Ventspilī atklās Baltijā lielāko viengadīgo puķu dobi

31.07.2010 plkst. 11.00 Ventspilī iepretī tirdzniecības centram "Tobago", Lielā prospekta un Lāčplēša ielas krustojumā tiks atklāta Baltijā lielākā viengadīgo puķu dobe, kas priecēs ventspilniekus un viesus. Uz 1500m² lielās puķu dobes atklāšanu un kopēju fotografēšanos aicināti visi Ginesa rekorda uzstādīšanas dalībnieki, kā arī jebkurš interesents.

Pasākuma organizatori aicina Ginesa rekorda uzstādīšanas dalībniekus tērpties košajos krekliņos, ko saņēma ikviens brīvprātīgais. Pasākuma laikā visus Ginesa rekorda dalībniekus kopējā fotogrāfijā iemūžinās fotogrāfs Juris Presņikovs.

Baltijā lielākā viengadīgo puķu dobe top no Ginesa rekorda uzstādīšanā – pasaulē garākā ziedu paklāja veidošanā izmantotajām viengadīgajām puķēm – samtenēm, alisītēm, leduspuķēm, iresīnēm, agerātiem un heliotropiem. Par puķu dobes izveidošanu gādā lieliskās pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” darbinieces jeb „puķu sievas”, kuras ik dienas rūpējas par Ventspils puķu dobju krāšņumu.

Puķes izstāda arī pie Ventspils skolām un bērnudārziem, kā arī pie Mazbānīša jaunās dzelzceļa līnijas gala stacijas „Kalns” netālu no Piedzīvojumu parka.

Kā jau iepriekš informēts, Ventspils iedzīvotāji 24.jūlijā sasniedza Ginesa rekordu, izveidojot 1665,93 m garu pasaulē garāko ziedu paklāju. Par to paziņoja Ginesa rekorda administrācijas pārstāve Mariamarta Ruano De Graham, pasniedzot Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājam Aivaram Lembergam sertifikātu par Ginesa rekorda sasniegšanu. Uzstādīt Ginesa rekordu bija iecerēts par godu Ventspils pilsētas 720.jubilejai.

Kopumā paklāja veidošanā piedalījās turpat 6000 cilvēku, bet Ginesa rekorda uzstādīšanas pasākumu apmeklēja ap 50 tūkstošiem cilvēku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 14.05.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. Pasākums aptvers teritoriju no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai. | Skatīt vairāk
Māmiņai, sieviņai miļajai... Estravel Latvia
Lutinošais SPA piedāvājums - atpūta Siguldā // Pārsteidziet, ieprieciniet - uzdāviniet atpūtu // Dienas SPA | Skatīt vairāk
no 115 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Rēzeknes āra peldbaseins atsāk sezonu! Rēzeknes pilsētas TIC
Un beidzot pēc ziemas sezonas, no 7.maija ir atsākusi darbu Olimpiskā centra Rēzekne “karstā sirds” – brīvdabas peldbaseina zona. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Dobeles novada TIC
,


Ventspils Olimpiskais centrs
,


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66546893sec.