Ventspilī notiks atkārtots Ginesa rekorda ģenerālmēģinājums

2010.gada 1. jūlijā, plkst. 11.00, Ventspilī, Ostas ielas promenādē norisināsies Ginesa rekorda uzstādīšanas – garākā zieda paklāja pasaulē veidošanas atkārtots ģenerālmēģinājums.

Atšķirībā no iepriekšējā ģenerālmēģinājuma, kurš norisinājās 1. jūnijā un kurā tika izmēģināta mehāniska puķu podu kārtošana paklājā ar laika hronometrāžu, atkārtotajā ģenerālmēģinājumā no atbilstošā izmēra podiem un ziediem, veidojot identisku ziedu rakstu kā Ginesa rekorda paklājā, kurš tiks „austs” pavisam drīz – 24.jūlijā, tiks salikts 20 m garš un 1m plats ziedu paklājs. Mēģinājuma laikā būs iespēja darboties arī brīvprātīgo grupu vadītājiem, kuri būs galvenie atbildīgie katrā no paklāja posmiem, lai ziedu raksts tiktu izveidots tieši tāds, kā iecerēts.

Ģenerālmēģinājumā tiks imitēta arī informatīvā punkta darbība, kurā būs iespējams visiem brīvprātīgiem dalībniekiem reģistrēties, saņemt dalībnieku sertifikātus, kā arī iegūt visu nepieciešamo informāciju par pasākumu. Informatīvajā punktā varēs saņemt arī informāciju par apskates objektiem Ventspilī un tās apkārtnē, kuru noteikti izmantos mūsu pilsētas viesi.

Laukumā pie ziedu skulptūras „Mārītes” notiks arī imitēta ziedu puķu podu tirdzniecība. Puķu podus Ginesa rekorda uzstādīšanas laikā varēs iegādāties ikviens dalībnieks un pēc tam ievietot paklājā, tādējādi kļūstot par Ginesa rekorda uzstādīšanas dalībnieku. Katrs nopirktais puķu pods pagarinās paklāju par jau noteiktajiem 1500m, līdz ar to īstais paklāja garums noskaidrosies tikai 24. jūlija vakarā. Arī visi tie dalībnieki, kuri būs iegādājušies puķu podus uz vietas vai ieradīsies ar pašaudzētiem ziediem, saņems sertifikātu, kurš apliecinās dalību šajā pasākumā.

Kā jau iepriekš ziņots, par godu Ventspils pilsētas 720. jubilejai 23. un 24. jūlijā Ostas ielas promenādē iecerēts izveidots 1500 m garu un 1 m platu ziedu paklāju, tajā izmantojot turpat 80 tūkstošus podiņos augošu puķu. Izveidotais puķu paklājs būs apskatāms līdz pat 27. jūlijam, pēc tam puķes tiks izstādītas pie skolām un bērnudārziem, kā arī īpašā, pilsētas jubilejai par godu veidotā lielā puķu dobē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Igo, Ainis Zavackis un Jānis Strazds Valmieras novada Tūrisma pārvalde
24. maijā plkst. 20.00 aicinām uz skaistu un sirsnīgu koncertu Mujānu biedrības namā, kurā muzicēs Igo, Ainis Zavackis un Jānis Strazds! | Skatīt vairāk
20 EUR
Iztāde "Talsu rallijs" Talsu novada TIC
Maija mēnesī Valdemārpils izstāžu zālē, apskatāma dubultizstāde, kas ir kā ceļojums cauri laikam un emocijām. | Skatīt vairāk
Rūjienas saldējuma svētki Valmieras novada Tūrisma pārvalde
25.maijā Rūjienā norisināsies, iespējams, gardākie svētki šajā pusē - Rūjienas saldējuma svētki! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79516387sec.