Ventspilnieki aicināti balsot par jaunā tilta nosaukumu

Ventspils pilsētas domes Pilsētas attīstības komisija, izskatot Ventspils iedzīvotāju priekšlikumus par piemērotāko nosaukumu jaunajam tiltam pār Ventu iedzīvotāju aptaujai nolēma izvirzīt četrus - Apvedtilts, Robežu tilts, Putu tilts un Rezerves tilts.

Katra nosaukuma izvēlei ir savs pamatojums:


Apvedtilts – jaunais tilts zināmā mērā veiktu apvedceļa funkcijas, lai autotransports, neizmantojot pilsētas galveno – Ventas tiltu, nokļūtu uz Rīgas šosejas. Ventas tilta centrālā daļa pēc rekonstrukcijas būs paceļama. Ja autobraucēji reizēs, kad tilts būs pacelts, nevēlēsies gaidīt, varēs izmantot jauno tiltu.


Savukārt nosaukums Robežu tilts pamatojams ar skaidrojumu, ka jaunais tilts iezīmē robežu starp to Ventas daļu, kas pakļauta aktīvai ostas darbībai, un to, kur ostas jaunās robežas pēc tās paplašināšanas beidzas.


Par Putu tiltu to varētu dēvēt, saistot ar bangojošām putām Ventas ūdeņos, kā arī ar Latvijai pilnīgi jaunas metodes izmantošanu tilta uzbērumu veidošanai – tos veido nevis milzīgas grunts kaudzes, bet īpaši izturīgu polistirēna (putuplasta) bloku krāvumi.


Savukārt Rezerves tilta nosaukums pamatojams ar sākotnējo ieceri tiltu celt tikai kā pagaidu tiltu uz laiku, kamēr rekonstruēs esošo. Bija skaidrs, ka Ventas tilta rekonstrukcija radīs nopietnu apgrūtinājumu ventspilniekiem. Tādēļ radās doma uzbūvēt pagaidu tiltu, lai transporta kustību pār Ventas tiltu varētu slēgt, tādējādi saīsinot tā rekonstrukcijas laiku un nodrošinot veikto darbu kvalitāti. Pilsētas attīstības komisija, izskatot šo jautājumu, nonāca pie viedokļa – ja tiek uzbūvēts pagaidu tilts, kas spēj nodrošināt visu pilsētas transporta kustības plūsmu, kādēļ gan tas pēc esošā tilta rekonstrukcijas būtu jānojauc? Tāpēc tika nolemts izbūvēt konstruktīvi vienkāršu un ne dārgu tiltu, kas kalpotu arī pēc esošā tilta rekonstrukcijas. Pilsēta iegūs vēl vienu tiltu, tādējādi atvieglojot transporta kustību pār Ventas tiltu. 


Ventspilnieki no pirmdienas, 23. marta, līdz ceturtdienai, 6.aprīlim, aicināti balsot par piemērotāko nosaukumu jaunajam tiltam pār Ventu, piedaloties aptaujā pilsētas portālā www.ventspils.lv vai darba laikā zvanot uz Iedzīvotāju informācijas centru, tālr. 63601270 vai 63601271. 


Jaunā tilta pār Ventu pieņemšana ekspluatācijā tiek plānota 2009. gada maijā – jūnijā. Tilts būs 174 metrus garš un 12 metrus plats, tas savienos Rūpniecības ielu Ventas kreisajā krastā ar Fabrikas ielu Pārventā. 


Pilsētas portālā www.ventspils.lv un Iedzīvotāju informācijas centrā no 24. februāra līdz 10. martam katrs pilsētas iedzīvotājs varēja izteikt priekšlikumus par nosaukumu jaunajam tiltam. Atsaucība bija necerēti liela - tika saņemti vairāk nekā 200 priekšlikumu un komentāru.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 23.06.2024 Tiksimies Rožu laukumā! Liepājas reģiona TIB
Katru dienu plkst. 12:00 liepājniekiem un pilsētas viesiem ir dota iespēja kopā ar zinošu gidu doties divu stundu garā pastaigā, lai iepazītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 21.06.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Jūnijs- jaunas atlaides Piedzīvojumu tūrēm Estravel Latvia
Atlaide līdz 30% pēdējā brīža ceļojumiem // līdz 10 - 25% piedzīovoju tūrēm 2024.gadā // AKCIJA līdz 30.06. | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Skrundas muiža
,


Ventspils Olimpiskais centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45554495sec.