Ventspilij dzimšanas dienas gadā dāvina dziesmu

Sestdien, 30.01.2010 plkst. 13:00, Ventspils Prāmju terminālī Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs saņems Latvijā populārās šlāgergrupas „Baltie lāči” dāvanu Ventspils pilsētai – dziesmu „Lai vēji pūš!”. Pasākumā skanēs arī dziesmas no grupas jaunā CD „Tā kā tā!”.

Kā atzīst paši mūziķi, ar Ventspils vārdu viņiem saistās daudzi priecīgi brīži. Trīs gadus pēc kārtas Ventspilī, Reņķa dārzā notiekošajā Latvijas šlāgeraptaujas fināla koncertā saņemts visaugstākais skatītāju novērtējums, un izveidojusies radoša sadarbība ar Ventspils uzņēmēju Italo Freimani. Tieši pēc viņa iniciatīvas Latgales grupa atbrauca uz tālo Kurzemi, lai piedalītos pirmajos Karlīnes ielas svētkos.

Svētkos sajustā senā Ostgala īpašā noskaņa ar kūpināto zivju smaržu, bruģētajām ieliņām un mazajiem namiņiem, ventiņu jūrnieku un zvejnieku dzīvesstāstiem, lībiešu dziesmām bija par iemeslu, lai jau vakarā taptu jauna dziesma - „Lai vēji pūš!”. Ar savu dāvanu Latgales mūziķi vēlas pateikties Ventspils pilsētai par sniegto radošo iedvesmu un novēlēt skaisti atzīmēt 720.jubilejas gadu!

Pasākumā skanēs dziesmas no grupas CD plates ar apliecinošu nosaukumu "TĀ KĀ TĀ!", kas klajā nāca 2009.gada nogalē. Platē ietvertas 12 dziesmas dažādām svētku noskaņām, kā arī līdz šim vēl nedzirdētas dzejnieces un dziesminieces Broņislavas Martuževas dziesmas - "Beranžē motīvs" un smeldzīgā "Brōļeit”.

Jaunā dziesmu plate tapusi, grupai Baltie lāči” piedaloties un strādājot programmā "Humora vasara un atvasara", kas ar panākumiem šogad izskanēja visā Latvijā. Grupas mūziķi tai meklēja un aranžēja dziesmas ar humoristisku noskaņu. Programmā ietvertas populāras itāļu, grieķu, spāņu un meksikāņu tradicionālās dziesmas ar latviskotiem tekstiem, kas latvieša ausij šķiet kaut kur, kaut kad dzirdētas, bet pirmo reizi tiek izdotas ierakstā latviešu valodā. Īpašā vērtē ir arī pagājušā gadsimta latviešu tautas ziņģes ar mūsdienās aktuālu tekstu.

Grupas līderis Andris Baltacis uzskata, ka platē iekļautās dziesmas mums visiem ir īpaši aktuālas šajā krīzes laikā - lai būtu gan par ko pasmaidīt, gan par ko padomāt!

Uz tikšanos Prāmju terminālī! Ieeja pasākumā bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 18.05.2024 Iepazīsti dabas takas un parkus Bauskā Bauskas TIC
Iepazīsti Bauskas apkārtnes dabas takas un parkus! | Skatīt vairāk
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
Mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki Talsu novada TIC
Apvienojoties aktīvajiem vietējiem un apkaimes iedzīvotājiem, 31. maijā pirmo reizi tiks svinēti mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 18.05.2024 Ceļojums garām Berķenelei uz Medumiem TAKA
Visa pasākuma laikā jaunākajiem "Muzeju nakts" apmeklētājiem tiks piedāvātas atraktīvas rotaļas un spēles brīvā dabā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Dobeles novada TIC
,


Riga Islande Hotel boulinga centrs
,


Hercogs Mārupe
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.41072011sec.