Ventspilī norisināsies Krievu kultūras dienas

No 25. līdz 30. septembrim Ventspilī norisināsies Krievu kultūras dienas, kuras jau otro gadu rīko Ventspils Nacionālo kultūras biedrību asociācija.

 

Svētku "Krievu kultūras dienas" atklāšanas pasākums notiks otrdien, 25. septembrī, Ventspils Skolēnu jaunrades namā. Tā būs muzikāli literāra kompozīcija "Es saucu tevi par Krieviju", kas sāksies plkst. 19:00. Pasākumā piedalīsies ansamblis "Zdravica", lirisku dzeju par Krievijas dabu lasīs V. Perepeļica un I. Griščenko.

 

No 26. līdz 28. septembrim Ventspils krievu vidusskolās katru dienu no 13:00 līdz 14:00 skolēni tiks aicināti piedalīties intelektuālās spēlēs "Vēstures ritenis". Šajos pasākumos skolēniem būs iespēja interaktīvā veidā demonstrēt savas zināšanas par krievu vēstures un kultūras jautājumiem, kā arī klausīties krievu autoru dziesmas un dzeju skolas ansambļu un daiļrunātāju izpildījumā.

 

Ceturtdien, 27. septembrī, 19:00 Ventspils Mūzikas vidusskolā sāksies krievu klasiskās mūzikas koncerts. Šajā koncertā uzstāsies ne tikai Mūzikas vidusskolas audzēkņi, bet arī pedagogi un skolas absolventi. Pasākuma programmā ir iekļauti daudzi Sergeja Rahmaņinova skaņdarbi. Šī komponista liktenis kā ūdens lāse atspoguļo krievu kultūras traģisko lūzumu.

 


Operas "Aļeko" introdukcijas laikā kopā ar saviem audzēkņiem uzstāsies vokālais pedagogs Aivars Krancmanis. Koncertā būs iespēja dzirdēt arī Rahmaņinova radītos instrumentālos skaņdarbus. Mācību iestādes pedagogu grupa "Svētdienas kvartets" klausītāju uzmanībai piedāvās Borodina pazīstamo "Kvartetu Nr. 7". Mūzikas vidusskolas Vokālās nodaļas vadītājas Karmenas Radovskas sniegumā varēs dzirdēt Leļa āriju no operas "Sniegbaltīte". Koncerta programmas noslēgumā skanēs Čaikovska, Rimska-Korsakova un Gribojedova populāri un iemīļoti skaņdarbi.

 

Piektdien, 28. septembrī, Skolēnu jaunrades namā plkst. 18:00 atvērs "Teātra viesistabu". Šeit viesus pieņems starptautiskā festivāla "Krievu klasika Latvijā" pastāvīgais laureāts jauniešu teātris "Mēs", kas ir sagatavojis Krievijas dramaturģes Jeļenas Bobrovas mono izrādes "Alise un pilsēta" pirmizrādi. Pēc tās Ventspils 6. vidusskolas skolēni skatītāju uzmanībai piedāvās literāri muzikālu kompozīciju "Kādas tikšanās vēsture", kas veidota, izmantojot A. Bloka un J. Kuzminas-Karavajevas savstarpējo attiecību atspoguļojumu dzejā.

 

Sestdien, 29. septembrī, plkst. 18:00 Livonijas ordeņa pilī skatītājus uz koncertu aicinās viesi no Pleskavas – mūzikas instrumenta kā gusļi spēlētāju ansamblis. Ansambļa mākslinieciskais vadītājs ir nopelniem bagātais Krievijas kultūras darbinieks V. A. Kudrjavcevs. Ansambļa kolektīvs ir daudzu Krievijas un starptautisku mūzikas festivālu laureāts, kuros dalībnieki spēlē tautas mūzikas instrumentus. Par šo ansambli ir rakstīts arī "Pleskavas slaveno darbu Zelta grāmatā". Ventspils pils senos mūrus ir grūti ar ko pārsteigt, bet šāda veida mūzika tajos skanēs pirmo reizi.

 

Svētdien, 30. septembrī, Ventspils Kultūras centrā notiks galā koncerts. Tā sākums – plkst. 16:00. Koncerta dalībnieku vidū būs svētku viesi – Pleskavas gusļu spēlētāju ansamblis, tautas deju ansamblis "Ivuška" un dziedātāja no Rīgas Ludmila Ignatova. Koncerta programmā folkloras elementi savīsies ar mūsdienīgiem motīviem. Koncertā uzstāsies arī publikas iemīļotie vietējie kolektīvi "Zdravica" un "Konfetti".

 

Svētku režisori: Vera Perepeļica, Irina Griščenko, Tatjana Guseva.

 

Pasākumu finansiāli atbalsta Ventspils pilsētas dome.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Mākslinieku tikšanās Vecsalienā TAKA
Mākslinieku tikšanās Vecsalienas muižas pilī | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 12.07.2024 Pludmales ballīte austrumu noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
12. jūlijā garda ēdiena un labas izklaides cienītājus aicinām uz “Beach Bar & Grill”, kur lieliem un maziem viesiem piedāvāsim aizraujošu garšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.07.2024 - 15.07.2024 Eiropas kausa BMX 9. un 10. posma sacensīb Valmieras novada Tūrisma pārvalde
13. un 14. jūlijā, Māra Štromberga BMX trasē notiks Eiropas Riteņbraukšanas savienības (UEC) rīkotās Eiropas kausa izcīņas 9. un 10. posma | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.03145599sec.