Nezini, ko darīt nedēļas nogalē? Dodies uz Tukumu pēc smukuma!

Ir sajūta, ka svētki turpinās, jo teju, teju kā beigušies skaistākie un smaržīgākie svētki Tukumā – Rožu svētki. Noteikti nebēdājiet, ja neuzspējāt izbaudīt rožu vainaga krāsainību, jo rozes vēl joprojām krāšņi zied, saulīte silda un strūklaka atveldzē. Tādēļ visi laipni aicināti iegriezties Tukumā, jo šajā nedēļas nogalē patiešām darāmā daudz.

Šonedēļ pilsētas vēstures muzejam „Pils tornim” 15. gadu jubileja, tādēļ šīs nedēļas garumā notiek dažādas vēsturiskas aktivitātes un izdarības: piektdien, 16. jūlijā muzeja apmeklētāji aicināti apskatīt vēstules, kuras Sibīrijā rakstītas uz bērza tāss. Arī paši varēsiet pamēģināt kaut ko uzrakstīt, kā arī nobaudīt izsūtītā pusdienas – šķēli rupjas maizes un glāzi ūdens.

Savukārt sestdien, 17. jūlijā plkst. 12:00 „Pils torņa svētki” ar viduslaiku aktivitātēm. Piedalīsies Senās vides darbnīca „Gerdene”, demonstrējot tādus amatus kā celu aušana, krekla izšūšana, adīšana adatas pinuma tehnikā, aušana vertikālajos stāvos, svilpaunieku un trauku demonstrēšana u.c. Bet Tukuma muzeja darbinieki mācīs siet sieru, cept plāceņus, liet krustiņus un aicinās piedalīties dažādās veiklības spēlēs. Visu dienu Jūs izklaidēs deju grupa „Calendula”.

Bet svētdien, 18. jūlijā plkst. 11:00 - „Svētdienas kafija Pils tornī” - Sešdesmitajos gados populāra bija Tukuma Fermentu rūpnīcas kafijas cehā ražotā miežu kafija. Uzņēmums „Tukuma kafija” joprojām ražo šo tradicionālo dzērienu un piedāvās degustāciju „Pils torņa” apmeklētājiem.

Bet tos, kurus nevilina muzeju dzīve un ja šķiet, ka vasara ir kļuvusi par karstu, lai pavadītu dienu pludmalē, visi aicināti paballēties Durbes estrādē, kur piektdien, 16. jūlijā plkst. 21:00 notiks grupas „Eolika” 30 gadu jubilejas koncerts.

Savukārt, ja nešķiet interesants ne viens, ne otrs, ne trešais pasākums un gribas ko pavisam aktīvu, tad dāmas no visas Latvijas tiek aicinātas piedalīties aizraujošās un azartiskās kartingu sacensībās Kandavas dāmu kauss”, kas notiks piektdien, 16. jūlijā plkst.15:00. Piedalīties var ikviena sieviete, vecumā no 18 gadiem, kura vēlas azartiski un aktīvi pavadīt piektdienas pēcpusdienu. Un tas viss bez maksas!

Bet sestdien, 17. jūlijā visiem dabas mīļotājiem jādodas uz Ķemeru Nacionālo parku uz „Sikspārņu nakti”, kur no plkst. 18:30 darbosies radošās darbnīcas ar spēli „Sikspārņa gads”, kā arī Edgara Lediņa fotoizstādes atklāšana un, protams, arī lekcijas par sikspārņiem. Bet pēc saulrieta, ap plkst. 22:10 sāksies sikspārņu vērošanas ekskursija.

Arī sestdiena Durbes estrādē būs pieskandināta ar dziesmām, jo no plkst. 17:00 šeit notiks Dziedošo ģimeņu salidojums un ballīte „Tukuma spiets”. Īpašie viesi Sudmaļu ģimene.

Bet tie, kuri vēlas paballēties kantrī ritmos sestdien jādodas uz Ozolpils atpūtas kompleksu, kurā uzstāsies Bauskas kantrī mūzikas festivāla laureāti „Sestā jūdze”. Arī bērniem šeit būs, ko darīt, jo šeit apskatāmi dažādi dzīvnieciņi: strausi, aitas, kazas, mežacūkas, truši, nūtrijas, pāvi, zosis, pīles, vistas, tītari u.c. zvēri.

Ja nu šķiet, ka saulīte karsē nu jau par daudz, tad vienkārši varat doties uz Tukuma ledus halli paslidot un pēcāk nobaudīt pusdiena kādā no Tukuma kafejnīcām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.05.2024 - 19.05.2024 Muzeju nakts Naukšēnos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
18.maijā no plkst.19.00- 01.00 aicinām uz muzeju nakti Naukšēnu Cilvēkmuzejā, iepazīstot muzeju citā gaisotnē! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Trakai TIC
,


Rija Domus Hotel
,


Ventspils TIC
,


Dobeles novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43866897sec.