VII Starptautiskais Liepājas ērģeļmūzikas festivāls sāksies ar koncertu skolu jaunatnei

VII Starptautiskais Liepājas ērģeļmūzikas festivāls skanēs no 5. līdz 13.septembrim - divās nedēļas nogalēs Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē un Kurzemes dievnamos – Aizputē un Kuldīgā. Festivāla formāts ļauj klausītājiem piedāvāt vispārzināmas un ierastas klasiskās vērtības, kā arī pārsteigumus un jaunatklāsmes.

Tāpēc uz pirmo festivāla koncertu, piektdien, 5.septembrī īpaši tiek ielūgta un aicināta skolu jaunatne, kurai tika īpaši veidota un sagatavota programma.

Kad festivāla organizatori ar šo ideju devās pie Liepājas Izglītības pārvaldes vadības, tie saņēma izpratnes pilnu atbalstu. Savukārt iestādes vadītāja - Ludmilla Molčanova ar to jau iepazīstināja pedagogus gadskārtējā skolu konferencē.

Šim koncertam ir speciāli sagatavota programma, kas vērsta uz jauniešu auditoriju. To sagatavojusi ir ērģelniece un pedagoģe Kristīne Adamaite, saksofonists, Latvijas Mūzikas akadēmijas rektors - Artis Sīmanis un mūzikas gide Karīna Bērziņa, kurai ir vērā ņemama pieredze ar visdažādākā vecuma jauniešu auditorijām.

Lai koncertos viss būtu labi pārskatāms un jaunie klausītāji spētu sekot katrai mākslinieciskajai izpausmei, firma „Appart”, kurai šajā jomā jau ir vērā ņemama pieredze, Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē uzstādīs divus lielformāta ekrānus, lai koncerta apmeklētājiem būtu iespēja vērot tās interesantās detaļas, kas notiek ap ērģelēm, īpaši, kad ērģelnieks muzicē ar kājām.

Tās, protams, būs interesantas detaļas, bet nozīmīgākais šī koncerta ieguvums būs apjausma, ka papildināsies to jauniešu skaits, kas piedzīvos lielāko pasaules mehānisko ērģeļu vareno skanējumu.

Informāciju sagatavota sadarbībā ar festivāla producentu Gundaru Venenu, sīkāka informācija gundars.venens@gmail.com, tālrunis – 26585563.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Vai esi gatavs ienākt rudenī? - SPA  Estravel Latvia
Dienas SPA, Ģimenes atpūta, rekalsācija, Baltija, Itālijas termālie ūdeņi... // SPA pieredze ir tik dažāda... Ienāc sasildīties! | Skatīt vairāk
no 50 EUR
Jaunums! Pankūku rīti Hercogā! Hercogs Mārupe
No rīta nekas nesmaržo labāk par svaigi ceptām pankūkām! 🧑‍🍳 Ielūdzam jūs uz gardām brokastīm sestdienu un svētdienu rītos no plkst.11 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.10.2024 - 07.10.2024 Piedāvājums skolēnu grupām Liepājas reģiona TIB
Liepāja piedāvā plašu ekskursiju un izglītojošu aktivitāšu klāstu, kas skolēniem ļauj ielūkoties aizraujošākajās vietās un piedzīvot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.09.2024 - 12.10.2024 Rezervē vietas skolēnu rudens brīvlaikā! 1Travel
Vēl ir laiks iegādāties atpūtas paketes par labām cenām! Sazinieties ar mums, un mēs piemeklēsim labāko piedāvājumu tieši jums. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64727902sec.