī”, kas notiek pie „Pils torņa” Brīvības laukumā, kur notiek siera siešana, plāceņu cepšana, zeķes darināšana adatas pinuma tehnikā, krustiņu liešana un dažādas spēles veiklībā. Pašā vēstures muzejā apskatāma jaunā izstāde „Ražots Tukumā”, kas atspoguļo pilsētas ražošanas attīstību 20. gadsimta sešdesmitajos gados. Izstādē skatāma Tukumā ražotā keramika, apģērbi, kafija, ziedu kompozīcijas, gleznas, kā arī fotogrāfijas un fragmenti no kinožurnāliem Padomju Latvija”.

Pilsētas vēstures muzeja – Pils toņa nedēļas programma:

15. jūlijā plkst. 10.00 - „Tukuma vecpilsēta”

Plkst. 11.00 orientēšanās spēle „Iepazīsti Tukuma vecpilsētu un tās vēsturi”. Galvenā balva - A. Ozolas grāmata „Tukums. Vecpilsēta: ielas, nami un iedzīvotāji” ar autores parakstu. Orientēšanās spēles noslēgums plkst. 13.00. Dalība ar muzeja ieejas biļeti.

16. jūlijā plkst. 10.00 – „Sibīrijā rakstītas vēstules uz bērza tāss”

Muzeja apmeklētāji šajā dienā aicināti apskatīt vēstules, pašiem mēģināt rakstīt uz bērza tāss, kā arī nobaudīt izsūtītā pusdienas – šķēli rupjas maizes un glāzi ūdens.

Plkst. 15.00 - Jaunā rakstu krājuma atvēršana.

Šogad iznāk rakstu krājuma „Tukuma novada kultūrvēsture” 10. sējums, kurā publicēti Balfura Ferbera, Inas Līnes, Maijas Matīsas, Māras Mendes, Agritas Ozolas, Kristīnes Ozolas, Zintas Paševičas, Agitas Pumpures, Andra Raņķevica, Annas Rumbas, Elmāra Rumbas, Edvardas Šmites, Arnolda Šulca, Judītes Timmas un Lilitas Znotiņas raksti. Ieeja bezmaksas.

17. jūlijā plkst. 12.00 – „Pils torņa svētki” ar viduslaiku aktivitātēm.

Piedalās Senās vides darbnīca „Gerdene”, demonstrējot tādus amatus kā celu aušana, krekla izšūšana, adīšana adatas pinuma tehnikā, aušana vertikālajos stāvos, svilpaunieku un trauku demonstrēšana, kaula adatu darināšana. Tukuma muzeja darbinieki mācīs siet sieru, cept plāceņus, liet krustiņus un aicinās piedalīties veiklības spēlēs. Uzstāsies deju grupa „Calendula” .

17. jūlijā pl. 13.00 Mākslas galerijā "Durvis" noslēgsies Tukuma Mākslas skolas absolventu diplomdarbu vērtēšana, kurā katrs apmeklētājs varēja atdot savu balsi par konkrētu mākslas darbu. Pasākuma laikā tiks pasniegta Skatītāju balva. Izstādi vēl varēs apskatīt līdz 22. jūlijam.

18. jūlijā plkst. 11.00 - „Svētdienas kafija Pils tornī”

Sešdesmitajos gados populāra bija Tukuma Fermentu rūpnīcas kafijas cehā ražotā miežu kafija. Uzņēmums „Tukuma kafija” joprojām ražo šo tradicionālo dzērienu un piedāvās degustāciju „Pils torņa” apmeklētājiem. Muzejs atvērts līdz 16.00. Ieeja ar muzeja biļeti.

Muzejs atvērts no plkst. 10.00 līdz 17.00. Ekspozīcijas apskate ar muzeja biļeti, dalība aktivitātēs par ziedojumiem. Sīkāka informācija pa tālr. 63124348 vai mājas lapā http://www.tukumamuzejs.lv/ .

Tukuma muzejs aicina pieteikties bērnus vecumā no 9 līdz 13 gadiem uz radošajām darbnīcām “Dārgumu meklētāji”. Programmā iepazīšanās ar muzejiem Tukuma pilsētā un novadā, piedalīšanās muzejizglītojošās programmās, praktiskās nodarbības muzeja darbā, gleznošanā, aušanā, keramikā u.c. Pieteikšanās līdz 22.jūlijam. Pieteikšanās un sīkāka informācija pa tālr. 63125539 (Zane Neilande-Sieradzka)

Laipni gaidīti Tukumā! Brauciet uz Tukumu pēc smukuma!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 07.05.2024 Muzeju nakts rosība Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, no plkst. 19 līdz 01 ikviens liepājnieks un vēju pilsētas viesis ir aicināts ļauties Eiropas Muzeju nakts Liepājā rosībai. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 04.05.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
“Lux Express” no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus reģionālās nozīmes maršrutā Rīga-Liepāja, savukārt no 3. maija maršrutā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 05.05.2024 Tautas deju koncerts “Jaunieši Valmierai” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
4.maijā pl.17.00 Valmieras KC jauniešu deju kolektīvs “Sadancis” aicina uz svētku koncertu “Jaunieši Valmierai"Valmieras Kultūras centrā. | Skatīt vairāk
5 EUR
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,


Tukuma TIC
,


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52610803sec.