Kuldīgas dome aicina pieteikties starptautiskai konferencei „Tilts Kuldīgai – tilts uz pasauli”

Sākusies dalībnieku reģistrācija starptautiskai konferencei „Tilts Kuldīgai – tilts uz pasauli”, ko Kuldīgā no 11. līdz 14. septembrim organizē Kuldīgas pilsētas dome sadarbībā ar Latvijas institūtu. Interesenti, kas vēlas piedalīties konferences darbā, aicināti reģistrēties konferences „Tilts Kuldīgai – tilts uz pasauli” interneta mājas lapā www.unesco.kuldiga.lv līdz 10. septembrim.

 

Konferenci „Tilts Kuldīgai – tilts uz pasauli” š.g. 11. septembrī Kuldīgā atklās Kultūras ministre Helēna Demakova, atklāšanas dienā sadarbībā ar Latvijas institūtu Kuldīgā notiks ārvalstu vēstnieku vizīte, Rātslaukumā tiks atklāta plāksne ar vēstījumu par to, ka „Kuldīgas vecpilsēta Ventas senlejā” iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma Latvijas Pagaidu sarakstā.

 

12., 13. un 14. septembrī ar priekšlasījumiem, kas veltīti vecpilsētu attīstībai ībai:

ttpilstus konkrošdzplekss ar sarkano kultūras mantojuma, dabas un vides, mārketinga un iedzīvotāju informēšanas un līdzdalības jomā, uzstāsies arhitekte Zaiga Gaile, Rīgas Ekonomikas augstskolas asociētais profesors Roberts Ķīlis, Latvijas institūta direktors Ojārs Kalniņš, UNESCO Latvijas Nacionālās komitejas ģenerālsekretārs Rolands Ozols, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadītājs Juris Dambis, Kuldīgas velvju tilta restaurācijas projekta autors, Rīgas Tehniskās universitātes profesors Ainārs Paeglītis, Kuldīgas domes priekšsēdētājs Edgars Zalāns, kā arī vecpilsētu arhitekti, kultūrvēsturiskā mantojuma un vides speciālisti un pilsētu mārketinga eksperti no Anglijas, Spānijas, Igaunijas, Zviedrijas, Horvātijas un Nīderlandes. Konferences programmu skatīt www.unesco.kuldiga.lv.

 

Konference plānota kā četru dienu pasākums, ar lektoru prezentācijām, darba grupu diskusijām un kultūras programmu vakariem. Konferences ietvaros tiks meklētas atbildes uz jautājumiem: ar ko tieši Kuldīga izceļas; kas liek iedzīvotājiem lepoties ar savu pilsētu; kā rosināt iedzīvotājus justies atbildīgiem par savu pilsētu; kā pilsēta varētu būt tilts starp iedzīvotājiem, pagātni un nākotni, starp tautām un kultūrām.

 

Konferenci rīko Kuldīgas pilsētas Dome sadarbībā ar Latvijas institūtu, atbalsta Kultūras ministrija, Fridriha Eberta fonds, Kultūrkapitāla fonds, Ziemeļvalstu Ministru padome, Eiropas Reģionālās attīstības fonds, SEB Unibanka.

 

Iekļūšana UNESCO Kultūras mantojuma sarakstā ir ļoti nozīmīga Kuldīgas pilsētai, jo tas dos iespēju saglabāt tās unikālās vērtības (pilsētbūvniecisko struktūru – ielu un laukumu tīklu, vecos māla kārniņu jumtus, autentiskas detaļas, vēsturisko auru, Ventas senlejas dabas kompleksu ar sarkano ķieģeļu tiltu un Ventas rumbu) un veicinās Kuldīgas starptautisko atpazīstamību. Kuldīga pēc Rīgas ir otrā pilsēta Latvijā, kura varētu tikt iekļauta šajā nozīmīgajā sarakstā.

 

Šobrīd Kuldīgas vecpilsēta ar tajā ietilpstošajiem kultūras, vēstures un arheoloģiskajiem pieminekļiem un apkārtējo dabu ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma priekšsarakstā. Kuldīgas pilsētas dome jau izstrādājusi padziļinātus apbūves noteikumus vecpilsētas zonā, Kuldīgas vecpilsēta prezentēta starptautiskās konferencēs, izstrādāta vecpilsētas attīstības un saglabāšanas programma.

 

 

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Valmiermuižas etnomūzikas festivāls Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Ieplāno vērienīgāko etnomūzikas notikumu Latvijā, lai jau 2024. gada 6. un 7. jūlijā atkal satiktos Valmiermuižā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR
Aviobiļetes kūrotu galamērķos Estravel Latvia
Tivata, Korfu, Burgasa... labas cenas lidojumiem uz Eiropas kūrortiem. // Vietu skaits ierobežots, cenas mainās | Skatīt vairāk
no 99 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 21.06.2024 Liepājas pusmaratons Liepājas reģiona TIB
Liepājas pusmaratons atgriežas Liepājas centrā šī gada 29. jūnijā, aicinot visus skriešanas entuziastus piedalīties vienā no vasaras gaidītākajiem | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.04709506sec.