Folkloras kopa „Zdravica” aicina viesoties kazaku sētā

Šī gada 31.janvārī, plkst.16.00 Ventspils Kultūras centrā folkloras kopa “Zdravica” aicina visus krievu folkloras cienītājus uz koncertu „Kazaku sētā”.

Koncerta pirmajā daļā skatītāju uzmanībai tiks piedāvāta programma „Putni”, kuru folkloras kopa sagatavojusi starptautiskā folkloras festivāla „Baltica 2009” skatei. Krievu tautas folklorā tieši par putniem ir visvairāk gan dziesmu, gan arī pasaku, teiku un mīklu. Gaišu putna veidolu bieži var sastapt uz traukiem, apģērbu izšuvumiem, citiem sadzīves priekšmetiem. Svētie putni rotā māju logus un slēģus.

Koncerta otrajā daļā skanēs kazaku dziesmas. Pēdējos gados kopa “Zdravica” pievērsusies kazaku dziesmu tradīciju izpētei un apgūšanai, īpašu uzmanību pievēršot Urālu kazaku dziesmu mantojumam. Savos ikgadējos koncertos „Zdravica” cenšas atrast jaunas izpausmes formas, lai dažādotu savu radošo darbību un ieinteresētu savus klausītājus.

Folkloras kopa „Zdravica” darbību uzsākusi 1985.gadā. Kolektīva dibinātāja un vadītāja ir Pēterburgas (tolaik Ļeņingradas) Kultūras institūta absolvente, Ventspils Mūzikas vidusskolas pasniedzēja Natālija Cinkmane, bet koncertmeistare – Ventspils 3.vidusskolas mūzikas skolotāja Ludmila Baidarova.

Krievu folkloras kopa “Zdravica” ir daudzgadēja Starptautiskā masku festivāla dalībniece, kā arī starptautiskā folkloras festivāla “Baltica” un Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku dalībniece. Kolektīvs aktīvi koncertē gan pašu mājās, piedaloties pilsētas un rajona kultūras pasākumos un dažādu tradīciju svētkos, gan citās Latvijas pilsētās un ārzemēs.

Biļetes cena Ls 1.00

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grand Voyage - Garie kruīzi rudenī Estravel Latvia
Eiropas ostas - Salas - Brazīlijas pilsētas - Maiami... Garo kruīzu piemēri šim rudenim. // no 14 naktīm | Skatīt vairāk
no 847 EUR
Alūksnes pilsētas svētki Alūksnes TIC
Jau augusta pirmajā nedēļā gaidītākais pasākums šajā vasarā - Alūksnes pilsētas svētki | Skatīt vairāk
Džerbas sala - Vai Tu zini, kur tā ir? Estravel Latvia
Vai zini, cik skaista ir tā? // 7 naktis, viss iekļauts, lidojums no Minhenes // Pagarini vasaru! | Skatīt vairāk
no 582 EUR
Transilvānija - ekskursiju tūre no Rīgas Estravel Latvia
lidojums no Rīgas // 7 naktis // puspansija // ekskursiju programma | Skatīt vairāk
no 1019 EUR
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


SIXT Latvija
,


Ventspils Olimpiskais centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68636489sec.