Noslēdzas Zilā karoga sezona Ventspils pludmalē

2008.gada 30.septembrī, plkst. 14:00 ar Zilā karoga nolaišanu tiks slēgta peldsezona Ventspils pilsētas pludmalē.

Kopumā sezona aizvadīta veiksmīgi - sezonas laikā visas Zilo karogu kustības prasības ir tikušas ievērotas, peldūdens kvalitāte sezonas garumā bijusi atbilstoša gan normatīvo aktu, gan Zilo karogu kustības prasībām.

Lai gan vasara šogad bijusi pārsvarā vēsa, un arī jūras ūdens temperatūra visas sezonas laikā tikai vienu nedēļu jūlijā sasniedza +17oC, pludmale bijusi iecienīta apmeklējumu vieta tūristu un pilsētas iedzīvotāju vidū. Atpūtu pie jūras īpaši iecienījuši kaimiņvalsts Lietuvas iedzīvotāji.

Pludmales apsaimniekotāji informē, ka īpašu problēmu šajā sezonā nav bijis, netika konstatēts arī pludmales piesārņojums. Atsevišķos gadījumos bija jānovērš pludmales inventāra bojājumi. Vislielākās rūpes sagādājuši šīs vasaras spēcīgo vēju radītie smilšu sanesumi.

Līdz ar peldsezonas slēgšanu darbu pludmalē beigs arī Ventspils pilsētas Pašvaldības policijas Glābšanas dienests. Glābšanas dienests informē, ka aizvadītajā sezonā nav noticis neviens nelaimes gadījums un pateicas visiem Ventspils pilsētas Zilā karoga pludmales apmeklētājiem par apzinīgu attieksmi katram pret sevi un citiem, ievērojot pludmales noteikumus un Glābšanas dienesta darbinieku norādījumus.

1999. gadā Ventspils pludmale bija pirmā Baltijas valstīs, kas saņēma Zilo karogu. No brīža, kad Latvija iesaistījās Zilo karogu kustībā, Ventspils pludmale Zilo karogu ir saņēmusi katru gadu. Šogad Ventspils pilsētas pludmalē Zilais karogs plīvoja jau desmito reizi.

Zilā karoga programma ir viena no piecām starptautiskās vides organizācijas "Vides izglītības fonds" (Foundation for Environmental Education - FEE) programmām ekosertifikācijas un vides izglītības jomā. Pludmalēm tā balstās uz 29 stingriem kritērijiem ūdens kvalitātes, vides pārvaldības, vides informācijas un izglītības, kā arī labiekārtojuma, servisa un drošības jomās.

Latvijā Zilā Karoga kampaņu īsteno nodibinājums Vides izglītības fonds sadarbībā ar Vides ministriju un Latvijas Vides aizsardzības fondu.

Papildu informācija:

Ineta Kraule

Ventspils domes Vides uzraudzības nodaļas

vides aizsardzības vecākā speciāliste

Tālr. 636 01284

e-pasts: ineta.kraule@ventspils.gov.lv.

Jānis Arājs

Ventspils pilsētas Pašvaldības policijas priekšnieks

Tālr. 6362472

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tivata un Melnkalne  Karstais piedāvājuma Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu | Skatīt vairāk
no 485 EUR
Aviobiļetes kūrotu galamērķos Estravel Latvia
Tivata, Korfu, Burgasa... labas cenas lidojumiem uz Eiropas kūrortiem. // Vietu skaits ierobežots, cenas mainās | Skatīt vairāk
no 99 EUR
Neaizmirstams randiņš tumsā Neredzamā Pasaule
Izbaudiet neaizmirstamu randiņu tumsā! 90 minūšu ekskursija piecās telpās ar neredzīga gida vadību un romantiska divvientulība kafejnīcā ar uzkodām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.06.2024 - 18.06.2024 Ciemos uz Lielo latgaļu tirgu! Nikos Travel
Pašā vasaras vidū dosimies aizraujošā braucienā uz Ludzu- Latvijas senāko pilsētu. Jautrri koncerti, amatnieku ražojumi, gardumi svētku galdam, 22.06 | Skatīt vairāk
no 35 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.95284796sec.