Liepājas muzejs aicina uz leļļu dienu

30.05.2010 no plkst. 12 līdz plkst. 15 Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16/18 svētku Lielmutis Fricis un Lielmute Marta ietvaros notiks Leļļu diena, kuras laikā visi aicināt apmeklēt muzeju un piedalīties seno rotaļu darbnīcās.

Muzejpedagogu vadībā bērni varēs dancināt trīs dažāda veida vilciņus, spēlēt seno rotaļu – „cūku dzīšana”, rūcināt rūceni, izgatavot lupatu lellīti kā vecmāmiņu laikos un apgleznot akmentiņus.

Plkst. 13.00 Liepājas ceļojošais leļļu teātris „Maska” sadarbībā ar SIA „ Zaļā josta” rādīs muzikāli aizraujošu izrādi „Draudzēsimies”. Tas būs jautrs, muzikāls priekšnesums, kas māca bērniem saudzēt dabu un draudzēties ar to.

SIA „Zaļā josta” ir Latvijas uzņēmums, kas rūpējas par apkārtējās vides sakoptību, savas pamatdarbības ietvaros nodrošinot izlietotā iepakojuma, videi kaitīgo preču un nolietoto elektronisko iekārtu apsaimniekošanu, savākšanu un pārstrādi.

Muzeja vestibilā skatītājus priecēs Baltijas autorleļļu un rotaļlietu meistaru ģildes meistaru lelles. Baltijas autorleļļu un rotaļlietu meistaru ģilde tika dibināta 2009. gada 6. aprīlī Ģildē apvienojušies vairāki desmiti mākslinieku un leļļu meistaru no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas (Kaļiņingradas).

Leļļu Ģildē apvienojušās mākslinieces, kuras aizrāvušās ar leļļu meistarošanas hobiju. Dalībnieču izpausmes ir ļoti dažādas. Cita veido tēlnieciski pareizus tēlus, cita vairāk ietekmējas no multfilmām, cita aizraujas ar antīko leļļu pētīšanu un savu darbu veidošanu ar vēsturisku garšu.

Ir arī tāda joma, kur autori veido mazas miniatūras telpiskas glezniņas, kā skatuvītes. Tur var nolasīt veselu ainu no kāda pasaku stāsta. Ir autores, kas rada mistiskus tēlus, dīvainas būtnes. Un vesela grupa, kas veido mīkstās rotaļlietas, Teddy lācīšus un arī citus zvērus. Atšķiras arī dažādu tautību autoru veidotās lelles. Lietuvieši veido tekstillelles, bieži vien izstieptās jūtīgās proporcijās. Izmanto daudz arī filcētas detaļas. Igauņiem ļoti jaukas šūtās lelles ar etnisku piegaršu, nelielu naivās mākslas, “primitivart” pieskaņu. Ir skulpturālo leļļu veidotājas, izmantojot darbā speciālas veidošanas masas.

Nelabvēlīgu laika apstākļu gadījumā visas iepriekš minētās darbnīcas un leļļu teātra izrāde notika muzeja telpās.

Ieeja bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
🇹🇷 𝐓𝐔𝐑𝐂𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Izdevīgākie ceļojumu piedāvājumi un labākās cenas atpūtai Turcijā. Sāc plānot savu sapņu ceļojumu uz Turciju un veic rezervāciju jau šodien! | Skatīt vairāk
no 305.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 14.05.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. Pasākums aptvers teritoriju no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai. | Skatīt vairāk
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51392698sec.