Ventspils tūrisma izstādē „Balttour 2009” aicina uz mini kinozāli

No 6. līdz 8. februārim Ventspils pilsēta tiks prezentēta starptautiskajā tūrisma gadatirgū „BALTTOUR 2009”, kas norisināsies Ķīpsalas izstāžu hallē Rīgā. Tāpat kā iepriekšējos gados, Ventspils pilsēta sevi prezentēs Kurzemes reģiona stenda ietvaros kopā ar citiem Kurzemes rajoniem, pilsētām un Kurzemes tūrisma asociāciju.

Izstādē tiks prezentēta 2009.gada Ventspils tūrisma karte un Ventspils tūrisma buklets. Stenda apmeklētājiem būs iespēja nelielā improvizētā kinozālē skatīt Ventspils Digitālā centra organizētā „Ventspils jauniešu īsfilmu festivāla” filmas un Ventspils muzeja prezentācijas. Ikviens varēs izmēģināt spēkus papīra kuģu locīšanā vai interaktīvajā spēlē „Osta” iejusties kapteiņa lomā un ceļot pa Ventas ostu pēc 18.gadsimta kartes. Amatu mājas zāļu sieva Līga piedāvās smaržot un atpazīt ap 100 zāļu tēju.

Jaunajā tūrisma sezonā Ventspilī gaidāmi vairāki notikumi. Jau 24.aprīlī paredzēta Piejūras brīvdabas muzeja jaunieguvuma - Smiltnieku mājas atklāšana apmeklētājiem. Ēka ir 19.gs. beigām raksturīga piepilsētas dzīvojamā ēka un ar savu saglabātības pakāpi tā ir unikāla gan Ventspils, gan arī visas Latvijas pilsētvides apbūvē.

Pavasarī durvis vērs Ventspils peldbaseina rekonstrukcijas ietvaros izbūvētā atsevišķā jaunbūves daļa. Tā piedāvās 1,3m dziļu baseinu ar vairākām izklaides funkcijām – pretstraumes iekārtu, ūdenskritumu, zemūdens masāžas strūklām. Baseinā darbosies arī viļņu iekārta, kas ieslēgsies periodiski un būs ierīkotas divas 6 m augstas slīdrenes. Ar mākslīgu salu baseins ir sadalīts divās daļās, kur seklākais gals paredzēts bērniem ar strūklakām, ūdens lielgabaliem un maziem slīdkalniņiem. Darbosies arī pirts komplekss ar vairāku veidu pirtīm, dušām un auksto baseinu.

Teātra mīļotājus Ventspilī gaidīs rekonstruētais teātra nams „Jūras vārti”, kur jau tuvā nākotnē varēs skatīt plašu profesionālo un amatierteātru izrāžuklāstu.

Vasarā rekonstrukcijas darbi plānoti Tirgus laukumā. Tas izveidots 18.gs. beigās un ir viens no vecākajiem tirgus laukumiem Latvijā, kas līdz pat mūsdienām atrodas savā sākotnējā vietā. Tirgus iegūs mūsdienu prasībām atbilstošu laukuma segumu, tiks iezīmēts vecā Rātsnama pulksteņa tornis, izveidota avotaka un citi objekti, kas šai vietai ļaus īstenot tiešo tirgus funkciju, kā arī piesaistītu tūristu interesi.

Pirmā izstādes „BALTTOUR 2009” diena (6. februāris) būs veltīta tūrisma profesionāļiem. Savukārt, sestdiena un svētdiena paredzēta plašam interesentu lokam. Kā ziņo izstādes rīkotāji - Latvijas Tūrisma aģentu asociācija (ALTA) un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1, šogad 160 stendos būs pārstāvētas 30 valstis.

Aicinām apmeklēt Ventspils stendu starptautiskajā tūrisma izstādē „BALTTOUR 2009”!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.06.2024 - 07.07.2024 Koncertuzvedums “Atgriežamies Latgolā” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
6.jūlijā plkst. 20.00 aicinām uz Dikļiem, Neikenkalna dabas koncertzāli, kur notiks koncertuzvedums “Atgriežamies Latgolā”! | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.07.2024 - 10.07.2024 Džūlians Džozefs Liepājā Liepājas reģiona TIB
12. jūlijā koncertdārzā “Pūt, vējiņi!” Liepājas Simfoniskais orķestris galvenā diriģenta Gunta Kuzmas vadībā muzicēs ar pasaulslaveno | Skatīt vairāk
Latvijas čempionāts vieglatlētikā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Jāņa Daliņa stadionā norisināsies Latvijas čempionāts vieglatlētikā, kura programmā iekļauta septiņcīņa un desmitcīņa. | Skatīt vairāk
Reklāmas rakstu publicēšana Travelnews.lv TurismaBizness.lv
Reklāmas rakstu publicēšana tūrisma ziņu portālā Travelnews.lv (LV / ENG) | Skatīt vairāk
130 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59527302sec.