Līvas tirgū Liepājā aicina uz lielo andeli

22.05.2010 no pulksten 10:00 līdz 15:00 Liepājas pilsētas promenādē nu jau astoto reizi notiks gadskārtējais amatniecības gadatirgus „Līvas tirgus”, kas apmeklētājus iepriecinās ne vien ar lieliskiem amatnieku darinājumiem, bet arī ar krāšņu pasākuma programmu.

Šogad skandinot „Kas labi darbu darīt prot, tam katrā zemē godu”, ikkatrs tiks aicināts uz gadskārtējo amatniecības gadatirgu „Līvas tirgus”, kurā tiek godināts amatnieku darbs un viņu darinājumi. Tuvi un tāli amatnieki ne vien priecēs ar saviem darinājumiem, bet arī piedāvās radošās darbnīcas. Būs iespējams pusstundas laikā izgatavot žabo un brošas, nevīstošus ziedus, pagatavot un pēc tam ar gardu muti apēst savu kliņģerīti, kā arī, protams, vērot amatniekus darbībā. Visus darbu uzraudzīs trīs tēva dēli, kas dosies meklēt laimi un apgūt dažādus amatus, gan pie amatniekiem, gan citu amatu meistariem.

Organizatoriem šogad īpašs prieks par Latgales amatnieku dalību tirgū, kuri sola ikkatram tirgus apmeklētājam ko nebijušu un interesantu. Ciemos ieradīsies latgaļu kalējs ar smēdi, audējas, rokdarbniece, skalu grozu pinējs, podnieks un keramiķis, kā arī seno arodu meistars, kas vīs peternes, taisīs svilpes un grābekļus. Tiks rādīts arī kā gatavot skalu grozus un būs apskatāmi arī dažādi mūzikas instrumenti. Savukārt lustīgā tautas muzikanta mūzikas pavadībā būs iespēja baudīt uz ugunskura gatavotus gardumus. Bērnus jau no pulksten 10: 00 rītā priecēs radošās darbnīcās un Liepājas Leļļu teātris, kā arī visas dienas garumā Bērnu un jauniešu biedrība „Jaunie Vanagi”, Kultūras aktīvistu apvienība „Opā” un biedrība „Radi vidi pats” organizētās rotaļas un spēles. Muzikālus priekšnesumus pulksten 10:00 sniegs Rucavas danču kluba kapela „Paurupīte”, bet 14:00 Igetas Gaiķes vokālā studija „Tev un man”. „Jaunie Vanagi” bērniem piedāvās apgleznot flīzes, akmentiņus, veidot savu sapņu koku, uztaisīt lelles, mūzikas instrumentus un citas aktivitātes. Bet „Radi vidi pats” ierādīs kā izveidot maciņus no tetrapakām, lukturus - no burciņām, kā arī piedāvās iespēju apmainīties ar dažādām mantām zaļajā maiņas tirdziņā. Bērnu laukumā darbosies arī „Body Art” darbnīca no Aizputes, kurā bērniem būs iespēja iegūt interesantus zīmējumus uz ķermeņa. Savukārt kultūras aktīvistu apvienība „OPĀ” būs tērpušies kā indiāņi un visas piedāvātās aktivitātes arī būs stilistiski veidotas balstoties uz indiāņu tēmu. Šeit bērniem tiks mācīts maskēties kā indiāņiem, kā arī pagatavot īstas indiāņu rotas. Arī šogad tirgus apmeklētājus ar savu svaigo produkciju priecēs „Lauku sēta pilsētā”, kurā ikviens interesents varēs iegādāties dažādus vietējos dārzeņus, piena produktus, zivs un gaļas kūpinājumus un dažādus stādus. Būs iespēja aplūkot arī īstus lauku dzīvniekus, kā kazas un aitas. Bet īpaši „spēcīgs” gardums būs alkoholā mērcētas rozīnes, kuras arīdzan varēs iegādāties. Gluži kā kopā vācot dzintarus, tā arī šoreiz mājās pameklēsim dažādas pogas – dzeltenā, baltā vai oranžā krāsā, lai tās varētu piešūt klāt lielajā „Pogu segā”, kuru Tautas lietišķās mākslas studija "Liepava"uzsāka darināt Lieldienu laikā, ar mērķi radīt unikālu kopdarbu, kas simbolizē laika ritumu un vienotu liepājnieku kopības garu. „Līvas tirgū” uz Lielās skatuves pulksten 10:00 atklās „Līvas ciema muzikanti”, kuri atkārtoti muzicēs arī pulksten 13:00. Bet pulksten 11:00 un 14:00 Lielo skatuvi apdzīvos grupa „Dzelzs vilks”, savukārt pulksten 12:00 apmeklētājus priecēs folkloras kopas „Grodi” sniegums.

„Līvas tirgus” apmeklētājus izklaidēs arī lieliskie cirka studijas „Beztemata" mākslinieki. Uz Akustiskās skatuves pulksten 11:00 un 13:00 būs iespēja vērot cirka izrādi, kuras scenārijs veidots pēc 20. gadsimta 20.-30. gadu modeļa, ievērojot tā laika stilu un izpildīšanas tehniku. Bet cirkus apmetnē varēs sastapt gan brāļus - priekšmetu pavēlniekus, kas ar saviem trikiem kutinās skatītāju nervus un burvju mākslas profesori, gan sievieti stiprinieci un sievieti faķīru. Vēl tiks izpildīti arī dažādi interesanti un bīstami triki, tādi kā: žonglēšana, triki uz monocikliem, triki ar uguni, ķekatām un citi.

Arī skatītājiem būs iespēja mēroties spēkiem svarcelšanas čempionātā ar sievieti stiprinieci. Pie cirka telts būs sastopami arī dažādi dzīvnieki, kā arī, sadarbībā ar Liepājas Muzeju, visiem apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar senatnē populārām rotaļām un rotaļlietām.

Uz „Līvas tirgus” akustiskās skatuves ar pazīstamām melodijām apmeklētājus priecēs arī Liepājas jauno mūziķu neatkarīgais pūtēju orķestris Aivara Vizbuļa vadībā, bet ar latviešu tautasdziesmām un skaistajām latviešu komponistu sacerētajām dziesmām - Austra Pumpure ar saviem lieliskajiem ģitāristiem – „Austras bērniem”.

„Līvas tirgus” labākais draugs - akciju sabiedrība „Latvijas Krājbanka”- apbalvos labākos un atraktīvākos amatniekus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk
🇬🇷 𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀 Latvia Tours
Ceļo uz pasakaino Rodas salu Grieķijā! Izbaudi vēsturiskas ainavas un krāšņu kultūru. Rezervē ceļojumu jau tagad! | Skatīt vairāk
no 485 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,


Dobeles novada TIC
,


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54201198sec.