Ventspils aicina uz Muzeju nakts pasākumiem

Muzeju nakts Ventspils Amatu mājā un Herberta Dorbes memoriālajā muzejā

Sestdien, 16.maija vakarā daudzos Latvijas muzejos kaut kas notiks zem viena nosaukuma karoga- Muzeju nakts.

Ventspils muzejs šajā vēlajā vakarstundā aicina uz divām savām mājām- Herberta Dorbes dārzu (Ērgļu ielā 1) un Amatu māju (Skolas ielā 3).

No desmitiem vakarā līdz vieniem naktī pie uguns Herberta Dorbes dārzā aicināti visi Ventspils literatūras mīlētāji un arī kūrēji, jo tieši tur skanēs dzejnieku Montas Kromas, Janas Moras, Laimdotas Sēles, Guntara Tennes u.c. autoru darbi.

Nakts noskaņu un Ventspili latviešu literatūrā ieburs ilggadējā Ventspils Mūzikas skolas pasniedzēja, disputu kluba Autogrāfs vadītāja Aija Bumbiere un Andra Jansona muzikālās kompozīcijas.

Kamēr rakstnieka dārzā pulcēsies akadēmiski noskaņotie muzeju nakts mīlētāji, tie, kam blēņas prātā, aicināti uz Amatu māju, kur no plkst.22:00 līdz 01:00 tiks demonstrēti Mistiskie amati un stāstīti spoku stāsti. Senajā klasē slavenā spoku stāstniece Līga Reitere mēģinās nobaidīt muzeju nakts apmeklētājus, būs unikāla iespēja vēlā vakara stundā un sveču gaismā apmeklēt Amatu mājas salonu un iegādāties mistisko amatnieku darinājumus.

Amatu mājas pagalmā darbosies vissenāko mistisko amatu pratēji, piemēram, 717 gadus vecā ragana Vera Ventspilniece ar savām jaunākajām māsām gatavos burvju dziru, ko arī piedāvās drosmīgajiem apmeklētājiem, un, kas zina, kādu spoku filmu vēl izdomās viedais Daniels Rēbuss.

Ieeja Muzeju nakts pasākumos- bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pludmales ballīte austrumu noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
12. jūlijā garda ēdiena un labas izklaides cienītājus aicinām uz “Beach Bar & Grill”, kur lieliem un maziem viesiem piedāvāsim aizraujošu garšu | Skatīt vairāk
Ziemeļkipra - pagarini vasaru! Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu / Augusts - oktobris | Skatīt vairāk
no 427 EUR
Valmiermuižas etnomūzikas festivāls Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Ieplāno vērienīgāko etnomūzikas notikumu Latvijā, lai jau 2024. gada 6. un 7. jūlijā atkal satiktos Valmiermuižā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Ventspils Olimpiskais centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55645609sec.