Nāc, nākdama Liela diena, visi bērni tevi gaida

2009.gada 21. martā pulksten 12:00 folkloras centrā „Namīns” ikviens liepājnieks tiek aicināts uz Lielās dienas svinēšanu. Latviešu tautas tradīcijas vēsta, tas, kurš Lielās dienas rītā laukā iziet pirmais, būs patiesi laimīgs, tāpēc jāceļas agri un ar labām domām par auglīgu vasaru, jāsveic saule uzlecam.

Par prieku visiem, kas jau piekto gadu apmeklē folkloras kopas „Atštaukas” organizētās radošās darbnīcas un tiem, kas latviešu tradicionālo kultūru iepazīst no jauna, arī šogad būs iespēja satikties, lai ar dziesmām un rotaļām sagaidītu pavasari.

Lielā diena ir pavasara saulgrieži, kad godā tiek celta saule un, jo augstāk kalnā tā ripo, jo skaļāk dzied putni, zaļāka plaukst zāle un cilvēki ir cerību pilni par ražīgu un auglīgu vasaru.

Apsaāvu baltas kājas

Sasukāju gludu galvu,

Lielās dienas rītiņš bija

Tad gribēju skaista būt. (Latv.t.dz.)

Latviešu tradīcijas vēsta, ka Lielās dienas rītā strautā tek ūdens, kam piemīt dziedējošas un skaistumu vairojošas spēks, bet pūpolu pēriens aizdzen visas slimības un pasargā no odu kodieniem. Svarīgi arī šūpoties un, protams, neiztikt bez olu krāsošanas un ēšanas, tāpēc liepājnieki uz folkloras centru „Namīns” tiek aicināti ņemt līdzi savas krāsotās olas, lai ar kaimiņiem sacenstos par stiprākās olas statusu.

Pavasara sagaidīšanā folkloras centrā „Namīns” piedalīsies arī Nīcas etnogrāfiskais ansamblis, studija „Liepzars”, Rucavas danču kapela „Paurupīte”, folkloras kopa „Baļķi”, „Vēlavas” un „Saknes”. Bērnus sagaidīs „Elčuku” truši.

Folkloras kopa ”Atštaukas” saka paldies Liepājas kultūras pārvaldei par doto iespēju piedalīties projektu konkursā un piesaistīt līdzfinansējumu konkrētā pasākuma organizēšanai.

Folkloras kopa „Atštaukas”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.07.2024 - 13.07.2024 Sala, kas iekaros jūsu sirdi un prātu! Latvia Tours
Kipra ir trešā lielākā sala Vidusjūrā un ir populārs tūrisma galamērķis, pateicoties tās skaistajām pludmalēm, bagātajai vēsturei un | Skatīt vairāk
no 459.00 EUR
Mākslinieku tikšanās Vecsalienā TAKA
Mākslinieku tikšanās Vecsalienas muižas pilī | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.07.2024 - 12.07.2024 Brīvdabas kino vakars Valmiermuižā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
11. jūlijā plkst.21.00 dokumentālā filma „Podnieks par Podnieku. Laika liecinieks” un tikšanās ar režisori Annu Viduleju un nevalstiskās | Skatīt vairāk
Premium klases kruīzi  Estravel Latvia
7 naktis uz kuģa // dažādas ostas pilsētas // lieliska apkalpošanas kvalitāte // aizraujoši maršruti // Aicinām Premium klases kruīzā! | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46126986sec.