Komandas izlozēs dalības numurus Ginesa rekorda uzstādīšanai Ventspilī

15.07.2010 plkst. 17:30 Ventspils Bērnu pilsētiņā pie puķu skulptūras „Pīļu ģimene” notiks izloze, kurā noteiks brīvprātīgo komandu dalības numurus Ginesa rekorda uzstādīšanas mēģinājumā – pasaulē garākā ziedu paklāja veidošanā.

Brīvprātīgo komandu vadītājus uzrunās Ventspils pilsētas Domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs un viņa vietnieks Didzis Ošenieks. Izlozi palīdzēs veikt Centra pamatskolas zēnu koris un skolotāja Santa Treilība, kuras vadītais kolektīvs ar labiem panākumiem startējis X Latvijas solu jaunatnes Dziesmu un deju svētkos Rīgā.

Pavisam dalībai 1500m garā paklāja posma veidošanai pietiekušās 45 komandas ar 726 dalībniekiem, bet kopumā brīvprātīgajam darbam pietiekušies 902 cilvēki. Lielās brīvprātīgo intereses dēļ, organizatoriem nācās mainīt sākotnējo ieceri un palielināt paklāja posmu daudzumu, kā arī samazināt to garumus. Tika plānots piesaistīt 30 komandas, kur katra veidotu 50m garu posmu, tomēr, patiecoties iedzīvotāju aktivitātei, nu strādās 45 komandas. Trīsdesmit no tām veidos 30m garus paklāja posmus, bet piecpadsmit – 40m garus posmus. Pārējie brīvprātīgie palīdzēs no automašīnām izkraut atvestos puķu podiņus, nodrošinās divu informācijas punktu darbību un veiks daudzus citus organizatoriska rakstura darbus.

Dalību Ginesa uzstādīšanas mēģinājumā pieteikušas gana atraktīvas komandas – dziedošā Griežu ģimene, Kristīņu komanda, kas vēlas akcentēt brīvprātīgo darbu vārda dienā un Ilgas Zīlnieces vadītā draugu un radu komanda, kas sevi nodēvējuši par „Dzeltenajām vabolēm”. Viņi vēlas uzsvērt, ka pilsētas labā gatavi strādāt cītīgi un čakli kā vaboles. Viesu nama „Dzirkaļi” saimnieki komandā iesaistījuši ciemiņus no Lietuvas, bet viena ģimene pieteikusies no tālās Daugavpils. Būs arī staltie un pamanāmie basketbola kluba „Ventspils” puiši.

Īpašu „Ventspils nākotnes komandu” izveidojusi „Izglītības pārvalde”. Tās sastāvā būs Ventspils skolēni, kuri uzvarējuši dažādās mācību priekšmetu olimpiādēs, un viņu skolotāji. Lai uzsvētu labas izglītības un zināšanu nozīmi Ventspils attīstībā, pasākuma organizatori nolēmuši tieši šai komandai uzticēt 45 posma veidošanu, ļaujot tai izlozē nepiedalīties. Organizatori vēlas arī patiekties tiem cilvēkiem, kuri ik dienas rūpējas par Ventspils puķu dobju krāšņumu – pašvaldības SIA „Labiekārtošanas kombināts” darbiniecēm, aicinot viņas kopā ar pirmo komandu veidot krāšņā un unikālā paklāja pirmos 10m.

Dalību pietikušas uzņēmumu un iestāžu komandas – SIA „Arbo”, SIA „Andifs”, SIA Ziedu dizains”, AS „G4S Latvija”, TA „Inelta”, PSIA „Ūdeka”, Kultūras centrs, Ventspils bibliotēka, Ventspils Elektronikas fabrika, Brīvostas pārvalde, Komunālā pārvalde, Jaunrades nams, Parex bankas un Swedbanka, skolas – Sporta skola „Spars”, Mākslas skola, 1.ģimnāzija, 3.vidusskola, bērnu dārzi – „Zīlīte”, „Saulīte”, „Zvaigznīte”, „Rūķītis”, pašdarbības kolektīvi – „Mazā prinča mūzikas studija”, deju studija „Prieks”, kori „Kaiva”, „Līvzeme”, „Venda”, „Mundus”, ansamblis „Ventiņ”, ukraiņu kolektīvs „Mrija”.

Daudz dalībnieku piedalīsies trīs Ventspils reģionālā Nevalstisko organizāciju atbalsta centra izveidotajās komandās, bet savu komandu izveidojusi arī Latvijas Bērnu fonda Ventspils nodaļa. Komandas nodibinājuši arī Ventspils baptistu draudze, Latvijas Uzņēmēju biedrība, Ventspils izglītības un zinātnes arodbiedrība un Ventspils pilsētas Dome. Liels paldies jāsaka SIA „Lattelekom” komandai, kas 19 cilvēku sastāva piekrita strādāt informācijas centrā.

Ginesa rekorda uzstādīšana – pasaulē garākā ziedu paklāja veidošana notiks sestdien, 24.jūlijā, no plkst. 10:00, Ventspilī, Ostas ielas promenādē. Sākums Loču ielā pie teātra nama „Jūras vārti”. Uzstādīt Ginesa rekordu iecerēts par godu Ventspils pilsētas 720.jubilejai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 18.05.2024 Iepazīsti dabas takas un parkus Bauskā Bauskas TIC
Iepazīsti Bauskas apkārtnes dabas takas un parkus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 18.05.2024 Muzeju nakts Rēzeknē!  Rēzeknes pilsētas TIC
Muzeju naktī Rēzeknē norisināsies daudzveidīgi dinamiski, iesaistoši un izzinoši pasākumi sešās pilsētas kultūrvietās. | Skatīt vairāk
ÖÖD brīvdienu spoguļmāju noma Estravel Latvia
Visa Igaunija // Spoguļmāju noma līdz 30.09. // Pieprasījums ir ļoti liels - pasteidzieties rezervēt! | Skatīt vairāk
no 176 EUR
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Dobeles novada TIC
,


Jaunmoku pils
,


Ventspils Olimpiskais centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.41425896sec.